Selecteer een pagina

3DEXPERIENCE® WORKS

Sneller, beter en leuker samenwerken zijn de codewoorden van dit productportfolio, onderdeel van het zeer uitgebreide 3DEXPERIENCE® (cloud) platform. Koppel eenvoudig jouw hele organisatie aan elkaar, van ontwerp en productie tot marketing en service. Op deze pagina laten we zien hoe dat ook voor jou, met een beetje hulp van ons, werkelijkheid kan worden.

Maak kennis met de 3DEXPERIENCE® omgeving

CAD2M’er Arno neemt je mee in de 3DEXPERIENCE® omgeving

Alles wat je moet weten over 3DEXPERIENCE® Works

Wat is 3DEXPERIENCE® Works?

3DEXPERIENCE® WORKS is een afgebakend portfolio van het, door Dassault Systèmes ontwikkelde, 3DEXPERIENCE® Platform. Een zeer toegankelijke samenwerkingsomgeving in cloud. De Works omgeving is speciaal ingericht om het totale productontwikkelingsproces rondom SOLIDWORKS zo optimaal mogelijk te laten verlopen, waarbij verder wordt gekeken dan alleen het 3D-ontwerpen in SOLIDWORKS, daarover later meer.

Werk in de cloud
Je hebt geen aparte software nodig, alleen een goede internetverbinding. Je opent de omgeving namelijk gewoon in je webbrowser op elk willekeurig apparaat. Altijd en overal in de wereld, voor iedereen toegankelijk dus. Zonder SOLIDWORKS licentie je bestanden ontwerpen, bekijken, aanpassen, openen of opslaan.

Ook kun je, je huidige project planning tool opzeggen en je medewerkers of collega’s bevrijden van de vele (dan overbodige) e-mails in hun inbox. 3DEXPERIENCE® Works zorgt ervoor dat alles rondom SOLIDWORKS samen komt en je overzichtelijk aan verschillende projecten werkt!

Is 3DEXPERIENCE® Works ook geschikt voor mij?

De 3DEXPERIENCE® Works omgeving is juíst geschikt voor de kleinere en middelgrote bedrijven, die gebruik (willen gaan) maken van de 3D-ontwerp omgeving SOLIDWORKS. Dat maakt het zo’n unieke omgeving. Die gestroomlijnde productontwikkeling flow is echt niet alleen voor de grote bedrijven weggelegd. Met 3DEXPERIENCE® Works is een online bedrijfsbrede samenwerking rondom je productontwikkeling dichterbij dan je denkt.

Op naar minder miscommunicatie, maar juist bovenop je inzichtelijke project planning zitten, direct over een ontwerp communiceren, al je data overal beschikbaar hebben én ook nog eens eenvoudig terug te vinden. Er zijn nog veel meer tools die je veel effectieve tijd gaan opleveren, zorgen voor een hoop minder frustraties en je werk nog leuker maken.

Wat kan ik met 3DEXPERIENCE® Works?

Je kunt heel veel in de 3DEXPERIENCE® Works omgeving. Het is echt teveel om op te noemen, daarom leggen we het je maar al te graag persoonlijk uit. Neem contact met ons op als je echt alle ins en outs wilt weten.

Voor nu kunnen we je al wel vast een indruk geven. Je kunt bijvoorbeeld:

  • Eenvoudig al je data georganiseerd en gestructureerd opslaan in de cloud, zodat het voor iedereen overal en altijd beschikbaar is.
  • Een project van begin tot eind plannen met milestones en deadlines, iedereen weet wat van hem of haar verwacht wordt en wanneer.
  • Direct feedback bij het ontwerp geven zonder zelf een SOLIDWORKS licentie te hebben, deel het dus ook eenvoudig met toeleveranciers of je marketingafdeling.
  • Online met je collega’s communiceren over een onderdeel of stuklijst.
  • Je marketing collega’s gelukkig maken met die perfecte fotorealistische render.
  • Je huidige SOLIDWORKS licentie (werkomgeving) naadloos koppelen met de 3DEXPERIENCE® WORKS omgeving.

Hoe werkt de 3DEXPERIENCE® Works omgeving

Om het toegankelijk voor iedereen te houden; alle medewerkers in kleine en grote bedrijven, partners maar ook bijvoorbeeld (toe)leveranciers, is 3DEXPERIENCE® Works te gebruiken in elke willekeurige webbrowser.

