Selecteer een pagina
Home > Actueel > Maak kennis met Jurriën, Applicatie Consultant CAM bij CAD2M

Maak kennis met Jurriën, Applicatie Consultant CAM bij CAD2M

31/03/2022

Al een lange tijd is Jurriën Scheffer CAD2M’er. De Applicatie Consultant CAM heeft in die tijd veel verandering in de maakindustrie gezien. We waren benieuwd en gingen het gesprek aan. Wie is hij? Wat motiveert hem? Lees snel verder.
CAD2M-Jurrien

Jurriën Scheffer is inmiddels 15.5 jaar CAD2M’er. De Applicatie Consultant CAM heeft in al die jaren veel verandering in de maakindustrie gezien. “Onder meer de transitie van 2D naar 3D CAD”, vertelt hij. Hoe ziet zijn CAD2M loopbaan er tot op heden uit? Wat motiveert hem? En wat staat hem in al die jaren het meeste bij? We waren benieuwd en gingen met hem in gesprek.

Maud-CAD2M-overleg

Beginjaren

“Toen ik begon bij CAD2M, waren we met zo’n vijftien collega’s”, begint de 40 jarige Huissenaar te vertellen. “Binnen de organisatie, maar ook in de markt is er in die jaren een hoop veranderd. Denk bijvoorbeeld aan de transitie van 2D naar 3D CAD. In het begin maakte je regelmatig mee dat bedrijven die op 2D geënt waren, sceptische waren over 3D CAD. Nu is laatstgenoemde niet meer weg te denken.”

“Wat me het meeste bijstaat in al die jaren? De jarenlange samenwerking met veel  collega CAD2M’ers. Maar ook aan de reizen naar SOLIDWORKS World in Amerika, SolidCAM World in Bangkok en events in Italië en Tsjechië heb ik mooie herinneringen”, gaat Jurriën verder.

CAD2M loopbaan

Jurriën vertelt verder over de route die hij bij CAD2M heeft doorlopen: “Mijn reis begon op de helpdesk, maar al vrij snel ben ik SOLIDWORKS trainingen gaan geven. De overdracht van kennis geeft mij voldoening en zo ben ik mijn trainers portfolio gaan uitbreiden.”

“Het praktijkgerichte trok me hierin vooral aan”, vertelt Jurriën. “Naast mijn werkzaamheden op de helpdesk en het geven van trainingen, ging ik me richten op de documentatie tool SOLIDWORKS Composer. Ik miste hier echter het stukje praktijk.”

Een wens om meer praktijkgericht te werken kon snel worden ingewilligd door met collega Aloys Heutink op te trekken. “Hij werkte in die tijd al met de CAM software SolidCAM. De jaren daarop ben ik zowel met 3D CAD als CAM bezig geweest. De interesse voor CAM groeide. Daarom ben ik me hier volledig op gaan richten.”

Samen Groeien

Zoals hierboven beschreven haalt Jurriën het meest voldoening uit het overdragen van kennis. “Klanten vooruit helpen, dat is waar het om gaat. Bij sommige bedrijven heb ik de eerste SolidCAM licentie mogen implementeren. Om dan bij dezelfde organisatie te zien dat ze nu met vijf licenties hun producten maken, is ontzettend mooi.”

“We laten bedrijven hun doelen met betrekking tot automatisering behalen. Dat doen we met behulp van 3D CAD, CAM of één van onze andere oplossingen”, gaat Jurriën verder. Wij leveren met onze kennis en oplossingen echt een bijdrage aan hun groei. Dat was toen, en is onveranderd.”

CAM team

Foto: Jurriën (tweede van rechts) en het CAM team

“Dat zie ik terug wanneer een klant van ons een nieuwe machine koopt”, geeft Jurriën een voorbeeld. “We verdiepen ons in die machine, implementeren de juiste oplossingen, configureren de post processor en bieden trainingen aan. De machine kan vervolgens op de meest efficiënte manier uren maken, waardoor de investering van de klant zich terugbetaald.”

Toekomst van de maakindustrie

Jurriën voorziet dat business consultancy in de toekomst alsmaar belangrijker gaat worden. “Bedrijven die een product ontwikkelen, beginnen in het proces vaak met het ontwerp in 3D CAD, vervolgens produceren zij het met behulp van CAM of AM. De processen van idee tot product worden meer en meer geautomatiseerd, want er zijn steeds meer digitale gereedschappen beschikbaar die dit mogelijk maken. Op die manier kunnen bedrijven inzetten op nog kortere doorlooptijden en meer kostenreductie.”

De natuur in

Wie Jurriën volgt op Strava, hoeft niet lang na te denken over zijn vrijetijdsbesteding. “Ik ben graag buiten, en de combinatie met beweging vind ik heerlijk. Je zult me niet snel in een sportschool zien, maar wandelen, hardlopen of fietsen doe ik graag. Verder vind ik vogels spotten een fijne bezigheid en ben ik dit jaar begonnen met piano spelen. Mezelf blijven prikkelen komt zowel in mijn werk- als privéleven terug”, sluit Jurriën zijn verhaal af.

bert CAD2M

Leuk dat deze CAD2M update je interesse heeft gewekt

Geen vraag is ons te gek! Neem contact met ons op en we vertellen je alles over ons en onze oplossingen. Gaan wij samen groeien?

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant

Foutmelding update SOLIDWORKS 2024
Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Er is een bug aangetroffen in de SOLIDWORKS 2024 update, waardoor klanten die hun standalone licentie(s) willen updaten, mogelijk een foutmelding krijgen en de software niet meer kunnen openen. Dit is gelukkig eenvoudig te omzeilen met de juiste stappen. Lees hier hoe je dat doet.