Selecteer een pagina
Home > Actueel > De bijzondere band tussen dddrop 3D printers & CAD2M

De bijzondere band tussen dddrop 3D printers & CAD2M

05/10/2020

Zonder samenwerkingen en een goed netwerk ben je nergens, toch? Je kunt van elkaar leren, elkaar helpen en elkaar versterken. Soms ontstaat er zelfs een extra bijzondere band tussen bedrijven. Wij als CAD2M kunnen daar uit eigen ervaring over meepraten. De lijntjes tussen dddrop 3D printers en CAD2M zijn informeel en heel kort, en je leest hier welke voordelen dat met zich meebrengt.
dddrop 3D printer assembleren

We hoeven niemand uit te leggen dat je als bedrijf nergens bent zonder samenwerkingen en een goed netwerk. Eigenlijk maakt dat het ondernemen ook zo leuk. Je kunt van elkaar leren, elkaar helpen en elkaar versterken. Soms ontstaat er zelfs een extra bijzondere band tussen bedrijven. Wij als CAD2M kunnen daar uit eigen ervaring over meepraten. De lijntjes tussen dddrop 3D printers en CAD2M zijn informeel en heel kort (ongeveer 60 voetstappen in ons pand) en dát brengt veel voordelen met zich mee.

 

Elkaar versterken

Onze verhuizing 4 jaar geleden gaf ons niet alleen een fantastisch kantoor met veel ruimte, maar het gaf ons ook nieuwe inpandige buren. IF-Adamas, het moederbedrijf, van onder andere dddrop 3D printers, nam plaats in de bijbehorende productiehal. Sindsdien delen we de kantine, de gameroom, de vrijdagmiddagborrels, de gezamenlijke lunches, de gezellige ‘hoe-was-je-weekend’ praatjes, maar vooral ook technische en branche informatie. Al snel kwamen we er achter dat we elkaar versterken op veel vlakken.

 

Win-win situatie

Het ontwikkelen en produceren van een 3D-printer kan natuurlijk niet zonder de uitgebreide 3D-ontwerp-, test- en render mogelijkheden in SOLIDWORKS. CAD2M kan dddrop hierbij uitermate goed ondersteunen. Andersom willen wij als CAD2M onze klanten in de maakindustrie helpen het optimale uit het productontwikkelproces te halen. Door het inzetten van een 3D printer kunnen veel kosten bespaard worden op het gebied van prototyping, tooling of het maken van kleine series. Een inkoppertje dus dat wij trotse reseller zijn van de dddrop 3D printers.

 

dddrop brochure
Foto: samenstelling van de dddrop RAPID ONE

 

CAD2M’ers staan vaak ‘met de voeten in de klei’ en horen waar behoefte aan is en wat wel of niet werkt. dddrop neemt deze informatie zeer serieus en blijft continu bezig met het doorontwikkelen van de printer aan de hand van onder andere deze klantinformatie. En hoe laagdrempelig is het, dat dit ook even snel bij het koffieautomaat doorgenomen kan worden? Noemen ze dat nou een win-win situatie?  

 

CAD2M dddrop team

Sinds een paar jaar hebben we bij CAD2M ons eigen dddrop-team opgericht. Stuk voor stuk specialisten die zich helemaal onderdompelen in de wondere wereld van het 3D printen en klaar staan voor de CAD2M-klant op elk gebied van 3D printen. Of het nu gaat om het in kaart brengen wat de 3D-printer voor jouw productontwikkelingsproces kan betekenen, het maken van de ultieme proefprint, het geven van een 3D-printer training, het helpen bij jouw print uitdaging, het repareren van je printer of het op tijd uitleveren van je bestelde filament in onze webshop. Bij CAD2M doen we het allemaal! 

 

Paul Emmerink staat een klant telefonisch te woord
Foto: CAD2M Support Engineer Paul Emmerink staat bij een dddrop RAPID ONE een klant te woord

 

Dynamische omgeving

Het CAD2M dddrop-team zit ook echt op het kantoor in de productiehal van IF-Adamas, zodat ze hele dagen omringt zijn met 3D-printers en de makers ervan. Komen ze er zelf niet uit? Dan sparren ze even met de ontwikkelaars om samen tot het ultieme antwoord te komen, je begrijpt een dynamische omgeving. 

We spraken met Nicky Slutter, onze vrouwelijke rots in de branding – in de helaas nog steeds wel technische mannenwereld. Nicky heeft het klantcontact met al onze dddrop 3D printer klanten: “Ik vind het bijzonder dat we zo dicht bij de fabrikant zitten, ik denk niet dat je dat vaak mee maakt. Het is fijn dat ik snel kan overleggen wat de beste oplossing voor een klant kan zijn, zeker nu de RAPID ONE 3D-printer op de markt is. Deze printer kan de klant helemaal zelf samenstellen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat de fabrikant dan direct mee kan denken is perfect”.

 

Overweeg je zelf een professionele 3D printer te kopen?

De mogelijkheden met CAD2M en Additive Manufacturing zijn eindeloos. Neem contact op en we leggen je alles uit.

Contact met CAD2M'er
Taco Willemsen

Dit vind je vast ook interessant