Selecteer een pagina
Home > Actueel > Bert, onze CTO, viert zijn 30-jarig werkjubileum

Bert, onze CTO, viert zijn 30-jarig werkjubileum

02/11/2023

Bert, onze CTO, viert dit jaar zijn 30-jarig werkjubileum bij CAD2M. Een mooi moment om eens met hem in gesprek te gaan over hoe hij deze 30 jaar heeft ervaren en hoe hij de toekomst van CAD2M voor zich ziet.

Hoe is Bert bij CAD2M, destijds CARE Innovation, terechtgekomen? Wat doet het met hem om het bedrijf zo te zien groeien in die 30 jaar tijd? En waar is hij het meest trots op?

Kleine duik in de geschiedenis

Het begon allemaal toen CAD2M nog CARE Innovation heette en de activiteiten vanuit een kantoortje bij onze CEO Alfred aan huis plaatsvonden. Het team was toen, inclusief Bert, slechts vier man sterk. “Toen ik van school kwam, kon ik moeilijk werk vinden. Via een vriendin van mijn zus die weer connecties had binnen de motorcrosswereld kwam ik in contact met Alfred en toen is het balletje eigenlijk gaan rollen.”

En dat balletje bleef maar rollen, want inmiddels is CAD2M gegroeid van vier naar bijna 50 medewerkers en komt er iedere keer nog nieuwe aanwas bij. Ook het kleine kantoortje aan huis is, na enkele verhuizingen, sinds begin 2017 verruild voor een ruim kantoorpand aan de Logistiekweg.

“Het is mooi om te zien dat het bedrijf iedere keer een klein beetje groter wordt en eigenlijk van nature groeit. We doen een stap vooruit, een stap terug, om er vervolgens weer twee vooruit te maken. Daar krijg ik energie van.”

Van techniek naar commercie

Bert heeft HTS Elektrotechniek met industriële automatisering als achtergrond. “Toen ik bij CARE Innovation begon, was ik verantwoordelijk voor Techniek. Ik was hoofd van de afdeling Support, wat we nu Professional Services noemen bij CAD2M. Vlak voordat ik medeaandeelhouder en directeur werd in 2013, maakte ik de switch naar commercie.”

Geboorte van een product

Zoals Bert zo mooi weet te verwoorden, staan we bij CAD2M aan de geboorte van het product bij de klant. Ondanks dat het iedere keer anders is en geen enkel project hetzelfde is, vormt het ontwerpproces steevast het startpunt van waaruit een nieuw product wordt geboren. Ook in een zeer veranderende markt blijft dit ontwerpproces het startpunt van waaruit mooie dingen ontstaan. “Het is een lastige tijd met alle veranderingen, want ook als organisatie moet je die next step maken.” Neem bijvoorbeeld de bredere PLM-gedachte.

“Ze zeggen vaak “schoenmaker, blijf bij je leest”, maar in een veranderende markt moet je wel verder kijken. Zo zijn onze kleine klanten net zo belangrijk als de grotere projecten. Zij zijn de kweekvijver voor de toekomst en worden uiteindelijk ook groter en groter.” Ondanks dat er meerdere uitdagingen op het pad van CAD2M liggen, ziet Bert de toekomst positief tegemoet.

Trots op het team

Op de vraag waar hij het meest trots op is, antwoordt Bert: “Ik vind het geweldig dat we nu zo’n mooi team hebben staan. Het is een goede mix van oud en jong, ervaren en onervaren en het ene uiterste bij het andere uiterste. Ik ben trots op de stappen die we vooruit zetten en de groei die we doormaken.”
bert CAD2M

Leuk dat deze CAD2M update je interesse heeft gewekt

Geen vraag is ons te gek! Neem contact met ons op en we vertellen je alles over ons en onze oplossingen. Gaan wij samen groeien?

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant

Foutmelding update SOLIDWORKS 2024
Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Er is een bug aangetroffen in de SOLIDWORKS 2024 update, waardoor klanten die hun standalone licentie(s) willen updaten, mogelijk een foutmelding krijgen en de software niet meer kunnen openen. Dit is gelukkig eenvoudig te omzeilen met de juiste stappen. Lees hier hoe je dat doet.