Selecteer een pagina
3DEXPERIENCE SOLIDWORKS 3D Creator

3D Creator

3D Creator is een SOLIDWORKS rol binnen het zeer uitgebreide 3DEXPERIENCE® (cloud) Platform. Met 3D Creator maak je 3D CAD ontwerpen vanuit je webbrowser en je profiteert meteen van de voordelen van het 3DEXPERIENCE® Platform. Maak op deze pagina kennis met CAD2M en 3D Creator.

Contact met CAD2M'er

Maak kennis met de rol 3D Creator

Bekijk hieronder de 3DEXPERIENCE® omgeving

Waarom kies je voor de 3D Creator rol?

Jij wilt graag overal en altijd toegang hebben tot jouw 3D ontwerpen en ze ook meteen kunnen aanpassen en delen met je collega’s of leveranciers, zonder dat je er andere bestanden van hoeft te maken. Dankzij 3DEXPERIENCE® 3D Creator kun jij via ieder apparaat met een internetverbinding jouw 3D ontwerpen maken, bewerken, beheren of er over sparren met je collega’s.

De online CAD software van SOLIDWORKS

Je kunt overal en altijd inloggen in je CAD-omgeving. Het enige wat je nodig hebt is een webbrowser en een internetverbinding. Even snel je ontwerp openen op je tablet tijdens een overleg of thuis verder werken aan je ontwerp op een laptop, het kan allemaal. Je hebt geen oude vertrouwde SOLIDWORKS 3D CAD licentie meer nodig.

Focus op je ontwerp en niet op je bestandsbeheer

Deze online versie heeft een andere structuur zodat je direct aan de slag kunt met ontwerpen zonder rekening te houden met de opbouw en structuur van je ontwerp. Het is niet nodig om onderdelen en samenstellingen apart vast te stellen, je werkt namelijk via één ontwerpomgeving. In deze omgeving zijn onderdelen eenvoudig te koppelen of uit elkaar halen.

Optimaliseer jouw ontwerpen met Design Guidance

Kun je wel wat hulp gebruiken met ontwerpen? De functie Design Guidance geeft je suggesties waar je materiaal kan plaatsen op basis van belastingen en fixaties, zonder dit zelf te moeten voorspellen. Met deze functie optimaliseer je ook eenvoudig je bestaande ontwerpen.

Werkt samen met je vertrouwde SOLIDWORKS 3D CAD licentie

Werk je (voorlopig) toch nog liever met je vertrouwde SOLIDWORKS licentie op je vaste PC. Maar lijkt het je wel handig om onderweg of thuis ook bij je ontwerpen te kunnen? Of wil je je collega’s meteen online en georganiseerd om feedback vragen? Geen probleem er is een naadloze koppeling!

  • Wijzigingen in SOLIDWORKS 3D CAD of 3D Creator worden automatisch bijgewerkt in beide omgevingen.
  • Importeer en exporteer jouw 3D ontwerpen van en naar SOLIDWORKS 3D CAD.
  • Alle andere tools van het 3DEXPERIENCE® platform werken naadloos samen met SOLIDWORKS 3D CAD.

Bevat de xDesign-app

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van de xDesign app, een 3D CAD-tool die in een webbrowser draait en is ontwikkeld door SOLIDWORKS. Die xDesign-app is nu onderdeel geworden van 3D Creator. Dus alle functies die gebruikt konden worden in de xDesign-app zijn nu opgenomen in deze 3D Creator rol, de online CAD software van SOLIDWORKS.

De voordelen van het 3DEXPERIENCE® Platform

Omdat er naast deze rol nog andere rollen binnen SOLIDWORKS in de cloud en het 3DEXPERIENCE® Platform bestaan, kun je heel eenvoudig verschillende facetten binnen het productontwikkelingsproces aan elkaar koppelen. Want sneller, beter en leuker (samen)werken zijn de codewoorden van het 3DEXPERIENCE®  Platform. Lees op de 3DEXPERIENCE® Platform pagina hoe je ook kunt simuleren, je data kunt beheren en de vertaling naar de productie kunt maken vanuit dit platform. 

Meer over 3DEXPERIENCE

Dit zijn wij. CAD2M.

Bij CAD2M worden wij pas echt enthousiast wanneer we het optimale uit een 3D ontwerp proces kunnen halen. Dat gaat veel verder dan het leveren van de beste software- of cloud oplossingen. Want hoe zorgen wij nu dat jouw bedrijf zorgeloos kan starten met web based CAD ontwerpen via het 3DEXPERIENCE® Platform en de rol 3D Creator? 

Dit wil je vast weten

Antwoord:

Je kunt kiezen uit 5 verschillende ontwerp rollen binnen SOLIDWORKS in de cloud. Al deze rollen zijn ontwikkeld om op een specifieke manier te gaan ontwerpen. De rollen zijn afzondelijk van elkaar te gebruiken, maar ook goed te combineren, voor een ultieme ontwerpervaring.

Meer over SOLIDWORKS in de Cloud >

Antwoord:

Wij lichten dit liever persoonlijk toe. Het 3DEXPERIENCE® Platform  is een zeer uitgebreid product, met oneindig veel mogelijkheden. Laten we samen bespreken welke mogelijkheden het best bij jou aansluiten en welke kosten daar aan zijn verbonden. Onze CAD2M’ers zitten klaar om vrijblijvend de mogelijkheden door te nemen.

Contact met een CAD2M’er >

Antwoord:

De xDesign-app is eigenlijk de voorganger van 3D Creator. Deze app is volledig geïntegreerd in de rol 3D Creator. Onze CAD2M’ers vertellen je daar graag alles over.

Contact met een CAD2M’er >

Taco Willemsen

Wil jij meer weten over de rol 3D Creator?

Neem contact met ons op en wij vertellen je alles of we laten je geheel vrijblijvend een demo zien, zodat je zelf kunt ervaren wat de voordelen zijn van ontwerpen in een cloudomgeving.

Contact met CAD2M'er

3DEXPERIENCE® in de praktijk

Zo zet dddrop 3DEXPERIENCE® in

In deze video zie je op welke manier het 3DEXPERIENCE® Platform ervoor zorgt dat de, door dddrop ontwikkelde en geproduceerde, 3D printers sneller op de markt komen.

Bekijk de video