Rollen
De totale 3DEXPERIENCE® Platform omgeving is opgedeeld in vele rollen, die passen bij alle verschillende facetten in het productontwikkelingstraject. Hierbinnen zijn weer delen afgebakend, waar 3DEXPERIENCE® Works er één van is. Vooral gericht op de kleine en middelgrote bedrijven die SOLIDWORKS (willen gaan) gebruiken. Binnen de 3DEXPERIENCE® Works omgeving kies je de rollen die passen binnen je functie. De één heeft meerdere rollen nodig om overal bij te kunnen en zijn werk goed te kunnen uitvoeren. De ander heeft aan één rol genoeg.

Richt het zelf in
Hieronder op de pagina, vind je het overzicht waarin de belangrijkste rollen aan bod komen. Je kunt het 3DEXPERIENCE® platform namelijk helemaal inrichten zoals je zelf wilt. Heel uitgebreid en diepgaand of juist (nog) wat beperkter. Dat is de kracht van dit platform. Jij kiest waar jouw bedrijf op dat moment aan toe is.

De rollen van 3DEXPERIENCE® Works

De basis van 3DEXPERIENCE® Works ligt in de rol Collaborative Business Innovator. Dit is een overkoepelende samenwerking rol die je altijd nodig hebt, om met het 3DEXPERIENCE® platform aan de slag te gaan. Daarbij kies je de andere rollen die voor jou van belang zijn. De rollen zijn onderverdeeld in de verschillende facetten die komen kijken bij het ontwikkelen van een product.

Bij CAD2M maken we op het 3DEXPERIENCE® platform onderscheid in vier gebieden.

Je bent op zoek naar oplossing(en) binnen het platform om te:

Ontwerpen

kies dan voor rollen binnen

SOLIDWORKS >

Simulation CAD2M

Simuleren

kies dan voor rollen binnen

SIMULIA >

Beheren

kies dan voor rollen binnen

ENOVIA>

Produceren

kies dan voor rollen binnen

DELMIA >

Product Lifecycle Management

De droom van elk maak bedrijf. Echt je al je bedrijfsprocessen in één omgeving met elkaar verbinden, dus niet alleen alles rondom het CAD ontwerp, maar ook elektro en software ontwerp. Maar ook de uitgebreide vertaalslag naar productie en de service rondom het product wanneer het op de markt is? Neem dan de stap naar PLM.

Dit zijn wij. CAD2M.

Bij CAD2M worden wij pas echt enthousiast wanneer we het optimale uit bedrijfs- en productontwikkelingsprocessen kunnen halen. Dat gaat veel verder dan het leveren van de beste software- of cloudoplossingen. Want hoe zorgen wij nu dat jouw bedrijf zorgeloos kan starten met 3DEXPERIENCE® Works?

Dit wil je vast weten

Antwoord:

3DEXPERIENCE® is een hele uitgebreide software oplossing in de cloud. Je kiest zelf wat voor jouw bedrijf en proces van toepassing is. Dus we kunnen niet eenvoudig antwoord geven op de ze vraag. We lichten het daarom liever persoonlijk toe. Onze CAD2M’ers zitten voor je klaar.

 

Neem contact op met een CAD2M’er >

Antwoord:

Er zijn veel verschillende rollen binnen de Works omgeving. We delen ze op in 4 gebieden, rollen binnen:

SOLIDWORKS (ontwerpen) in de cloud  > 
SIMULIA (simuleren) in de cloud >
ENOVIA (beheren) in de cloud >
DELMIA (produceren) in de cloud >

Antwoord:

Het mooie van het 3DEXPERIENCE® Platform is dat het helemaal met je meegroeit. Heb je ambities om over een aantal jaren verder te groeien naar een PDM (Product Data Management) of zelfs PLM (Product Lifecycle Management) oplossing. Kun je het 3DEXPERIENCE® Platform moeiteloos uitbreiden, zonder dat je de basis opnieuw hoeft in te richten. Neem contact met ons op en wij leggen dit graag verder persoonlijk aan je uit.

 

Neem contact op met een CAD2M’er >

Wil jij alle ins en outs weten van 3DEXPERIENCE® Works?

Wij snappen dat je nog veel vragen hebt rondom 3DEXPERIENCE® Works. Wij helpen je graag ontdekken wat 3DEXPERIENCE® voor jou kan betekenen.

Contact met CAD2M'er
CAD2M'er-Martijn-Uitgesneden

3DEXPERIENCE® in de praktijk

Zo zet dddrop 3DEXPERIENCE® in

In deze video zie je op welke manier het 3DEXPERIENCE® Platform ervoor zorgt dat de, door dddrop ontwikkelde en geproduceerde 3D printers, sneller op de markt komen. 

Bekijk de video