Selecteer een pagina
Home > Actueel > DriveWorks World 2023

DriveWorks World 2023

04/04/2023

Recent werd het jaarlijkse DriveWorks World evenement georganiseerd. Reseller en klant werden getrakteerd op tal van verschillende online sessies, waarin onder meer verteld werd waar DriveWorks naar toe wilt en wat de vernieuwingen zijn binnen de oplossing.
DriveWorks World

Van 21 tot en met 23 maart vond het jaarlijks terugkerende DriveWorks World evenement plaats. In drie dagen werden de resellers en klanten online voorzien van alle informatie omtrent de vernieuwingen binnen de oplossing. Hoogste tijd om de balans op te maken en te bekijken wat DriveWorks voor ons in petto heeft.

What’s New?

Afgelopen jaar hebben de developers van DriveWorks onder meer hard gewerkt aan het verbeteren van de performance. Dit blijft voor gebruikers een belangrijk aspect binnen de software. Een configurator was voorheen zowel web- als windows based te ontwikkelen. Echter, dat gaf soms problemen in de weergave, wat de visuele mogelijkheden beperkte. Door naar één techniek te gaan, die van web-based, zijn de problemen vanaf heden verholpen. Er kan nu gebruikgemaakt worden van alle mogelijkheden die web-weergave biedt, zoals het gebruik van CSS.

DriveWorks Solo Training CAD2M

Daarnaast zijn er nieuwe en geüpdatete functionaliteiten van DriveWorks binnen de SOLIDWORKS Sheet Metal omgeving. Zo kun je nu geavanceerde parameters voor functionaliteit ‘Break Corner’ vastleggen en aansturen. Daarbij kun je de Break Corner’s afstands dimensie bepalen. Ook binnen de functionaliteit ‘Gusset’ zijn er meer mogelijkheden.

En heb je moeite met de soms wat pixelachtige 3D Previews? Door anti-aliassen toe te passen, los je dit in de nieuwste DriveWorks versie eenvoudig op.

3DEXPERIENCE platform

Integratie met de cloud

Met het 3DEXPERIENCE platform ben je overal, altijd en voor iedereen bezig met het ontwikkelen van je product. De cloud is de toekomst, maar hoe zit het met het configureren van je product, dat tot op heden enkel via je lokale opslag mogelijk is?

Het afgelopen jaar heeft DriveWorks hard gewerkt aan de mogelijkheid om je product te configureren met 3DEXPERIENCE. Daarom zijn DriveWorks Solo en Pro nu beschikbaar op het platform, mits je jouw bestanden zowel lokaal als in de cloud opslaat.

Awards

Naast het presenteren van alle vernieuwingen gebruikt DriveWorks het evenement om resellers in het zonnetje te zetten voor hun prestaties. En ook onze prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven… CAD2M heeft de Elite Subscription Award gewonnen. Deze prijs geeft aan dat we onze doelstellingen hebben behaald met betrekking tot het verlengen van onderhoudscontracten.

Leren configureren

Het is onze drijfveer om het beste in maakbedrijven naar boven te halen. Dat is inmiddels wel bekend. Daarom hebben we ook voor het configureren van producten interessante webinars en trainingen ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan het webinar ‘Wat is configureren en is mijn product configureerbaar?’.

Daarnaast leren we je graag om zo optimaal mogelijk met DriveWorks te werken. Zo leer je in één à twee dagen de basis tijdens de Training DriveWorks Solo, of leer je werken met de essentiële functionaliteiten van DriveWorks Pro in de Training DriveWorks Pro Essentials.

Bekijk alle DriveWorks trainingen >

Of wil je een leertraject starten dat naadloos aansluit op jouw specifieke behoefte omtrent het configureren van je producten? We kunnen ons goed voorstellen dat de vernieuwingen binnen de software tot nieuwe inzichten leiden die je niet onbenut wilt laten.

Gelukkig hebben we om die reden bij CAD2M onze Consultancy trajecten. Deze trajecten variëren van het meedenken over jouw toekomst tot complete implementaties.

driveworks

Heb je vragen over Design & Engineering?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant

Product lifecycle management CAD2M
Wat is een Bill of Material (BOM)?

Wat is een Bill of Material (BOM)?

In de maakindustrie kunnen we niet om de Bill of Material heen. Want voor ieder product dat je om je heen ziet, bestaat er een stuklijst, zoals we de Bill of Material ook wel noemen. Hierin staat alles wat je nodig hebt om het product te kunnen maken. Het kan dus gaan over de grondstoffen, maar ook over welke machines in welke volgorde nodig zijn om tot het eindproduct te komen.