3DEXPERIENCE platform

3DEXPERIENCE® DraftSight

3DEXPERIENCE® DraftSight is een rol binnen het uitgebreide 3DEXPERIENCE® (cloud) Platform. Met 3DEXPERIENCE® DraftSight maak je 2D CAD ontwerpen in je webbrowser en profiteer je meteen van de voordelen van het 3DEXPERIENCE® Platform. Maak op deze pagina kennis met CAD2M en met 2D tekenen in de cloud.

Contact met CAD2M'er

Maak kennis met de rol 3DEXPERIENCE® DraftSight

Bekijk hieronder de 3DEXPERIENCE® omgeving

Waarom kies je voor de 3DEXPERIENCE® DraftSight rol?

Dat 3D ontwerpen de standaard is in de meeste productontwikkelingsprocessen is niet nieuw. Toch blijkt in de praktijk dat sommige taken eenvoudiger aangepakt kunnen worden met een 2D ontwerp tool. Denk hierbij aan het aanpassen van oude tekeningen of het maken van eenvoudige lay-outs.

Met 3DEXPERIENCE® DraftSight zet je ook 2D tekeningen eenvoudig om naar 3D tekeningen, die klaar zijn om in een SOLIDWORKS omgeving te gebruiken.

Sneller van 2D naar 3D en andersom

Met de toegang tot 3DEXPERIENCE® DraftSight kun je bij de vertaling van een 2D-ontwerp naar een 3D ontwerp veel tijd besparen. Werk je veel met (aangeleverde) DWG of DXF-bestanden? Dan biedt 3DEXPERIENCE® DraftSight veel voordelen ten opzichte van SOLIDWORKS. Kleine aanpassingen kunnen in ongeveer 15 minuten gedaan worden in DraftSight, terwijl het hermodelleren van een oude 2D tekening in SOLIDWORKS uren kan duren.

Profiteren van werken in de cloud

Werken in de cloud, je hoort het hele dagen om je heen. Maar wat zijn nu echt de voordelen?

  • Iedereen, die je toegang geeft, kan overal en altijd bij je laatste bestanden, zelfs je collega aan de andere kant van de wereld.
  • Je kunt overal waar je maar wilt inloggen en alles rondom je project(en) in de gaten houden, zelfs via je smartphone.
  • Je bent altijd up-to-date en overal van op de hoogte door de communicatie via het 3DEXPERIENCE® Platform.

Eenvoudig communiceren met alle betrokkenen

Hoe fijn is het dat alle betrokken collega’s direct op je ontwerp kunnen reageren. Of dat jij precies kunt zien in de project planning wanneer je laatste versie van je ontwerp af moet zijn, zodat andere deadlines niet in gevaar komen. Ook kun je alvast sparren met je collega’s via het platform over aan welke eisen de 2D tekening moet voldoen, en ga zo maar door. Geen overvolle mailboxen meer en miscommunicaties. Je weet nu écht waar je over communiceert met elkaar.

De voordelen van het 3DEXPERIENCE® Platform

Omdat er naast deze 2D ontwerp rol nog andere ontwerp rollen binnen SOLIDWORKS in de cloud en het 3DEXPERIENCE® Platform bestaan, kun je heel eenvoudig verschillende facetten binnen het productontwikkelingsproces aan elkaar koppelen. Want via het platform kun je ook alle data beheren, simuleren en de vertaling naar de productie maken. Sneller, beter en leuker (samen)werken zijn de codewoorden van het 3DEXPERIENCE® Platform. Lees er alles over op de 3DEXPERIENCE® Platform pagina.

Meer over 3DEXPERIENCE

Dit zijn wij. CAD2M.

Bij CAD2M worden wij pas echt enthousiast wanneer we het optimale uit een 3D ontwerp proces kunnen halen. Dat gaat veel verder dan het leveren van de beste software- of cloudoplossingen. Want hoe zorgen wij nu dat jouw bedrijf zorgeloos kan starten met het 3DEXPERIENCE® Platform en de rol 3DEXPERIENCE® DraftSight?

Dit wil je vast weten

Antwoord:

Binnen SOLIDWORKS in de cloud kun je naast een 2D ontwerp rol ook kiezen voor verschillende 3D ontwerp rollen, voor verschillende facetten binnen een ontwerpproces. De 2D en 3D rollen zijn los van elkaar te gebruiken, maar ook goed te combineren, voor een ultieme ontwerpervaring. Je gaat nog sneller van 2D naar een 3D ontwerp.

Meer over SOLIDWORKS in de Cloud >

Antwoord:

Dat lichten we graag even toe want het 3DEXPERIENCE® Platform  is een zeer uitgebreid product, met oneindig veel mogelijkheden. We kijken samen hoe we dit platform het best kunnen inrichten voor jouw bedrijf en welke kosten daar dan aan verbonden zijn. Onze CAD2M’ers zitten klaar om vrijblijvend de mogelijkheden door te nemen.

Contact met een CAD2M’er >

Antwoord:

Een oud 2D ontwerp aanpassen? Dat kan niet zo maar in een 3D ontwerp programma. Met een 2D ontwerp tool kun je deze bestanden geschikt maken om verder te gaan ontwerpen in 3D. Wil je eenvoudige lay-outs gaan maken zoals bijvoorbeeld een fabrieksplattegrond, dan is dit ook eenvoudiger te genereren via een 2D ontwerp tool. Wij leggen je graag uit wat je allemaal met DraftSight kan.

Contact met een CAD2M’er >

Contact Bas CAD2M

Wil jij meer weten over de 3DEXPERIENCE® DraftSight rol?

Neem contact met ons op en wij vertellen je alles of we laten je geheel vrijblijvend een demo zien, zodat je zelf kunt ervaren wat de voordelen zijn van 2D ontwerpen in de cloud.

Contact met CAD2M'er

3DEXPERIENCE® in de praktijk

Zo zet dddrop 3DEXPERIENCE® in

In deze video zie je op welke manier het 3DEXPERIENCE® Platform ervoor zorgt dat de, door dddrop ontwikkelde en geproduceerde, 3D printers sneller op de markt komen.

Bekijk de video