Selecteer een pagina
3DEXPERIENCE SOLIDWORKS 3D Sculptor

3D Sculptor

3D Sculptor is een SOLIDWORKS rol binnen het zeer uitgebreide 3DEXPERIENCE® (cloud) platform. Met 3D Sculptor ontwerp je eenvoudig, via je webbrowser, een 3D model met organische vormen en complexe oppervlakken via de Sub-D modelleer technologie. Maak op deze pagina kennis met CAD2M en met 3D Sculptor.

Contact met CAD2M'er

Maak kennis met de rol 3D Sculptor

Bekijk hieronder de 3DEXPERIENCE® omgeving

Waarom kies je voor de 3D Sculptor rol?

Met 3DEXPERIENCE® 3D Sculptor laat je het parametrisch ontwerpen zoals je dat in SOLIDWORKS 3D CAD gewend bent los. Je hoeft niet meer van te voren te bepalen hoe de uiteindelijke vorm er precies uit komt te zien. Je gaat zoals de naam Sculptor al aangeeft digitaal beeldhouwen. Je begint, in je webbrowser, met een vorm en vervolgens ga je ‘duwen en trekken’ om de gewenste nieuwe vorm te krijgen.

Door de koppeling met het 3DEXPERIENCE® Platform kun je eenvoudig en gestructureerd samenwerken aan je model en is de koppeling naar 3D ontwerpen snel gemaakt.

Alle ontwerpvrijheid dankzij Sub-D modelling

Niet meer van te voren bedenken hoe je je model precies opbouwt, maar met een willekeurig model beginnen en aan dit model ‘duwen en trekken’ noemen we Sub-D modelling. Een totaal andere manier van ontwerpen dan we traditioneel vanuit SOLIDWORKS gewend zijn. Je kunt afbeeldingen en schetsen als sjabloon gebruiken voordat je gaat ontwerpen en vervolgens het geheel automatisch samenvoegen. Dit geeft je heel veel vrijheid in het ontwerp maar ook waar en wanneer je het doet, omdat je niet meer licentie afhankelijk bent, en in elke willekeurige webbrowser kan ontwerpen.

Sneller van idee naar product

Het grote voordeel van op deze manier ontwerpen is dat het ontwerp aanpasbaar blijft. Bij sculpting in 3D oftewel Sub-D modelling kun je verder gaan met ‘duwen en trekken’ tot de nieuwe vorm is ontstaan. Dit scheelt aanzienlijk in je ontwerptijd.

3D Sculptor werkt vanuit het 3DEXPERIENCE® platform. Al jouw tools bevinden zich in het platform, waardoor je niet meer afhankelijk bent van zelfstandige software pakketten. En waardoor je altijd en overal samen kunt werken aan het model, zodat je samen sneller tot het gewenste eindresultaat komt.

Naadloze koppeling met SOLIDWORKS

We snappen dat het daarom lastig is om afscheid te nemen van een omgeving waar je jarenlang met veel plezier in ontworpen hebt. Gelukkig is dat niet nodig. De desktop versie van SOLIDWORKS werkt namelijk naadloos samen met het 3D Sculptor. Importeer en exporteer jouw ontwerpen eenvoudig en de wijzigingen worden automatisch in beide platformen bijgewerkt.

Bevat de xShape-app

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van de xShape app, de tool die in een webbrowser draait, ontwikkeld is door SOLIDWORKS. Met deze tool konden industriële ontwerpers, ingenieurs en kunstenaars sneller en gemakkelijker sterk gestileerde ergonomische en organisch gevormde modellen maken in vergelijking met de traditionele parametrische tools. Die xShape SOLIDWORKS app is nu onderdeel geworden van 3D Sculptor. Alle functies die gebruikt konden worden in de xShape-app zijn nu opgenomen in deze 3D Sculptor rol.

De voordelen van het 3DEXPERIENCE® Platform

Omdat er naast deze rol nog heel veel andere rollen binnen SOLIDWORKS in de cloud en het 3DEXPERIENCE® Platform bestaan, kun je heel eenvoudig verschillende facetten binnen het productontwikkelingsproces aan elkaar koppelen. Want sneller, beter en leuker (samen)werken zijn de codewoorden van het 3DEXPERIENCE® Platform. Hoe dat in zijn werk gaat en welke voordelen je dat kan opleveren lees op de 3DEXPERIENCE® Platform pagina.

Meer over 3DEXPERIENCE

Dit zijn wij. CAD2M.

Bij CAD2M worden wij pas echt enthousiast wanneer we het optimale uit een 3D ontwerp proces kunnen halen. Dat gaat veel verder dan het leveren van de beste software- of cloudoplossingen. Want hoe zorgen wij nu dat jouw bedrijf zorgeloos kan starten met het 3DEXPERIENCE® Platform en de rol 3D Sculptor?

Dit wil je vast weten

Antwoord:

Binnen SOLIDWORKS in de cloud kun je kiezen uit vijf ontwerp rollen, voor verschillende facetten binnen een ontwerpproces. Deze rollen zijn afzondelijk van elkaar te gebruiken, maar ook goed te combineren, voor een ultieme ontwerpervaring.

 

Meer over SOLIDWORKS in de cloud >

Antwoord:

Het 3DEXPERIENCE® Platform  is een zeer uitgebreid product, met oneindig veel mogelijkheden en daarom lichten wij dit liever persoonlijk toe. Het is per bedrijf verschillend hoe het platform ingericht wordt. Onze CAD2M’ers zitten klaar om vrijblijvend de mogelijkheden door te nemen.

Contact met een CAD2M’er >

Antwoord:

De x-Shape-app is eigenlijk de voorganger van 3D Sculptor. Alle functies uit deze app zijn opgenomen in deze rol. Neem contact met ons op en wij vertellen je er alles over.

Contact met een CAD2M’er >

Taco Willemsen

Wil jij meer weten over de 3D Sculptor rol?

Neem contact met ons op en wij vertellen je alles of we laten je geheel vrijblijvend een demo zien, zodat je zelf kunt ervaren wat de voordelen zijn van Sub-D modelleren in de cloud.

Contact met CAD2M'er

3DEXPERIENCE® in de praktijk

Zo zet dddrop 3DEXPERIENCE® in

In deze video zie je op welke manier het 3DEXPERIENCE® Platform ervoor zorgt dat de, door dddrop ontwikkelde en geproduceerde 3D printers, sneller op de markt komen. 

Bekijk de video