Selecteer een pagina
Home > Actueel > De dddrop 3D printers strijden mee tegen COVID-19

De dddrop 3D printers strijden mee tegen COVID-19

20/04/2020

Lees meer over de inzet van Additive Manufacturing voor het assembleren van persoonlijke beschermingsmiddelen in Brazilië.
dddrop RAPID ONE

In strijd zijn met een gemeenschappelijke vijand. Dat is het hedendaagse nieuws dat veelal op ons afkomt. In een tijd van crisis zorgt het maatschappelijke gevoel ervoor dat we voor elkaar klaar staan, nog meer dan in normale omstandigheden.

Dit maatschappelijke gevoel kan zich uiten in verschillende richtingen,  waar daadkracht er zeker één van is. Zeker als het gaat om tekorten. Tekorten die met name in de vitale sectoren duidelijk zichtbaar zijn geworden. Een behoefte die niet direct vervuld kan worden, leidt tot creativiteit en omdenken. Dit heeft ertoe geleid dat Additive Manufacturing in een korte tijd een hoge wereldwijde belangstelling heeft gekregen. Het gaat hierbij om specifieke vraagstukken die daadkrachtig en resoluut zijn opgepakt. Een fraai voorbeeld hoe Additive Manufacturing zijn meerwaarde toont.

 

Sinds 2018 bevindt dddrop industrial 3D printers zich in Brazilië. Naast gebruikers als Electrolux, Arcelor Mittal en andere multinationals werkt ook de grootste universiteit van Brazilië, USP (Universidade de São Paulo), met de machines van dddrop. Deze universiteit is onlangs uitgebreid in het nieuws geweest omtrent de strijd tegen corona en hun aandeel daarin. Met name de effectiviteit en efficiëntie van de dddrop 3D printers spelen een belangrijke rol.

Zo werken de studenten volledig op afstand en maken gebruik van de Smart Module die geïntegreerd zit in iedere machine. Dit maakt het mogelijk om onder andere op afstand een 3D print te starten, live mee te kijken en meldingen te ontvangen van het 3D printproces. Eén operator bediend dus eigenlijk meerdere machines, wat het mogelijk maakt om daadwerkelijk productie te draaien.

dddrop bij REDE GLOBO
Foto: Tijdens een praatprogramma op REDE GLOBO, een televisiezender in Brazilië, wordt getoond hoe Additive manufacturing wordt ingezet voor het assembleren van persoonlijke beschermingsmiddelen

 

De grootste Braziliaanse televisiezender, REDE GLOBO, heeft een programma gemaakt die onderzoekt hoe Brazilië zich ontwikkelt in de strijd tegen COVID-19. USP levert inmiddels een aantal onderdelen die geassembleerd worden tot Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM). Een waardevolle taak die bijdraagt in het beschermen van mensen in vitale sectoren. Deze producten worden uiteindelijk gedoneerd aan het medische team van ziekenhuis ‘Hospital das Clinicas’ in Sao Paulo.

dddrop RAPID ONE bij CAD2M
Foto: De printkop van dddrop’s nieuwst parade paardje: RAPID ONE

 

Het gebruik van Additive Manufacturing is al vaker erg functioneel gebleken wanneer men snel moet anticiperen op een bepaalde vraag of behoefte. Van beademingshulpstukken tot gelaatbescherming maskers, de techniek leent zich eigenlijk voor ieder product. En dat met relatief lage investeringskosten. Of het nu gaat om een maatschappelijk vraagstuk of innoveren in bijvoorbeeld de vliegtuigbranche,  in iedere sector is Additive Manufacturing een toegevoegde waarde.

Overweeg je zelf een professionele 3D printer te kopen?

De mogelijkheden met CAD2M en Additive Manufacturing zijn eindeloos. Neem contact op en we leggen je alles uit.

Contact met CAD2M'er
Taco Willemsen

Dit vind je vast ook interessant