Selecteer een pagina

3DEXPERIENCE®

Overal, altijd en voor iedereen op een overzichtelijke en toegankelijke manier écht bedrijfsbreed samenwerken aan je product? Dat doe je via het 3DEXPERIENCE® Platform. Maak op deze pagina kennis met dit platform én met CAD2M.

Contact met CAD2M'er

Maak kennis met het 3DEXPERIENCE® Platform

CAD2M’er Arno neemt je mee in de 3DEXPERIENCE® omgeving

Waarom kies je voor het 3DEXPERIENCE® Platform?

5

Maak de stap naar de cloud

Je bestanden en je werkomgeving zijn altijd en overal up-to-date en beschikbaar. Je hoeft niet meer afhankelijk te zijn van een desktop waar je software-licentie op is geïnstalleerd. Je werkt in de cloud, vanuit de webbrowser op verschillende apparaten (desktop, laptop, tablet, etc.).

5

Verbind alles en iedereen

Doordat alles in verbinding staat met elkaar van idee tot ontwerp, van simuleren tot de productie en van de project planning tot alle communicatie rondom een project, is en blijft het voor iedereen overzichtelijk en weet je van elkaar wat er wanneer verwacht wordt.

5

Werk sneller, leuker en innovatiever

Via het 3DEXPERIENCE® Platform koppel je eenvoudig jouw hele organisatie aan elkaar, van ontwerp en productie tot marketing en service. Geen miscommunicatie meer, kortere lijnen, meer overzicht en direct online feedback van je collega’s en (toe)leveranciers.

5

Blijf continu in control

Je kunt eenvoudig dashboards aanmaken om zo de voortgang en status van bepaalde projecten continu te monitoren. Lopen we op schema? Halen we bepaalde deadlines? Moeten we bijsturen? Vragen die je dan in één oogopslag kunt beantwoorden.

Alles wat je moet weten over het 3DEXPERIENCE® Platform

Wat is het 3DEXPERIENCE® Platform?

Het 3DEXPERIENCE® Platform is ontwikkeld door Dassault Systèmes, bekend van onder andere SOLIDWORKS, CATIA, ENOVIA en DELMIA. Dassault Systèmes heeft jarenlange ervaring in de ontwikkeling van software-oplossingen rondom het productontwikkelingsproces.

Van idee tot 3D ontwerp en van projectplanning tot al je product- en engineering informatie gestructureerd vastgelegd. Maar ook virtueel testen met behulp innovatieve software-oplossingen is niet meer weg te denken in een productontwikkelingsproces.

Hoe koppel je al deze facetten en software-oplossingen binnen een bedrijf, op een toegankelijke manier aan elkaar? Dat antwoord is het 3DEXPERIENCE® Platform.

Is het 3DEXPERIENCE® Platform ook geschikt voor mij?

Het grote voordeel van het Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE® Platform is dat je het zo in kunt richten dat het precies aansluit op de behoeften van jouw bedrijf. Dit maakt het niet alleen toegankelijk voor het MKB en de grote spelers in de maakindustrie. Maar ook juist voor bedrijven met minder dan 20 personeelsleden, die alleen met SOLIDWORKS (willen gaan) werken.

Richt zelf je platform in
Als bedrijf krijg je een eigen, door jezelf ingerichte omgeving, die alleen toegankelijk is voor toegevoegde gebruikers binnen, maar ook buiten je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan je toeleverancier die alvast in een ontwerp kan kijken en hierop kan reageren.

Word jouw bedrijf groter en ben je toe aan de volgende stap? Verandert er iets in de engineeringswereld? Wil je PLM – Product Lifecycle Management – gaan toepassen? Geen probleem het 3DEXPERIENCE® Platform groeit moeiteloos met je mee.

Hoe werkt het 3DEXPERIENCE® Platform

Het mooie van de 3DEXPERIENCE® software is dat je het volledig in de cloud kunt gebruiken. Dit maakt het zeer toegankelijk, want iedereen kan overal en altijd bij deze overkoepelende tool. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een willekeurige webbrowser. Het aanschaffen en installeren van software programma’s is hiermee verleden tijd.

Je kunt ook even snel op je tablet of smartphone inloggen om up-to-date te blijven of de wijziging aan dat ene 3D-ontwerp te bekijken, als bijvoorbeeld marketeer. Werk je een dag thuis? Ook dan heb je direct toegang tot de laatste versie van je 3D-ontwerp of tot de gisteren aangepaste eisenlijst waar je ontwerp aan moet voldoen. Al je bestanden zijn veilig opgeslagen in de cloud en toegankelijk voor alle belanghebbenden in de hele wereld.

Wat zijn apps en rollen op het 3DEXPERIENCE® Platform?

Apps
Alle functies binnen het 3DEXPERIENCE® Platform worden mogelijk gemaakt door cloud versies van bekende software-oplossingen zoals SOLIDWORKS, SIMULIA en DELMIA. De toegang tot deze versies, ook wel apps genoemd, is geregeld via rollen.

Rollen
Elke gebruiker van het 3DEXPERIENCE® Platform heeft één of meerdere rollen waaraan specifieke apps zijn gekoppeld. De één heeft meerdere rollen nodig om overal bij te kunnen en zijn werk goed te kunnen uitvoeren. De ander heeft aan één rol genoeg, zoals een marketeer of toeleverancier.

Er zijn oneindig veel rollen voor alle mogelijke gebruikersprofielen, van mechanisch engineer tot productie optimalisatie, van marketing tot duurzaamheid, en van rapportage tot project management. Je kiest zelf wat voor jouw bedrijf allemaal van toepassing is. Hoe het platform precies is opgebouwd lees je hieronder op deze pagina.

