Selecteer een pagina
Home > Actueel > DraftSight lanceert nieuwe optie: Mechanical

DraftSight lanceert nieuwe optie: Mechanical

02/05/2023

De nieuwste optie van DraftSight, Mechanical, helpt je bij het openen en bewerken van 2D tekeningen met mechanische entiteiten in DWG-formaat. In dit artikel lees je meer over de functionaliteiten en de voordelen van dit pakket.
Mechanical DraftSight

Met DraftSight 2D CAD creëer, bewerk en markeer je eenvoudig 2D- en 3D DWG bestanden. De nieuwste optie, Mechanical, helpt je bij het openen en bewerken van 2D tekeningen met mechanische entiteiten in DWG-formaat. Daarnaast genereer je automatische stuklijsten. Naast een versie voor op je eigen PC, ben je met 3DEXPERIENCE DraftSight Mechanical flexibel om te werken in de cloud.

Functionaliteiten

DraftSight Mechanical bevat alle functionaliteiten van DraftSight Premium, plus geavanceerde functies waarmee je tekeningen in DWG-formaat opent, bekijkt en bewerkt. Met Mechanical genereer je automatische stuklijsten, voor nauwkeurig BOM Management. Daarnaast wijzig je bestaande part references en maak je automatisch nieuwe aan met behulp van een hardware bibliotheek.

Training DraftSight Essentials volgen bij CAD2M

Voordelen

Met Mechanical verlaag je de operationele kosten door nauwkeurige stuklijsten en assemblage instructies te documenteren, waardoor het niet meer nodig is om afwezige componenten te lokaliseren en zo nodig te corrigeren.

Je verbetert de algemene nauwkeurigheid van je werktekeningen met de mogelijkheid om tekeningen te voorzien van aantekeningen en labels door ballonnen aan te maken (of te reorganiseren), die gekoppeld zijn aan een stuklijst.

De nauwkeurigheid behoud je door 2D tekeningen te maken die voldoen aan internationale ontwerpnormen zoals ANSI, ISO, DIN, JIS en BSI. Je bespaart tijd door lagen in je tekening te organiseren en af te stemmen op de geldende normen. Dat kan met behulp van de Mechanical Layers Manager en laaggroepen.

3DEXPERIENCE platform

Cloud integratie

Naast een on premise versie waarmee je met lokale DWG-gegevens werkt, is er 3DEXPERIENCE DraftSight Mechanical, welke logischerwijs is verbonden met het cloud based platform: 3DEXPERIENCE. 

Heb je vragen over Design & Engineering?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant

Product lifecycle management CAD2M
Wat is een Bill of Material (BOM)?

Wat is een Bill of Material (BOM)?

In de maakindustrie kunnen we niet om de Bill of Material heen. Want voor ieder product dat je om je heen ziet, bestaat er een stuklijst, zoals we de Bill of Material ook wel noemen. Hierin staat alles wat je nodig hebt om het product te kunnen maken. Het kan dus gaan over de grondstoffen, maar ook over welke machines in welke volgorde nodig zijn om tot het eindproduct te komen.