Selecteer een pagina

3D rendering

Een rendering is een digitale afbeelding, die niet met een camera wordt gemaakt, maar volledig door een computer wordt gegenereerd uit een 3D model. Geef je 3D model extra informatie mee over bijvoorbeeld belichting, schaduwval en de materialen en je 3D render is niet meer te onderscheiden van een echte foto.

3D rendering tijdens productontwikkeling

Bij de ontwikkeling van een product wordt 3D rendering op verschillende manieren ingezet. Bijvoorbeeld tijdens het ontwikkelingsproces. Je hebt dan al een levensecht beeld van hoe een product er in de werkelijkheid uit zal zien. Kies je toch voor een ander soort materiaal of een andere kleur? Met één druk op de knop ziet je hele team de wijziging meteen. Zo kunnen zonder prototypes al belangrijke beslissingen worden genomen.

3d rendering tijdens productontwikkeling
Fotorealistische renders

Fotorealistische renders

Een render is tegenwoordig ook hét alternatief voor productfotografie, zonder je product eerst te produceren en een dure locatie en fotograaf te huren. Door het toevoegen van de juiste texturen, kleuren, belichting en details aan je 3D-model komt ieder product fotorealistisch tot leven. Het ultieme materiaal voor je productpresentaties, advertenties en commercials. Marketing kan tegelijkertijd met de productie aan slag om je product al te vermarkten.

SOLIDWORKS Visualize Viewport

Verschil tussen 3D modeling en 3D rendering

3D modeling is het maken van de objecten die je wilt gaan renderen. Bij 3D rendering rekent de computer aan de hand van het 3D model uit hoe die 3D modellen er uit zullen zien in een bepaalde omgeving, met een bepaalde belichting. Het resultaat is een weergave van het 3D object zoals het er uit zal zien wanneer het met een foto of video camera geschoten zou worden. 

Welke 3d rendering software moet ik kiezen?

Welke 3D rendering software moet ik kiezen?

Je brengt je 3D CAD ontwerpen echt tot leven met Visualize. Dit is de 3D render software oplossing van SOLIDWORKS. De SOLIDWORKS software wordt veel gebruikt in de maakindustrie bij het ontwikkelen van producten en met de naadloze Visualize koppeling maak je heel eenvoudig een SOLIDWORKS render. Daarmee is je product ineens levensecht. Of het nu om een afbeelding of een animatie gaat, laat je verrassen met Visualize.   

Op zoek naar software voor fotorealistische renders?

Maak dan snel kennis met Visualize van SOLIDWORKS. Door de koppeling met de SOLIDWORKS 3D CAD ontwerpsoftware was het maken van een levensechte render nog nooit zo eenvoudig. 

Meer over SOLIDWORKS Visualize
Taco Willemsen

Wil je meer weten over 3D rendering?

Wij helpen je graag ontdekken welke software het beste bij jouw situatie past. Neem daarvoor gerust contact met onze CAD2M’ers op. Gaan wij samen groeien?

Contact met CAD2M'er

Visualize bij van Raam

Levensecht beeld in ontwerpfase

Aangepaste fietsenfabrikant Van Raam zet Visualize in om al in de ontwerpfase een levensecht beeld te krijgen van de aangepaste fietsen die ze maken. Zo kunnen ze snel en direct communiceren met leveranciers en de eindgebruiker.

Bekijk de video