3DEXPERIENCE infographic van CAD2M

3DEXPERIENCE® in het kort

In deze infographic zie je in één oogopslag hoe 3DEXPERIENCE® is opgebouwd en wat je er allemaal mee kunt.

Bekijk de infographic >

Hoe is het 3DEXPERIENCE® Platform opgebouwd?

Alle rollen en apps die beschikbaar zijn via het 3DEXPERIENCE® Platform zijn afgeleid van de Dassault Systèmes software-oplossingen, zoals SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA of ENOVIA. Deze software-oplossingen hebben elk hun specialisme en worden op die gebieden ingezet op het platform. Op die manier kun je gezamenlijk aan het complete productontwikkelingsproces werken en dit proces ook managen.

Bij CAD2M maken we op het 3DEXPERIENCE® platform onderscheid in vier gebieden.

Je bent op zoek naar oplossing(en) binnen het platform om te:

Ontwerpen

kies dan voor rollen binnen

SOLIDWORKS >

Simulation CAD2M

Simuleren

kies dan voor rollen binnen

SIMULIA >

Beheren

kies dan voor rollen binnen

ENOVIA>

Produceren

kies dan voor rollen binnen

DELMIA >

In een productontwikkelingsproces lopen deze gebieden door elkaar en het liefst wil je deze procesessen aan elkaar verbinden, daar ligt meteen kracht van het 3DEXPERIENCE® platform. Laat alles wat jij nodig hebt in je productontwikkelingsproces samen komen in het platform en houd overzicht.

Collaborative Business Innovator is een overkoepelende rol die je altijd nodig hebt. Dit is de start van je samenwerking op het platform.

3DEXPERIENCE® Works

3DEXPERIENCE Works

3DEXPERIENCE® Works is een afgebakend portfolio van het 3DEXPERIENCE® Platform. Deze omgeving is speciaal ingericht om het productontwikkelingsproces rondom SOLIDWORKS zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Waarbij sneller, beter en leuker samenwerken de codewoorden zijn.

Lees hier alles over 3DEXPERIENCE® Works >

Product Lifecycle Management

CAD2M-PLM

Het 3DEXPERIENCE® Platform gaat zelfs zover dat je, je complete bedrijfsprocessen, van idee tot productie en van marketing tot service in deze (cloud)omgeving met elkaar kunt verbinden. Je hebt en houdt de volledige controle over je product. We hebben het dan over PLM of terwijl Product Lifecycle Management.

Lees hier alles over PLM >

Sneller werken door
betere communicatie

Webinar terugkijken

Kijk de webinar 'Samen maak(t) je sneller' terug

In de praktijk merkt CAD2M dat de samenwerking tussen alle afdelingen en belanghebbenden één van de sleutelelementen is om sneller tot een gewenst resultaat te komen. Daarom laten we jou in deze webinar zien wat het stroomlijnen van processen én de onderlinge communicatie op het 3DEXPERIENCE® Platform aan tijdwinst kan opleveren.

Tijdwinst met 3DEXPERIENCE

Webinar terugkijken

Dit zijn wij. CAD2M.

Bij CAD2M worden wij pas echt enthousiast wanneer we het optimale uit bedrijfs- en productontwikkelingsprocessen kunnen halen. Dat gaat veel verder dan het leveren van de beste software of cloudoplossingen. Want hoe zorgen wij nu dat jouw bedrijf zorgeloos kan starten met het 3DEXPERIENCE® Platform?

Dit wil je vast weten

Antwoord:

Die vraag horen we vaak, maar daar is eigenlijk niet heel eenvoudig een antwoord op te geven. 3DEXPERIENCE® is een zeer uitgebreid product, met oneindig veel mogelijkheden en daarom lichten wij dit liever persoonlijk toe. Onze CAD2M’ ers zitten voor je klaar.

Neem contact op met een CAD2M’er >

Antwoord:

Zeker kun je 3D ontwerpen via het 3DEXPERIENCE® Platform. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Daarover vind je alle informatie op de pagina SOLIDWORKS in de cloud. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om je huidige licentie te koppelen met de Collaborative Designer for SOLIDWORKS rol, maar je kunt ook kiezen om ook echt in de cloud en dus webbrowser te gaan ontwerpen. Dan kies je voor 3D Creator.

Naar SOLIDWORKS in de cloud >

Antwoord:

Het mooie van het 3DEXPERIENCE® Platform is dat het helemaal met je meegroeit. Heb je ambities om over een aantal jaren verder te groeien naar een PDM (Product Data Management) of zelfs PLM (Product Lifecycle Management) oplossing. Kun je het 3DEXPERIENCE® Platform moeiteloos uitbreiden, zonder dat je de basis opnieuw hoeft in te richten. Neem contact met ons op en wij leggen dit graag verder persoonlijk aan je uit.

 

Neem contact op met een CAD2M’er >

Taco Willemsen

Wil jij alles weten over 3DEXPERIENCE®?

De mogelijkheden met 3DEXPERIENCE® én CAD2M zijn eigenlijk eindeloos.
Wij helpen je heel graag ontdekken hoe we het voor jouw bedrijf kunnen inzetten.

Contact met CAD2M'er

3DEXPERIENCE® in de praktijk

Zo zet dddrop 3DEXPERIENCE® in

In deze video zie je op welke manier het 3DEXPERIENCE® Platform ervoor zorgt dat de, door dddrop ontwikkelde en geproduceerde 3D printers, sneller op de markt komen. 

Bekijk de video