Selecteer een pagina
Home > Actueel > Hoe CAD2M’er Wesley op strategisch niveau meedenkt met de klant

Hoe CAD2M’er Wesley op strategisch niveau meedenkt met de klant

08/06/2023

CAD2M'er Wesley vertelt in dit verhaal over zijn rol als Business Development Manager. Daarnaast gaat hij in op wat hem motiveert en hoe hij CAD2M ziet als kennispartner. Lees en bekijk zijn hele verhaal.
Wesley belt met klant
In januari 2022 maakte hij de switch van CAM Consultant naar Business Development Manager. Inmiddels is hij volledig geworteld in deze rol. We hebben het over CAD2M’er Wesley, met wie we het gesprek aangingen over deze switch, maar ook over CAD2M als kennispartner. “Samen groeien is niet alleen een streven, maar willen we écht met onze klanten bewerkstelligen”.

Strategisch meedenken

Zoals beschreven is Wesley niet altijd actief geweest in de rol van Business Development Manager. “Toen ik ruim 6 jaar geleden bij CAD2M terecht kwam, begon ik in de rol van Support Engineer op onze afdeling CAM. In deze rol zit je veelal aan de kant van de uitvoering. Je werkt projecten af, waarin je niet direct bezig bent met het strategische aspect.”
“Door de jaren heen ging ik steeds vaker demonstraties doen of raakte ik betrokken in pre sales trajecten. Hierdoor kwam ik erachter dat mijn passie en motivatie ligt bij het verder helpen en adviseren van klanten”, vervolgt Wesley. “In mijn nieuwe rol ben ik in de positie om aan de voorkant – op strategisch niveau – mee te denken met de klant. Samen bepalen we doelen omtrent efficiëntie, doorlooptijden of het verhogen van de productiecapaciteit. We maken door middel van onze kennis en kunde de volgende stap. Dat vind ik prachtig.”

Uitdagingen

De uitdaging in de rol van Business Development Manager is anders dan die van CA Consultant, vertelt Wesley: “In het verleden lag de uitdaging in het succesvol afronden van een project. Nu zit mijn uitdaging in het bepalen waar organisaties de juiste investeringen kunnen doen. Dat doe ik door eenvoudigweg de toegevoegde waarde te laten zien, zodat men kan berekenen hoe snel men een investering terugverdient. Maar ook door te beoordelen of een investering in lijn ligt met het grote doel dat de organisatie voor ogen heeft.”

“Dat is wat je als kennispartner ook verplicht bent naar organisaties met wie je samenwerkt”, gaat Wesley verder. “We onderscheiden ons door niet alleen onze klanten te voorzien van een software licentie, maar júíst door aan te geven wat ze kunnen bereiken wanneer ze bepaalde processen anders inrichten, in combinatie met de software. Samen groeien is niet alleen een streven, maar we willen het echt bewerkstelligen.”

Wesley en Taco

Wesley in gesprek met collega Taco

Unieke organisatie

Kennispartner zijn kan alleen als je alle processen binnen productontwikkeling beheerst. Daarop vertelt Wesley verder: “Als CAD2M zijn we groot geworden als leverancier van verschillende software oplossingen, in combinatie met het leveren van diensten, zoals het configureren van een post processor, geven van een training, etc.”

Door de jaren heen hebben we binnen CAD2M onze kennis verder verbreed. “Intern hebben we mensen in dienst, die exact weten welke uitdagingen bij onze klanten spelen, omdat ze daar zelf hebben gestaan.” Dit is waar CAD2M’er Robin over spreekt in het artikel ‘Frezen is een vak’.

Wesley: ”Inmiddels weten we heel goed hoe we alle processen binnen productontwikkeling met elkaar moeten verbinden. In mijn optiek zijn we daar uniek in.”

Praktijkvoorbeelden

In de praktijk laten we regelmatig zien hoe we dat doen. Wesley: “Recent sprak ik nog met Spikker Specials over het optimaliseren van hun processen met behulp van CAD en CAM. Maar ook partijen als WILA, die de voordelen plukt van een CAD/CAM integratie.”

Wesley in gesprek met Spikker over het optimaliseren van processen

Wesley bij Spikker Specials

Wanneer je deze voorbeelden uit de praktijk leest of bekijkt, zie je iets van CAD2M’s ‘way of working’ terug. Wesley: “We onderzoeken altijd eerst welke tools bij de desbetreffende partij al worden gebruikt en in hoeverre de kennis intern bij hen toereikend is. Vervolgens stellen we een plan op, op basis van het gezamenlijke einddoel, welke opgedeeld wordt in fases. Hierdoor wordt het schaalbaar en creëer je tussentijdse rustmomenten.”

Niet alleen CAM

Wesley richt zich in zijn rol hoofdzakelijk op (potentiële) klanten die zich bezighouden met Computer Aided Manufacturing. Wesley: “Mijn expertise ligt uiteindelijk bij CAM, maar je merkt dat er steeds meer overlap komt met andere oplossingen en processen. De integratie tussen SOLIDWORKS en SolidCAM is natuurlijk al ‘on point’.”

Wesley in gesprek met Aloys over het verder helpen van een klant

“Verder merk je binnen de leverancier SolidCAM dat men zich ook steeds verder ontwikkelt in software en processen. Deze wereldwijde organisatie heeft de volledige focus op het ontwikkelen van CAM software.”

Wesley sluit hierop af met een aantal voorbeelden: “Bij SolidCAM kijkt men vanuit het oogpunt van de operator wat nog verder verbeterd moet worden. Het verminderen van menselijke handelingen is zo’n verbeterpunt, dat voor ieder maakbedrijf van belang is. Hierop heeft SolidCAM een module ontwikkeld waarmee je automatisch het product kunt afbramen. Ook het meten op de machine wordt steeds belangrijker om een ‘vast’ proces te kunnen garanderen.”

Bekijk de video met Wesley

bert CAD2M

Leuk dat deze CAD2M update je interesse heeft gewekt

Geen vraag is ons te gek! Neem contact met ons op en we vertellen je alles over ons en onze oplossingen. Gaan wij samen groeien?

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant

Foutmelding update SOLIDWORKS 2024
Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Er is een bug aangetroffen in de SOLIDWORKS 2024 update, waardoor klanten die hun standalone licentie(s) willen updaten, mogelijk een foutmelding krijgen en de software niet meer kunnen openen. Dit is gelukkig eenvoudig te omzeilen met de juiste stappen. Lees hier hoe je dat doet.