Selecteer een pagina
Home > Actueel > Is Windows 11 compatibel met SOLIDWORKS?

Is Windows 11 compatibel met SOLIDWORKS?

01/06/2022

Wil je updaten naar Windows 11, maar weet je niet of jouw SOLIDWORKS licentie compatibel is aan de nieuwe release van Microsoft? Gebruik nu SOLIDWORKS in Windows 11, maar let even op de volgende zaken.
Windows-11-laptop

Een paar maanden geleden werd het nog afgeraden om Windows te updaten naar de nieuwste versie (11), omdat dit problemen kon geven omtrent werken met SOLIDWORKS. Inmiddels is daar verandering in gekomen en kun je jouw Windows updaten. Op deze pagina vertellen we waar je op moet letten.

Afsluiten Service Level Agreement

Waarom duurde het even?

Dat komt omdat SOLIDWORKS altijd streeft naar het leveren van de hoogste kwaliteit aan Design & Engineering oplossingen. Na een update van het besturingssysteem dient de software dezelfde prestaties te leveren. SOLIDWORKS stelt daarbij strenge normen. Na uitvoerig testen is inmiddels beklonken dat het updaten van Windows mogelijk is vanaf SOLIDWORKS 2022 Service Pack 2.

Let bij het updaten op de volgende zaken:

1. Bekijk of de hardware van je PC de nieuwe Windows versie aankan, voordat je de update uitvoert.

2. Maak je gebruik van SolidCAM, DriveWorks of ERP? Controleer dan eerst of deze applicaties óók Windows 11 ondersteunen.

3. Je kunt alleen werken met SOLIDWORKS in Windows 11 wanneer je gebruik maakt van SOLIDWORKS 2022 Service Pack 2. Meer informatie vind je bij de SOLIDWORKS Systeemvereisten.

4. Wanneer je gebruik maakt van SOLIDWORKS PDM Professional moet je tevens de PDM server software van een upgrade voorzien.

En verder?

Upgraden naar Windows 11 wil bijna iedereen, maar het is geen must. De komende jaren design en ontwerp je in SOLIDWORKS op Windows 10 zonder problemen.

Kun je niet wachten met de update? Bekijk dan goed of je aan alle facetten voldoet en laat de IT afdeling het controleren.

Heb je vragen over Design & Engineering?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant

Product lifecycle management CAD2M
Wat is een Bill of Material (BOM)?

Wat is een Bill of Material (BOM)?

In de maakindustrie kunnen we niet om de Bill of Material heen. Want voor ieder product dat je om je heen ziet, bestaat er een stuklijst, zoals we de Bill of Material ook wel noemen. Hierin staat alles wat je nodig hebt om het product te kunnen maken. Het kan dus gaan over de grondstoffen, maar ook over welke machines in welke volgorde nodig zijn om tot het eindproduct te komen.