Selecteer een pagina
3D ontwerpen met CAD2M

3D ontwerpen

Elk product dat je om je heen ziet, is ooit ontstaan vanuit een idee. Maar hoe wordt dat idee, op je kladblaadje, nu een tastbaar product? Om een product te kunnen produceren heb je een 3D (CAD) ontwerp nodig. Dat is een technische tekening die gemaakt wordt in speciale CAD software. Daarover meer op deze pagina.

Wat is CAD tekenen?

CAD is de afkorting van Computer Aided Design oftewel technisch tekenen of ontwerpen met de computer. De eerste CAD-software komt uit begin jaren tachtig. Toen werd er alleen nog 2D getekend, maar tegenwoordig is ontwerpen in 3D de standaard. Deze software geeft de ontwerpers en engineers de mogelijkheid om hun creativiteit om te zetten in een zeer realistisch ontwerp, al op het beeldscherm van de computer. 

Wat is CAD tekenen?
Waar wordt 3D ontwerpen voor ingezet?

Waar wordt 3D modeling voor ingezet?

Tegenwoordig wordt 3D ontwerp of 3D modeling in veel verschillende werelden ingezet. Van productontwikkeling, architectuur, bouw, wetenschap, medische sector tot in de film, televisie en game industrie. De 3D modellen worden gebruikt bij het visualiseren, simuleren, renderen en uiteindelijk produceren van grafische en technische ontwerpen.

Waarom ontwerpen in 3D?

Bij 2D tekenen maak je een schets op een vlakke ondergrond zonder diepte toe te voegen. Bij 3D ontwerpen modelleer je echt in de ruimte en maak je een veel realistischer beeld van jouw ontwerp. Je ziet op je scherm precies hoe je product eruit gaat zien. Dit levert veel minder fouten en prototypes op, doordat je minder van te voren hoeft in te schatten. Je ziet het direct terug in het ontwerp.

  Waarom 3d ontwerpen?
  Welke 3d ontwerp software moet ik kiezen?

  Welke 3D ontwerp software moet ik kiezen?

  Wil jij producten ontwerpen? Kies dan voor SOLIDWORKS dat bekend staat als de meest krachtige ontwerpsoftware in de maakindustrie. Met deze 3D CAD software breng je betere producten, sneller op de markt. Naast ontwerpsoftware heeft SOLIDWORKS ook andere oplossingen die naadloos aansluiten. Denk aan software om te simuleren, alle ontwerp data beheren in PDM of het maken van documentatie in Composer.

  Op zoek naar krachtige 3D CAD software?

  Met SOLIDWORKS maak je jouw ontwerpproces sneller, beter én leuker. Deze krachtige software helpt jou om de beste versie van je product zo snel mogelijk op de markt te brengen.

  Meer over SOLIDWORKS 3D CAD

  Dit zijn wij. CAD2M

  Bij CAD2M vinden we het 3D ontwerpen het mooiste wat er is. Je idee kan op die manier echt werkelijk worden. Kijk hieronder op welke manier wij, naast het leveren van software oplossingen, ook ondersteunen om jouw idee werkelijkheid te laten worden. 

  Taco Willemsen

  Wil je meer weten over 3D ontwerpen?

  Wij helpen je graag ontdekken welke software het beste bij jouw situatie past. Neem daarvoor gerust contact met onze CAD2M’ers op. Gaan wij samen groeien?

  Contact met CAD2M'er

  SOLIDWORKS bij van Raam

  Verkort de doorlooptijd

  Bij aangepaste fietsenfabrikant van Raam helpt SOLIDWORKS de doorlooptijd te verkorten, doordat ze in een vroeg stadium het ontwerp kunnen visualiseren. Ze communiceren dan al met leveranciers en klanten over het ontwerp.

  Bekijk de video