Selecteer een pagina
Home > 2D ontwerpen
2D ontwerpen met CAD2M

2D ontwerpen

Met 2D ontwerpen zet je binnen no-time een idee of concept om naar een visuele weergave. Ben je op zoek naar een krachtige manier om een ontwerp van een gebouw, tuin of product digitaal te maken? Dan zijn 2D CAD drawings ideaal. En door de koppeling naar 3D CAD modellen zijn 2D tekensoftware onmisbaar.

Wie werken vooral met 2D ontwerpen?

Architecten, ontwerpers en engineers maken geregeld gebruik van 2D tekensoftware. De 2D ontwerpen dienen als werktekening voor een uiteindelijk ontwerp of product. Een concept kan binnen afzienbare tijd worden omgezet in een 2D CAD tekening, door de gemakkelijke weergave en het gebruik van de software.

3DEXPERIENCE Draftsight Connected
SOLIDWORKS Assembly

Ontwerpen in 2D of 3D?

Wanneer ontwerp je in 2D en wanneer in 3D? Het grootste verschil: in 2D maak je een schets op vlakke ondergrond en in 3D modelleer je in de ruimte en maak je een nog realistischer beeld van jouw ontwerp. Zodra jouw tekening ook daadwerkelijk geproduceerd moet worden, komt 3D modelleren om de hoek kijken. Een eerste aanzet is in 2D zo gemaakt.

Draftsight CAD2M

Welke bestandstypes genereer je met 2D CAD?

Doorgaans zijn dit dezelfde bestandstypes:

  • .PDF
  • .DWG
  • .DXF
Draftsight trial
Welke 2D tekensoftware moet ik kiezen?

Welke 2D tekensoftware moet ik kiezen?

Een van de beste softwarepakketten voor de zakelijke markt is DraftSight, een goedkoper alternatief van bijvoorbeeld AutoCAD®. Daarnaast zijn er diverse andere software te vinden voor thuisgebruik. DraftSight biedt naast het kostenvoordeel ook een ander groot voordeel: het omzetten van 2D designs naar 3D CAD modellen.

Op zoek naar handige 2D ontwerpsoftware?

Met DraftSight teken je in 2D, maar kan je óók bestaande 2D data omzetten in een 3D ontwerp.
En dat tegen lage kosten, als je het vergelijkt met andere 2D ontwerpsoftware.

Meer over DraftSight

Jouw uitdaging, onze kennis & scherpe acties

Profiteer nu van onze kennis in combinatie met de scherpe acties van onze partners op diverse gebieden. Door onze jarenlange ervaring in de maakindustrie weten wij als geen ander waar de uitdagingen liggen. Wij gaan graag samen jouw uitdaging aan.

De volgende stap
naar groei

Bekijk jouw voordeel

De volgende stap naar groei

Bekijk jouw voordeel

Wil je meer weten over 2D ontwerpen?

Wij helpen je graag ontdekken welke software het beste bij jouw situatie past. Neem daarvoor gerust contact met onze experts op. Gaan wij samen groeien?

Contact met CAD2M'er

Veranderingen binnen DraftSight

DraftSight Update

Sinds de lancering van DraftSight 2019 biedt de software je onder meer een volledige 3D DWG functionaliteit en integratie met 3DEXPERIENCE. Vanwege de updates is er sinds 2020 géén gratis DraftSight versie meer.

Lees meer