Selecteer een pagina
Home > Actueel > DraftSight lanceert nieuwe optie: Mechanical

DraftSight lanceert nieuwe optie: Mechanical

02/05/2023

De nieuwste optie van DraftSight, Mechanical, helpt je bij het openen en bewerken van 2D tekeningen met mechanische entiteiten in DWG-formaat. In dit artikel lees je meer over de functionaliteiten en de voordelen van dit pakket.
Mechanical DraftSight

Met DraftSight 2D CAD creëer, bewerk en markeer je eenvoudig 2D- en 3D DWG bestanden. De nieuwste optie, Mechanical, helpt je bij het openen en bewerken van 2D tekeningen met mechanische entiteiten in DWG-formaat. Daarnaast genereer je automatische stuklijsten. Naast een versie voor op je eigen PC, ben je met 3DEXPERIENCE DraftSight Mechanical flexibel om te werken in de cloud.

Functionaliteiten

DraftSight Mechanical bevat alle functionaliteiten van DraftSight Premium, plus geavanceerde functies waarmee je tekeningen in DWG-formaat opent, bekijkt en bewerkt. Met Mechanical genereer je automatische stuklijsten, voor nauwkeurig BOM Management. Daarnaast wijzig je bestaande part references en maak je automatisch nieuwe aan met behulp van een hardware bibliotheek.

Training DraftSight Essentials volgen bij CAD2M

Voordelen

Met Mechanical verlaag je de operationele kosten door nauwkeurige stuklijsten en assemblage instructies te documenteren, waardoor het niet meer nodig is om afwezige componenten te lokaliseren en zo nodig te corrigeren.

Je verbetert de algemene nauwkeurigheid van je werktekeningen met de mogelijkheid om tekeningen te voorzien van aantekeningen en labels door ballonnen aan te maken (of te reorganiseren), die gekoppeld zijn aan een stuklijst.

De nauwkeurigheid behoud je door 2D tekeningen te maken die voldoen aan internationale ontwerpnormen zoals ANSI, ISO, DIN, JIS en BSI. Je bespaart tijd door lagen in je tekening te organiseren en af te stemmen op de geldende normen. Dat kan met behulp van de Mechanical Layers Manager en laaggroepen.

3DEXPERIENCE platform

Cloud integratie

Naast een on premise versie waarmee je met lokale DWG-gegevens werkt, is er 3DEXPERIENCE DraftSight Mechanical, welke logischerwijs is verbonden met het cloud based platform: 3DEXPERIENCE. 

Wij helpen je graag met design- & engineering

De mogelijkheden met CAD2M zijn eindeloos en geen vraag is ons te gek. Neem contact op en we leggen je alles uit. 

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant

DriveWorks World
DriveWorks World 2023

DriveWorks World 2023

Recent werd het jaarlijkse DriveWorks World evenement georganiseerd. Reseller en klant werden getrakteerd op tal van verschillende online sessies, waarin onder meer verteld werd waar DriveWorks naar toe wilt en wat de vernieuwingen zijn binnen de oplossing.