Selecteer een pagina
DraftSight Enterprise

3DEXPERIENCE® DraftSight

3DEXPERIENCE DraftSight is 2D CAD software, maar dan in de cloud. Met deze rol binnen het uitgebreide 3DEXPERIENCE platform maak je eenvoudig 2D CAD ontwerpen in je webbrowser en profiteer je meteen van de voordelen van werken in de cloud. Vergelijk op deze pagina de verschillende opties.

Contact met CAD2M'er

DraftSight in de cloud

DraftSight is een 2D CAD pakket voor het maken van hoogwaardige tweedimensionale tekeningen. Ben je op zoek naar een 2D tekenpakket dat helemaal is ingericht voor de toekomst? Kies dan voor de cloud versie: 3DEXPERIENCE DraftSight. 3DEXPERIENCE DraftSight verbindt DraftSight 2D CAD met het 3DEXPERIENCE cloud platform. Daarvoor dien je wel te beschikken over de Collaborative Designer for DraftSight rol. Hier komen de verschillende facetten van het productontwikkelingsproces samen in één omgeving.

Draftsight interface

Cloud functionaliteiten geven je een grotere vrijheid in het samenwerken met collega’s en het onderling delen van bestanden. Ook wanneer deze collega’s zich aan de andere kant van de wereld bevinden. Werk bijvoorbeeld tegelijkertijd samen aan hetzelfde ontwerp en til zo het productontwikkelingsproces naar een hoger niveau.

Vergelijk hier 3DEXPERIENCE DraftSight Professional, Premium en Mechanical

Net als bij DraftSight heb je ook bij 3DEXPERIENCE DraftSight de keuze uit verschillende licentie opties. Vergelijk hieronder de Professional, Premium en Mechanical versies van 3DEXPERIENCE DraftSight en ontdek welke licentie het beste bij jou past.

Voordelen van 3DEXPERIENCE DraftSight

Met de cloud-connected DraftSight 2D CAD oplossing profiteer je van de voordelen van werken in de cloud. Zo kun je overal waar je maar wilt inloggen en alles rondom je project(en) in de gaten houden. Zelfs via je smartphone. Door de kortere communicatielijnen ben je altijd up-to-date en overal van op de hoogte. Ook samenwerken en bestanden delen verloopt vlot en gemakkelijk. Werk zonder beperkingen samen met collega’s, zelfs aan de andere kant van de wereld.

Met 3DEXPERIENCE DraftSight switch je snel van 2D naar 3D en andersom, zodat je veel tijd bespaart bij de vertaling van een 2D tekening naar een 3D ontwerp.

3DEXPERIENCE

Het 3DEXPERIENCE® platform

3DEXPERIENCE is een schaalbaar platform dat meegroeit met jouw bedrijf. Dit betekent dat je naast 3DEXPERIENCE DraftSight verschillende andere rollen aan je portfolio kunt toevoegen. Denk aan rollen voor het maken van 3D ontwerpen, simuleren, produceren en het beheren van productdata.

Lees hier meer over 3DEXPERIENCE >

3DEXPERIENCE DraftSight bij CAD2M

CAD2M is al meer dan 30 jaar reseller van ontwerpsoftware. Wij zijn een betrouwbare partner met uitgebreide kennis van de maakindustrie. Met onze expertise en persoonlijk advies helpen wij bij het kiezen van de juiste 3DEXPERIENCE DraftSight oplossing, zodat jij jouw ontwerpprocessen kunt optimaliseren en succesvol kunt zijn in de dynamische wereld van de maakindustrie.

Contact Taco CAD2M

Dat doen we bij CAD2M graag meteen vanaf het begin.

consult

Voor een zorgeloze start en ondersteuning bij de eerste stappen.

Contact CAD2M

Wij lossen alles op, zodat je nooit stilstaat in je ontwerpproces.

CAD2M Training werkplek

Om je te blijven uitdagen en optimaal gebruik te maken van de software.

Dit wil je vast weten over 3DEXPERIENCE DraftSight

Zijn er specifieke sectoren of industrieën waar 3DEXPERIENCE DraftSight het meest geschikt voor is?

Net als DraftSight is ook 3DEXPERIENCE DraftSight geschikt voor uiteenlopende sectoren, maar wordt het vooral gebruikt binnen engineering, ontwerp, productie, architectuur en constructie.

Hoe verschilt 3DEXPERIENCE DraftSight van de reguliere DraftSight-software?

3DEXPERIENCE DraftSight verschilt van de reguliere DraftSight-software op het gebied van cloud-functionaliteiten. 3DEXPERIENCE DraftSight is cloud-connected DraftSight, dat in verbinding staat met het 3DEXPERIENCE platform. Zo profiteer je van de voordelen van werken in de cloud.

Biedt 3DEXPERIENCE DraftSight samenwerkingsmogelijkheden?

Ja, omdat 3DEXPERIENCE DraftSight cloud-connected is, biedt het verschillende samenwerkingsmogelijkheden op het 3DEXPERIENCE platform.

Voor een verbinding tussen DraftSight en 3DEXPERIENCE DraftSight dien je wel te beschikken over de Collaborative Designer for DraftSight rol.

Ondersteunt 3DEXPERIENCE DraftSight de import en export van verschillende bestandsindelingen?

Ja, 3DEXPERIENCE DraftSight ondersteunt de import en export van verschillende bestandsindelingen, zoals DWG, DXF, DGN, DWT, PDF en SAT.

Kan ik met 3DEXPERIENCE DraftSight 3D-modellen maken en bewerken?

Of je met 3DEXPERIENCE DraftSight ook 3D-modellen kunt maken en bewerken, hangt af van de licentie die je kiest. Voor het maken en bewerken van 3D ontwerpen heb je een Premium licentie nodig. 3DEXPERIENCE DraftSight Professional ondersteunt deze functionaliteiten niet. Uiteraard is het wel altijd mogelijk om extra rollen, voor bijvoorbeeld 3D ontwerpen, op het cloud platform af te nemen.

Taco Willemsen

Persoonlijk advies ontvangen van een CAD2M’er?

Heb je vragen over 3DEXPERIENCE DraftSight? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Ook laten we graag geheel vrijblijvend een demo zien, zodat je zelf kunt ervaren wat de voordelen zijn van 2D ontwerpen in de cloud.

Contact met CAD2M'er