Selecteer een pagina
Home > Actueel > 3DEXPERIENCE World 2023

3DEXPERIENCE World 2023

16/02/2023

Met een aantal CAD2M’ers zijn we afgereisd naar 3DEXPERIENCE World 2023 in Nashville, Tennessee. Onze leverancier Dassault Systèmes informeert én inspireert ons over alle ontwikkelingen binnen Design & Engineering, Cloud en Manufacturing.
Imagine 3DEXPERIENCE World 2023

Van 11 tot en met 15 februari vond 3DEXPERIENCE World 2023 plaats in Nashville, Tennessee. Met een aantal CAD2M’ers zijn we afgereisd naar het evenement van onze leverancier Dassault Systèmes om ons te laten informeren én te inspireren over alle ontwikkelingen binnen de markt van Design & Engineering, Cloud en Manufacturing. In dit artikel lees je meer over onze tijd in de Verenigde Staten.

Van on premise naar cloud

Vanzelfsprekend staat het 3DEXPERIENCE® platform tijdens het evenement centraal. Het platform stelt je als ontwikkelaar in staat om onder meer te engineeren, te ontwikkelen, te beheren in de cloud. Waar we voorheen en in de huidige situatie ons product nog ontwikkelen via software op een eigen server, maken we momenteel de transformatie door richting Software as a Service (SaaS).

3DEXPERIECE World 2023

Hierdoor schakel je snel en eenvoudig van idee tot 3D ontwerp, van projectplanning tot gestructureerde productdata en van een virtuele test naar contact met je collega engineer. Je koppelt alle facetten en verschillende oplossingen binnen de keten van productontwikkeling op een zeer toegankelijke manier aan elkaar.

Imagine

Imagine 3DEXPERIENCE World 2023

De laatste offline editie van 3DEXPERIENCE World dateert alweer van drie jaar geleden. In 2019 kwamen we voor het laatst samen doordat de edities van 2021 en 2022 vanwege Covid-19 alleen online zijn georganiseerd. Het thema waar Dassault dit jaar voor heeft gekozen? Imagine.
We komen Joe Edwards-Broome, Marketing Manager (GEO EuroNorth) bij Dassault Systèmes, tegen en vragen hem naar het gedachtegoed achter het thema. 

Joe: “We hebben te maken met de transitie van on premise software naar cloud based werken. Met het 3DEXPERIENCE® platform en de tal van verschillende rollen komt alles aan processen en communicatie binnen productontwikkeling samen in één omgeving. Stel jezelf (imagine) eens voor welke mogelijkheden dat allemaal met zich mee brengt.”

Iedere gebruiker krijgt toegang tot de cloud

Tijdens de eerste General Session op maandag kondigt Gian Paoli Bassi, Executive VP van 3DEXPERIENCE® Works bij Dassault Systèmes, het volgende aan: per 1 juli 2023 krijgt iedere nieuwe SOLIDWORKS gebruiker automatisch toegang tot de cloud omgeving van 3DEXPERIENCE®. Zónder dat er een extra licentie nodig is en zonder extra installatie. 

We vragen Martijn Visser, Presales Consultant bij CAD2M, naar zijn ideeën bij deze aankondiging. “Het is mooi om te zien dat samenwerking via de cloud zo laagdrempelig wordt gemaakt“, zegt Martijn.

3DXW23
3DEXPERIECE World 2023 Nashville
3DEXPERIECE WORLD 2023 Nashville
3DEXPERIECE World 2023 Nashville

Andere toevoegingen

Martijn neemt tijdens de conferentie deel aan verschillende technische sessies. We vragen hem naar andere toevoegingen binnen de software. Martijn: “Een van de nieuwe opties is dat men binnen SOLIDWORKS het actieve model kan exporteren naar de 3DPlay app op het platform. Hierdoor kan het ontwerp met iedereen gedeeld worden. Iedere SOLIDWORKS gebruiker is namelijk in staat om kosteloos een 3DEXPERIENCE® account aan te maken en het model te bekijken. Men kan tevens de 3DMarkup opties gebruiken.”

Ook binnen Home By Me, een online applicatie om huizen met meubels te modelleren krijgt een extra app: Made By Me. Martijn: “Van nu af aan kunnen gebruikers in de browser hun eigen meubels maken, maar ook meubels genereren op basis van gecreëerde output.” 

3DEXPERIECE World 2023

Tot slot

Het grote voordeel van het 3DEXPERIENCE® Platform is dat het zo ingericht kan worden dat het precies aansluit op de behoeften van klanten. Dit maakt het platform toegankelijk voor ieder maakbedrijf, groot en klein. Maar ook juist voor de organisatie die alleen met SOLIDWORKS (3D CAD) willen werken.

Taco Willemsen

Wil jij starten met onder andere engineeren in de cloud?

CAD2M helpt je graag richting toekomstbestendig engineeren. Neem contact op en we vertellen je alles over 3DEXPERIENCE®.

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant