Selecteer een pagina
Home > Actueel > Maak kennis met Henry Gerritsen, en duik de geschiedenis in van CAD2M

Maak kennis met Henry Gerritsen, en duik de geschiedenis in van CAD2M

28/10/2021

Maak kennis met Henry

CAD2M zou CAD2M niet zijn zonder Henry Gerritsen. Henry is al 24 jaar CAD2M’er,  en houdt zich onder andere bezig met programmeren, systeembeheer en productconfiguratie. “Als ik m’n functie moest betitelen? Een Manusje-van-alles”, begint Henry te vertellen. Wat drijft deze oudgediende? En hoe zet hij zijn kennis en ervaring in voor al die klanten, die zich bezighouden met productontwikkeling en procesoptimalisatie?

Geschiedenisles

24 jaar geleden is Henry, bij het toenmalige Care Innovation (nu CAD2M), binnengekomen. In zijn functie hield hij zich onder meer bezig met het bouwen van computers. “Ik werd destijds via de sportvereniging benaderd door Alfred (Uytdewilligen). We waren toen nog met een kleinere club dan vandaag de dag en iedereen had zo zijn eigen vakgebied. Ik hield me voornamelijk bezig met MathCAD, het bouwen van computers en het geven van trainingen.”

Tijdens de beginjaren van Care Innovation bestond er nog geen 3D software. “Nee, dat kwam later pas, toen we overgingen naar Solid Edge”, vertelt Henry. “70% van de business bestond daarvoor uit MathCAD. Ik had veel affiniteit met wiskunde, mede door mijn opleiding Elektronica Telecommunicatie, dus haalde voldoening uit dit pakket en het verzorgen van de bijbehorende trainingen. Andere collega’s hielden zich meer bezig met AutoCAD en Microstation.”
CAD2M'er Henry 25 jaar beeld
De ontwikkeling van software en technologie zette door, en op een gegeven moment begonnen maakbedrijven te ontwerpen in 3D. Henry vertelt: “We leverden Solid Edge met onze eigen Care Innovation computersystemen. Tevens begonnen we met het aanbieden van CAM software, en verwelkomden we collega Aloys (Heutink). Care Innovation groeide en in ‘97 gingen we in zee met SOLIDWORKS, een 3D pakket dat beter bij ons bedrijf paste. 3D ontwerpsoftware werd alsmaar uitgebreider, en die ontwikkeling is tot op de dag van vandaag niet gestopt.”
Henry aan het programmeren

ERP Koppelingen en product configurators

Naast het voorbereiden en geven van demonstraties, een stukje pre-sales en de helpdesk is Henry helemaal thuis in ERP en configurators: “Momenteel hou ik me vooral bezig met programmeren van ERP koppelingen. Met een ERP koppeling zorgen we ervoor dat ontwerpgegevens op een slimme manier met het inkoopsysteem wordt gesynchroniseerd.”
“Ik consulteer tevens in de sales- en productconfigurator DriveWorks. Daar verzorg ik ook trainingen voor. Met een configurator ​​kun je producten samenstellen aan de hand van verschillende (basis)elementen. Denk aan de vorm, kleur en materiaal. Tevens kan een configurator voor sales afdelingen worden ingezet. Met behulp van een interactieve 3D viewer wordt de verkoop geholpen om het product in zijn geheel voor klanten en andere betrokkenen te visualiseren. Hiermee worden verkoopprocessen bevorderd”, gaat Henry verder.
Henry-CAD2M

Oplossingsgericht

Zoals eerder gezegd is het oplossen van problemen Henry’s grootste drijfveer. Maar hoe pakt CAD2M dat aan? Henry: “Dat begint altijd met goede interactie. Samen kijken we naar een begin- en een eindpunt.”

“Het beginpunt kan zijn dat een klant zijn of haar product goed wil kunnen visualiseren, maar óók configureren. Dat moet op een goede, slimme, maar ook nette manier geprogrammeerd worden. Anders wordt het aan de achterkant een rommel en heeft het weerslag op de (maak)processen. Daar zit de uitdaging. Het resultaat moet zijn dat vanuit de configuratie tekeningen worden gegenereerd, inkooplijsten worden opgesteld, de klant geïnformeerd wordt over de status en dat de klant toegang krijgt tot bepaalde data. Er komt dus veel meer bij kijken.”

De CAD2M Familie

Henry is dus al jarenlang te vinden bij CAD2M, maar óók in zijn vrije tijd zocht en zoekt hij het bedrijfspand op. “Naast het werk heeft CAD2M mij de mogelijkheid gegeven om hier mijn passie te beoefenen. Wekelijks oefen ik hier met mijn eigen band. Dat doe ik al jaren en hoop ik te blijven doen.”
Henry sluit af met zijn blik op het ‘CAD2M recept’. “De producten die we aanbieden, zijn ‘slechts’ tools. Het zijn de mensen erachter die het product omtoveren tot de juiste oplossing. In de 30 jaar dat we bestaan hebben we een hoop kennis opgedaan”.
En het recept om zo lang bij CAD2M te blijven werken? “De charme van deze organisatie. CAD2M voelt als een familiebedrijf. CAD2M’ers staan klaar voor elkaar. Ze pakken elkaars werkzaamheden op, wanneer dat nodig is.”

Drijfveren

De prestatiegerichte, creatieve engineer, wordt in zijn kracht gezet wanneer hij zich kan richten op het oplossen van (moeilijke) vraagstukken. “Mijn kracht is om de meest slimme oplossing te bedenken voor een uitdaging van de klant. Daar haal ik enorm veel energie uit. Pas wanneer de klant tevreden is met de oplossing, ben ik dat ook. Vrij recent was ik bezig met een project. Ondanks dat het project nog niet volledig afgerond was, kreeg ik een enthousiaste reactie en wilde de desbetreffende klant de oplossing alvast implementeren. Daar doe ik het voor!”
Henry’s oplossingen zijn met regelmaat terug te zien in de resultaten van een bedrijf, de zogeheten ROI. “Klopt, soms heb je een project waarbij de oplossing zorgt voor een aanzienlijke kostenreductie. Dat is wat een klant wil zien.”
bert CAD2M

Leuk dat deze CAD2M update je interesse heeft gewekt

Geen vraag is ons te gek! Neem contact met ons op en we vertellen je alles over ons en onze oplossingen. Gaan wij samen groeien?

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant

Foutmelding update SOLIDWORKS 2024
Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Er is een bug aangetroffen in de SOLIDWORKS 2024 update, waardoor klanten die hun standalone licentie(s) willen updaten, mogelijk een foutmelding krijgen en de software niet meer kunnen openen. Dit is gelukkig eenvoudig te omzeilen met de juiste stappen. Lees hier hoe je dat doet.