Selecteer een pagina
Home > Actueel > CAD2M’ers bezoeken SolidCAM World 2022

CAD2M’ers bezoeken SolidCAM World 2022

08/11/2022

Recent bezochten we met een aantal CAD2M'ers SolidCAM World in Tel Aviv. De conferentie stond in het teken van al het nieuws binnen SolidCAM 2022. Daarnaast gingen we met collega's uit andere windstreken in gesprek om te praten over ontwikkelingen in de markt en de uitdagingen waar zij mee te maken hebben.
Emil-Somekh-CAD2M

Voor het eerst in drie jaar is SolidCAM World weer georganiseerd. Na Bangkok (TH), Schramberg (DE) en Orlando (USA) reisden we met een aantal CAD2M’ers af naar Tel Aviv om al het nieuws te horen omtrent SolidCAM 2022. Maar we spraken ook met onze collega’s uit andere windstreken. Over de ontwikkelingen in de markt, maar ook om van elkaar te leren. In dit artikel lees je meer over onze tijd in Israël.

Balustrade Stef Kohlmann

Foto: De conferentiezaal tijdens SolidCAM World 2022

Onthaal en aftrap

Na een warm onthaal trapt Emil Somekh, CEO van SolidCAM, de conferentie af met een presentatie. Waar staan we en waar willen we naartoe met SolidCAM is de vraag die centraal staat. Emil: “We leveren niet zomaar een CAM oplossing, maar we helpen onze klanten met uitdagingen als: het reduceren van cyclustijden en het langer behouden van gereedschappen”.

Emil vervolgt: “Met behulp van iMachining bieden we onze klanten de ideale snij-omstandigheden.” Ook Ken Meritt en Steve Welch (SolidCAM USA) overtuigen de aanwezigen. Steve: “We hebben dit getest door één product te verspanen op zowel de traditionele manier als met behulp iMachining. Uit de test bleek dat het product met behulp van iMachining in 6 minuten klaar was. Op de traditionele manier was de productietijd 20 minuten.”

What’s New in SolidCAM 2022

Sydney Eisner (SolidCAM Professor) praat ons vervolgens bij over één van de nieuwe SolidCAM features: de Associative Coordinate System (Associatief nulpunt). Met deze functie koppel je het nulpunt aan een vlak van het product. Doordat het nulpunt in verbinding staat met de referentievlakken van het product, wordt bij een wijziging van het product de positie van het nulpunt automatisch aangepast. Ook veranderen alle niveaus in de bewerkingen automatisch mee bij een wijziging.

CAD2M’er Aloys reageert: “Ik heb de vraag naar deze feature meerdere malen vanuit het werkveld gehoord. De feature helpt gebruikers om zorgeloos hun product te ontwerpen, zonder bezig te zijn met waar het nulpunt ligt.”

Lees alles over SolidCAM 2022 >

Mill-Turn

Vervolgens toont Daniel Djurica van SolidCAM Servië zijn expertise over Mill-Turn. “De Mill Turn technologie heeft zich de laatste vijf jaar in sneltreinvaart ontwikkeld. Door middel van de Machine Control Operations (MCO) programmeer je eenvoudig een overname. Maar ook met de nieuwe gereedschapstabel en de kanaal synchronisatie bieden we onze klanten een zeer verfijnde oplossing”, vertelt Daniel.

Daniel gaat verder: “Eén van SolidCAM’s sterke punten is dat de software zo gebruiksvriendelijk is, dat zelfs het programmeren van een Mill-Turn machine voor iedere gebruiker eenvoudig te realiseren is.”

“Mill-Turn machines worden steeds geavanceerder. We zien immers dat de markt steeds complexer wordt. Een goede post processor is in deze heel belangrijk. Onze samenwerkingen met o.a. Citizen en DMG Mori helpen ons hierbij.”

Jurrien-SolidCAMWorld

Foto: CAD2M’er Jurriën zoekt tijdens de pauze het zonnige terras op.

De band met CAD2M

Voor de conferentie zijn einde nadert, spreken we Natalie Somekh, die zich binnen SolidCAM bezighoudt met de wereldwijde sales. Hoe ziet zij de samenwerking met CAD2M? “We werken al ruim 19 jaar samen. CAD2M heeft in de loop der jaren een zeer sterk team opgezet. De jarenlange ervaring van de consultants, maar ook de expertise vanuit Sales op CAM gebied, maakt dat we ons als SolidCAM binnen de BeNeLux steeds beter vestigen.”

Maarten-SolidCAMWorld

Foto: CAD2M’er Maarten in gesprek met Natalie Somekh

Over waar onze klanten zich op CAM gebied het beste op kunnen focussen, is Natalie duidelijk. “Zorg ervoor dat je jouw CNC machines maximaal benut. Dit werkt in je voordeel met betrekking tot de prijs en de levertijd die je hanteert. SolidCAM werkt continu aan nieuwe features en verbeteringen die een bijdrage leveren aan de hoge mate van efficiëntie, betere nauwkeurigheid en verhoogde productiviteit binnen het productieproces.”

Wat CAD2M voor jouw manufacturing kan betekenen?

Van CAM oplossing, tot consultancy en het ontwikkelen van de juiste post processor. Neem contact op en we vertellen je alles. 

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant