Selecteer een pagina

3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS

Wil je altijd en overal kunnen werken met de krachtigste en bestverkochte 3D CAD software: SOLIDWORKS 3D CAD? En wil je profiteren van de vele voordelen van werken in de cloud, zoals het eenvoudig delen van kennis, ideeën, bestanden en ontwerpen? Ontdek dan snel wat 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS jou te bieden heeft.

Contact met CAD2M'er

3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS: 3D CAD + cloud functionaliteiten

In een wereld waarin werken in de cloud een steeds prominentere rol speelt, beweegt ook 3D CAD software zich richting deze online omgeving. 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS is hier het resultaat van. Hiermee kun je nog steeds hoogwaardige en complexe ontwerpen maken zoals je van SOLIDWORKS 3D CAD gewend bent: op een laagdrempelige, gebruiksvriendelijke en intuïtieve manier.

Dit doe je met 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS echter vanuit de cloud, via het 3DEXPERIENCE® platform. Via dit platform start je jouw vertrouwde SOLIDWORKS desktop omgeving op én maak je gebruik van de rollen die bij de drie verschillende pakketten zijn inbegrepen. Met 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS werk je eenvoudig in één omgeving samen met collega-engineers, deel je kennis en ideeën en til je het productontwikkelingsproces naar een hoger niveau.

Vergelijk hier 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS Standard, Professional & Premium

Geen enkel 3D ontwerpproces is hetzelfde. Iedere situatie vraagt om een passende oplossing. Daarom heb je bij 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS de keuze uit drie verschillende pakketten: Standard, Professional en Premium.
Vergelijk de opties hieronder.

Met 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS krijg je toegang tot enkele rollen van het 3DEXPERIENCE® platform. Welke rollen dit precies zijn, hangt af van de licentie die je kiest. Zie hiervoor de vergelijkingstabel hierboven.

3DSwymer

Krijg toegang tot het 3DEXPERIENCE® platform, stel je eigen dashboard samen en deel kennis en ideeën met de 3DSwymer rol.

3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS Simulation Designer

Voer statische krachtberekeningen en bewegingsanalyses uit op je ontwerpen en test ze in een virtuele omgeving.

Collaborative Industry Innovator

Breng structuur aan in het opslaan van bestanden en revisies, voorkom het zoekraken van bestanden en schrijf nooit meer elkaars werk over.

3D Sculptor

Ontwerp organische, vrije vormen en modelleer je ontwerp in de gewenste vorm, in plaats van dat je variabelen invoert.

3D Creator

Maak, bewerk, beheer en deel je 3D CAD ontwerpen direct vanuit je browser, op ieder apparaat met een internetverbinding.

3DEXPERIENCE

De meerwaarde van het 3DEXPERIENCE® platform

Waar je ook om je heen kijkt, werken in de cloud begint de wereld steeds meer te veroveren. En dat is niet zo gek, want cloud oplossingen hebben de toekomst. Ze maken het mogelijk om locatieonafhankelijk te werken en met grote groepen samen te werken aan één project. Ook het 3DEXPERIENCE® platform biedt deze voordelen. Zo kun je altijd en overal ontwerpen, ideeën en kennis delen en met collega-engineers sparren.

In tegenstelling tot SOLIDWORKS 3D CAD inclusief drie 3DEXPERIENCE® rollen, waarbij je een koppeling maakt naar het platform, werk je met 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS standaard vanuit dit platform. Je gebruikt het platform voor het opstarten van de SOLIDWORKS software, maar ook voor de verschillende rollen die bij jouw gekozen pakket zijn inbegrepen. Kortom, alles is op één overzichtelijke locatie gebundeld zodat je nog beter, sneller en slimmer kunt 3D ontwerpen.

De voordelen van 3D CAD in de cloud

Cloud software brengt meerdere voordelen met zich mee op verschillende gebieden. Dit geldt ook voor 3D CAD in de cloud, wat aan een ware opmars bezig is. Download onze whitepaper om meer te lezen over deze voordelen en ontdek hoe je zelf eenvoudig kunt starten met ontwerpen in de cloud.

Whitepaper aanvragen
Whitepaper-PDM

3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS bij CAD2M

Bij CAD2M vinden we het belangrijk dat jij met de beste, krachtigste en nieuwste software kunt werken. We hebben uitgebreide kennis van de maakindustrie en zijn al meer dan 30 jaar een betrouwbare partner. Met ons persoonlijk advies en onze expertise ondersteunen we je bij het kiezen van de juiste 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS oplossing voor jouw specifieke situatie.

Contact Taco CAD2M

Dat doen we bij CAD2M graag meteen vanaf het begin.

consult

Voor een zorgeloze start en ondersteuning bij de eerste stappen.

Contact CAD2M

Wij lossen alles op, zodat je nooit stilstaat in je ontwerpproces.

CAD2M Training werkplek

Om je te blijven uitdagen en optimaal gebruik te maken van de software.

Dit wil je vast weten over 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS

Wat is 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS en hoe verschilt het van het traditionele SOLIDWORKS 3D CAD?

3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS verschilt van traditionele SOLIDWORKS 3D CAD in de zin dat eerstgenoemde al veel meer cloud-gebaseerd is. Hoewel je de SOLIDWORKS software nog steeds lokaal op je pc moet installeren, doe je dit wel vanuit het 3DEXPERIENCE® cloud platform. Met SOLIDWORKS 3D CAD maak je slechts kennis met engineering in de cloud, terwijl je met 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS al veel meer cloudfunctionaliteiten krijgt, zodat je klaar bent voor de toekomst.

Is 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS cloud-gebaseerd?

Ja, 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS is (grotendeels) cloud-gebaseerd. De rollen op het 3DEXPERIENCE® platform, waar je met jouw licentie toegang tot krijgt, bevinden zich allemaal in de cloud. Ook SOLIDWORKS start je vanuit deze cloudomgeving op, maar je moet de software nog wel gewoon lokaal op je pc installeren.

Wat zijn de voordelen van 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS ten opzichte van SOLIDWORKS 3D CAD?

Eén van de grootste voordelen van 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS ten opzichte van SOLIDWORKS 3D CAD is dat je niet gebonden bent aan een vaste locatie. Met deze cloud-gebaseerde oplossing kun je overal 3D ontwerpen en samenwerken met collega’s, leveranciers en klanten, waar je ook bent. Je kunt de SOLIDWORKS omgeving installeren en openen op ieder apparaat dat aan de systeemvereisten voldoet. Voor toegang tot het 3DEXPERIENCE® platform en de rollen heb je enkel een internetverbinding nodig.

Is 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS compatibel met oudere versies van SOLIDWORKS?

Nee, 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS is helaas niet compatibel met oudere versies van SOLIDWORKS. Wil je toch met eerdere versies kunnen werken? Kies dan voor SOLIDWORKS 3D CAD. Deze 3D CAD oplossing is namelijk wel achterwaarts compatibel.

Welke licentie opties zijn er voor 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS?

Wanneer je besluit om 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS aan te schaffen, heb je de keuze uit drie opties: Standard, Professional en Premium. Je kunt vervolgens kiezen uit een offer (inclusief alle bijbehorende rollen) of een package (zonder 3DSwymer en Collaborative Industry Innovator; bedoeld voor klanten die al over deze twee rollen beschikken). Onze CAD2M’er vertellen je graag meer over onze licentie opties.

Taco Willemsen

Persoonlijk advies ontvangen van een CAD2M’er?

We voorzien je graag van persoonlijk advies bij het kiezen van de juiste 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS oplossing. Samen ontdekken we welk pakket bij jou past.

Contact met CAD2M'er