Selecteer een pagina
SOLIDWORKS 3DEXPERIENCE

3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS

De naam 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS zegt eigenlijk alles: 3DEXPERIENCE® en SOLIDWORKS zijn één en werken naadloos samen. Ervaar de voordelen van het 3DEXPERIENCE® Platform, terwijl jij ontwerpt vanuit de vertrouwde desktop versie van SOLIDWORKS. Maak op deze pagina kennis met CAD2M en de cloud.

Contact met CAD2M'er

Maak kennis met 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS

Bekijk hieronder de 3DEXPERIENCE® omgeving

Waarom kies je voor 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS?

Met 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS maak je kennis met de cloud omgeving op het 3DEXPERIENCE® Platform, zonder direct afscheid te hoeven nemen van de vertrouwde desktop versie van SOLIDWORKS. Je gaat werken in de vertrouwde SOLIDWORKS omgeving op een desktop en je maakt via een app een naadloze koppeling naar het 3DEXPERIENCE® Platform. Zodat je eenvoudig je bestanden in de cloud opslaat, ze kunt delen en er over kunt communiceren met collega’s binnen je platform. Ook kun je overal waar je maar wilt, in een willekeurige webbrowser je ontwerp bestanden bewerken via de 3D Creator rol.

Ontwerp vanuit de vertrouwde SOLIDWORKS omgeving

Alles wat nieuw is brengt vragen en uitdagingen met zich mee. We snappen dat het lastig is om afscheid te nemen van een vertrouwde omgeving en werkwijze. Gelukkig is dat niet direct nodig. Op deze manier schaf je de desktop versie van SOLIDWORKS aan en die laat je naadloos samenwerken met het 3DEXPERIENCE® Platform.

Je kunt vast voorzichtig kennismaken met de cloud en je ontwerpproces verbeteren en efficiënter inrichten door het te koppelen aan het 3DEXPERIENCE® Platform. Het lokaal opslaan van je bestanden is wel verleden tijd, jouw databeheer gaat volledig over op de cloud.

Toch profiteren van werken in de cloud

Werken in de cloud, je hoort het hele dagen om je heen. Maar wat zijn nu echt de voordelen van SOLIDWORKS cloud based?

  • Iedereen, die je toegang geeft, kan overal en altijd bij je laatste bestanden, zelfs je collega aan de andere kant van de wereld.
  • Je kunt overal waar je maar wilt inloggen en alles rondom je project(en) in de gaten houden, zelfs via je smartphone.
  • Je bent altijd up-to-date en overal van op de hoogte door de communicatie via het 3DEXPERIENCE® platform.

Eenvoudig communiceren met alle betrokkenen

Hoe fijn is het dat alle betrokken collega’s direct op je ontwerp kunnen reageren. Of dat jij precies kunt zien in de project planning wanneer je laatste versie van je ontwerp af moet zijn, zodat andere deadlines niet in gevaar komen. Ook kun je alvast sparren met je marketing collega’s via het platform over aan welke eisen de 3D render moet voldoen, en ga zo maar door. Geen overvolle mailboxen meer en miscommunicaties. Je weet nu écht waar je over communiceert met elkaar.

De voordelen van het 3DEXPERIENCE® Platform

Omdat er naast deze rol nog andere ontwerp rollen binnen SOLIDWORKS in de cloud en het 3DEXPERIENCE® Platform bestaan, kun je heel eenvoudig verschillende facetten binnen het productontwikkelingsproces aan elkaar koppelen. Want sneller, beter en leuker (samen)werken zijn de codewoorden van het 3DEXPERIENCE® Platform. Hoe dat in zijn werk gaat en welke voordelen je dat kan opleveren lees op de 3DEXPERIENCE® Platform pagina.

Meer over 3DEXPERIENCE

Dit zijn wij. CAD2M.

Bij CAD2M worden wij pas echt enthousiast wanneer we het optimale uit een 3D ontwerp proces kunnen halen. Dat gaat veel verder dan het leveren van de beste software- of cloud oplossingen. Want hoe zorgen wij nu dat jouw bedrijf zorgeloos kan starten met het SOLIDWORKS op het 3DEXPERIENCE® Platform?

Dit wil je vast weten

Antwoord:

Binnen SOLIDWORKS in de cloud kun je kiezen uit vijf rollen, voor verschillende facetten binnen een ontwerpproces. Deze rollen zijn afzondelijk van elkaar te gebruiken, maar ook goed te combineren, voor een ultieme ontwerpervaring.

Meer over SOLIDWORKS in de cloud >

Antwoord:

We zouden willen dat we daar heel eenvoudig antwoord op kunnen geven, maar het 3DEXPERIENCE® Platform  is een zeer uitgebreid product, met oneindig veel mogelijkheden en daarom lichten wij dit liever persoonlijk toe. Onze CAD2M’ers zitten klaar om vrijblijvend de mogelijkheden door te nemen.

Contact met een CAD2M’er >

Antwoord:

Werk je al jaren met veel ontwerpplezier met je SOLIDWORKS licentie? Kies dan voor de Collaborative Designer for SOLIDWORKS rol. Met deze rol maak je een naadloze koppeling vanuit je huidige licentie naar het 3DEXPERIENCE® Platform.

Meer over deze rol >

Contact CAD2M

Wil jij meer weten over 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS?

Neem contact met ons op en wij vertellen je alles of we laten je geheel vrijblijvend een demo zien, zodat je zelf kunt ervaren wat de voordelen zijn van ontwerpen in een cloudomgeving.

Contact met CAD2M'er

3DEXPERIENCE® in de praktijk

Zo zet dddrop 3DEXPERIENCE® in

In deze video zie je op welke manier het 3DEXPERIENCE® Platform ervoor zorgt dat de, door dddrop ontwikkelde en geproduceerde, 3D printers sneller op de markt komen.

Bekijk de video