Selecteer een pagina
Home > Actueel > Is Windows 11 compatibel met SOLIDWORKS?

Is Windows 11 compatibel met SOLIDWORKS?

15/03/2022

Wil je updaten naar Windows 11, maar weet je niet of jouw SOLIDWORKS licentie compatibel is aan de nieuwe release van Microsoft? Lees dan snel verder.
Windows-11-laptop

Microsoft heeft Windows 11 inmiddels gelanceerd. De meeste mensen die gebruik maken van Windows 10, hebben de update aangeboden gekregen of krijgen dit nog via Windows Update. Het updaten is echter niet verplicht, want Microsoft heeft laten weten Windows 10 nog tot 2025 te ondersteunen met beveiligingsupdates. Dat brengt ons bij de vraag of je de update wel moet uitvoeren? Want blijven jouw Design- & Engineeringsoplossingen, zoals SOLIDWORKS 3D CAD, goed werken na de update?

Afsluiten Service Level Agreement

Ondersteuning

Op dit moment is er nog géén versie van SOLIDWORKS die compatibel is met Windows 11. Je doet er dus verstandig aan om te blijven werken met Windows 10, en te wachten met de update naar Windows 11.

SOLIDWORKS blijft Windows 10 ondersteunen. Zij volgen hiervoor de levenscyclus van het besturingssysteem van Microsoft. Zoals hierboven beschreven blijf het tot in ieder geval 2025 mogelijk om veilig met SOLIDWORKS in Windows 10 te werken. 

Op de website van Microsoft kun je terecht voor de actuele datum waarop Windows 10 niet meer ondersteunt wordt.

Wat is de verwachting?

Eén ding is zeker: SOLIDWORKS wordt compatibel met Windows 11. De verwachting is dat de officiële ondersteuning gaat plaatsvinden in een latere servicepack van SOLIDWORKS 2022. Het is echter nog niet bekend vanaf welke versie dit gaat gebeuren.

Je kunt op de website van SOLIDWORKS zien waar je systeem aan moet voldoen bij welke versie van SOLIDWORKS. Houd er tevens rekening mee dat SOLIDWORKS 2022 SP01 én de oudere versies niet compatibel worden met Windows 11.

Wij helpen je graag met design- & engineering

De mogelijkheden met CAD2M zijn eindeloos en geen vraag is ons te gek. Neem contact op en we leggen je alles uit. 

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant