Selecteer een pagina
Home > Actueel > CAD2M en MKG bundelen de krachten

CAD2M en MKG bundelen de krachten

05/03/2024

Samenwerken met partners en de krachten bundelen om zo onze klanten nóg beter te helpen in hun productontwikkelproces. Vanuit dat oogpunt kwamen we van CAD2M en MKG - ERP software voor de metaal - samen om onze samenwerking te bespreken en verder uit te diepen.
De integratie tussen MKG5 en SOLIDWORKS, SOLIDWORKS PDM of 3DEXPERIENCE®, waar onze samenwerking mee begon, draait inmiddels bij verschillende bedrijven. En met succes. Wat kunnen we naast deze integratie nog meer aanbieden om onze klanten nóg beter van dienst te zijn? Deze vraag stond tijdens de bijeenkomst met MKG centraal. Conclusie: er staan nog diverse mooie ontwikkelingen op de planning.

De kracht van automatisering en integratie

Bij zowel CAD2M als MKG geloven we in de kracht van procesautomatisering en systemen die nauw met elkaar verbonden zijn. Hoeveel dit onderaan de streep oplevert, wordt nog weleens door bedrijven onderschat. Of ze denken dat het te ingewikkeld is en besteden er daarom geen aandacht aan. Dat is jammer, want geautomatiseerde en geïntegreerde systemen en processen spelen vandaag de dag een belangrijke rol in de concurrentiepositie. Bedrijven hebben te maken met kortere doorlooptijden en hevigere concurrentie.
Door de samenwerking op te zoeken, willen we laten zien dat het integreren van systemen vooral op de achtergrond plaatsvindt en dat de gebruiker er alleen maar voordelen van ondervindt. Denk aan minder handmatige handelingen, daardoor een kleinere kans op fouten en meer tijd voor belangrijkere taken.

MKG ERP integratie

ERP integratie is een mooi voorbeeld van hoe je als bedrijf verschillende systemen en software met elkaar kunt integreren en bepaalde processen kunt automatiseren. En dat alles op een laagdrempelige en toegankelijke manier. We hebben onze ERP integratie zo ontwikkeld dat je met één druk op de knop of geheel automatisch artikelen en stuklijsten, maar ook documenten vanuit CAD naar ERP kunt overzetten.

Onze universele integratie werkt met MKG5, de uitgebreidste MKG ERP oplossing speciaal voor metaalbedrijven. De integratie kan gerealiseerd worden voor zowel SOLIDWORKS, SOLIDWORKS PDM als 3DEXPERIENCE. Wil je meer weten over deze integraties? Op onze ERP koppeling pagina vind je meer informatie. Of ga naar de speciale add-on pagina van MKG.

Van één- naar tweerichtingsverkeer

Op dit moment werkt de ERP integratie uni-directioneel. De communicatie verloopt één richting op. Via de integratie worden artikelnummers, stuklijsten en documenten vanuit CAD richting MKG gecommuniceerd. Om in de toekomst tweerichtingsverkeer mogelijk te maken, willen we toewerken naar een bi-directionele ERP integratie. Door samen met MKG na te denken over nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden, proberen we onze integratie steeds verder te verbeteren.

Andere ontwikkelingen

Naast een verbeterslag voor onze ERP integratie, staan er nog verschillende andere ontwikkelingen op de planning. Met al deze ontwikkelingen helpen we bedrijven in de maakindustrie om alles uit hun productontwikkelproces te halen. Benieuwd naar wat de toekomst te brengen heeft? Stay tuned!
bert CAD2M

Leuk dat deze CAD2M update je interesse heeft gewekt

Geen vraag is ons te gek! Neem contact met ons op en we vertellen je alles over ons en onze oplossingen. Gaan wij samen groeien?

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant

Foutmelding update SOLIDWORKS 2024
Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Er is een bug aangetroffen in de SOLIDWORKS 2024 update, waardoor klanten die hun standalone licentie(s) willen updaten, mogelijk een foutmelding krijgen en de software niet meer kunnen openen. Dit is gelukkig eenvoudig te omzeilen met de juiste stappen. Lees hier hoe je dat doet.