Selecteer een pagina
Home > Actueel > Duik in het diepe met Michel klein Wassink: “Topsport vertaal ik naar werken”

Duik in het diepe met Michel klein Wassink: “Topsport vertaal ik naar werken”

21/09/2020

Onze Business Consultant Michel staat liever niet in de schijnwerpers, maar voor deze ene keer wel! We spreken hem over topsportkarakter op de werkvloer en voorzetten geven in plaats van doelpunten maken.
Michel over PDM

“Een interview. Met mij?” Het zijn de tekenende woorden van Michel Klein Wassink, Business Consultant van CAD2M. Hij staat liever niet in de schijnwerpers. Maar voor deze ene keer weten wij deze waterpolo-liefhebber over te halen om een duik in het diepe te maken. Over topsportkarakter op de werkvloer en voorzetten geven in plaats van doelpunten maken.

 

Technisch team

Voorheen was Michel als Technical Manager verantwoordelijk voor de techniek in de breedste zin van het woord. Hij stuurde in deze rol een technisch team aan van Consultants, Support Engineers en dames van de administratie. “CAD2M helpt maakbedrijven en engineers met alles in het productontwikkelingsproces.”

 

Mooie ontwikkeling

In dertien jaar tijd heeft Michel een mooie groei doorgemaakt binnen CAD2M. “Ik ben hier begonnen als Support Engineer en doorgegroeid tot Technical Manager. Inmiddels ben ik actief als Business Consultant, omdat ik het contact met onze klanten miste in mijn vorige rol.” Eigenlijk heeft hij tussendoor alle facetten doorlopen. “Of er altijd al een manager in mij zat? Ik denk van wel. Dat is gaandeweg gekomen. Eerst wilde ik binnen de techniek klanten verder helpen, en dat geldt ook nu. Tussendoor deed ik dat met mijn team binnen de organisatie, waar het teamgevoel altijd al sterk aanwezig is geweest.”

 

Topsport bedrijven

Door zijn verleden in de waterpolowereld leerde Michel veel over teambelang en presteren. Hij speelde op hoog niveau bij Schuurman-BZC, waar hij nu actief is in de technische commissie. “De club is van de derde klasse naar de Eredivisie gepromoveerd. En ikzelf ben van amateur naar de topsport doorgegroeid. Wat ik daar vooral door heb geleerd? Dat je als team veel kunt bereiken als je een stapje meer doet dan de concurrentie én plezier hebt in wat je doet.”

Michel over connectie tussen topsport en bedrijfsleven
Foto; Michel voert een gesprek met zijn collega’s (buiten beeld)

 

Vertaling naar het werkveld

De hoofdpersoon vertaalt dan ook veel van topsport naar het werkveld. “Eigenlijk alles. Een spelletje doe je om te winnen. Met elkaar beter worden, dat is mijn drijfveer. In de dertien jaren dat ik hier werk, heb ik altijd gezien dat de vraag en het doel van de klant blijven veranderen. De veranderende marktbehoefte en de nieuwe mogelijkheden vragen elke keer om nieuwe inzichten, waardoor je jezelf blijft ontwikkelen. Dat maakt het zo leuk en dynamisch.”

 

Voorzet in plaats van doelpunt

“Wat ik het belangrijkste in mijn werk vind? Ik geef zelf liever de voorzet dan dat ik het doelpunt maak. Het team is voor mij het belangrijkste. En een mooie mix in een team is dan het doel, omdat je juist door die mix beter kunt worden. Passie is bijvoorbeeld het mooiste dat er bestaat, als je het aan discipline kunt koppelen.”

 

Meer topsport bij CAD2M

Dit zijn teksten die naadloos aansluiten op het topsportkarakter van Michel, die ons vervolgens koppelt aan andere topsporters binnen het bedrijf: Bram Ottenhof, die op kantoor bij CAD2M de bijnaam Iron Man heeft verdiend. En Shalev Saada, professioneel volleyballer bij Eredivisieclub Orion. “Maar binnen CAD2M hebben we over de gehele linie mensen met passie. Denk aan Henry met zijn muziek, plus Aloys met zijn sport(verleden). En dan moet ik eigenlijk de rest nog benoemen.”

 

CAD2M'ers en topsport
Foto: Shalev Saada, Michel klein Wassink en Bram Ottenhof (v.l.n.r.)

 

Volleybalprofessional

Shalev: “Het moet in je natuur zitten om constant beter te willen worden. Ik wil altijd de beste zijn, wat wel erg past bij wat Michel zegt: een spelletje speel ik om te winnen. Daarbij komt dat ik niks heb met ‘half’ werk en het volledige werk zo efficiënt mogelijk wil verrichten.” Bram zit daar eigenlijk hetzelfde in. Hij voltooide een Iron Man, een flinke prestatie: “Ik ben misschien een beetje gek en ga lang door”, lacht hij over de duursporten die hij beoefent.

 

Onze eigen Ironman

Bram vervolgt: “Het doorzetten kan je overal toepassen, ook in het bedrijfsleven. Je wilt iets goeds opleveren en niet bij de pakken neerzitten als iets tegenzit. Wat de gemene deler is tussen sporten en het werk dat ik doe? Een lastige vraag.” Na even nadenken: “Als consultant heb ik veel kennis nodig. Je traint jezelf dus constant, je ontwikkelt jezelf door. Die lange adem komt ook terug in de Iron Man.” En juist die lange adem illustreert de passie waar we bij CAD2M naar zoeken.

bert CAD2M

Leuk dat deze CAD2M update je interesse heeft gewekt

Geen vraag is ons te gek! Neem contact met ons op en we vertellen je alles over ons en onze oplossingen. Gaan wij samen groeien?

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant

Foutmelding update SOLIDWORKS 2024
Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Er is een bug aangetroffen in de SOLIDWORKS 2024 update, waardoor klanten die hun standalone licentie(s) willen updaten, mogelijk een foutmelding krijgen en de software niet meer kunnen openen. Dit is gelukkig eenvoudig te omzeilen met de juiste stappen. Lees hier hoe je dat doet.