Selecteer een pagina
Home > Actueel > Maak kennis met Matthijs Groenen, de man achter de camera bij CAD2M

Maak kennis met Matthijs Groenen, de man achter de camera bij CAD2M

04/07/2022

Je ziet hem bijna nooit, maar hij is er altijd. Matthijs Groenen vervult sinds 2021 de rol van Video Marketeer binnen CAD2M. De 23-jarige Terborgenaar is één van de jongste medewerkers van de organisatie.
Matthijs bij CAD2M

“Toen ik hier begon werkte ik niet alleen voor CAD2M, maar ook voor IF-Adamas en dddrop. Door de groei die CAD2M doormaakt ben ik me in het afgelopen jaar volledig gaan richten op laatstgenoemde”, begint Matthijs. Wie is de Benjamin van CAD2M? Waar haalt hij zijn voldoening uit? En met welke uitdagingen heeft hij te maken?

Een eigen studio

Matthijs begint enthousiast zijn verhaal: “Binnen CAD2M ben ik verantwoordelijk voor alle foto’s, video’s en animaties.” Hij vindt het tof om (potentiële) klanten te inspireren door middel van zijn content. “Denk bijvoorbeeld aan een moeilijk onderwerp of een oplossing die uitleg vereist. Samen met het team brainstormen we over het maken van bijvoorbeeld een uitlegvideo.”

Volgens Matthijs is het zeldzaam om intern een eigen Video Marketeer beschikbaar te hebben. “Het komt bijna nooit voor dat een foto- en videograaf volledig in dienst is bij bedrijven in onze branche. Echter, het zorgt voor hoogwaardige content die onze branding ten goede komt.”

Veel van de foto’s en video’s worden binnen CAD2M geschoten. Er wordt dan ook veel waarde gehecht aan de ‘look and feel’ van CAD2M’s uitingen. Sinds de komst van Matthijs en zijn veelvuldige samenwerking met CAD2M’er Youri is STUDIOCAD2M ontstaan. “Ik ben daar super blij mee. Het is echt een ruimte waar ik creatief kan zijn en alles kan maken. Ik denk dat er weinig organisaties zijn waarin je zoveel vrijheid krijgt om je op deze manier te mogen ontwikkelen,” vertelt Matthijs trots.

Matthijs schiet video's
Matthijs in STUDIOCAD2M
Matthijs zijn dominante talenten binnen het programma Talentgericht Werken zijn Verantwoordelijkheidsbesef en Hersteldrang. “Deze talenten zie ik terug bij het verwerken van feedback op de content die ik maak. Hierdoor zorg ik er altijd voor dat de feedback van alle betrokkenen verwerkt wordt. Op die manier staat er een resultaat waar iedereen tevreden over is”, zegt hij hierover.

Talenten en uitdagingen

Dat Matthijs blij is bij CAD2M is duidelijk, maar met welke uitdagingen heeft hij van doen? “Voor mij is de grootste uitdaging nog steeds wel om de juiste mensen bij elkaar te krijgen. De cameratechniek gaat me goed af, maar het betrekken van CAD2M’ers vind ik nog altijd wel een pittige uitdaging. Gelukkig is iedereen bij CAD2M erg behulpzaam en helpen ze mede CAD2M’ers graag.”

Groei

Ondanks de uitdagingen heeft Matthijs al veel mooie projecten afgerond bij CAD2M. “Waar ik het meest trots op ben? De groei in kwaliteit van alle grafische content. Het verschil met twee jaar geleden en nu is immens. Maar ook mijn persoonlijke ontwikkeling op dit vlak,” vertelt Matthijs met een tevreden blik, “Bij CAD2M leer ik iedere dag wel weer iets nieuws. En het is mooi om te zien dat mijn collega’s mij steeds vaker betrekken in hun projecten en ideeën, omdat ze enthousiast zijn geworden na eerdere projecten.”

Eén favoriete foto of video heeft Matthijs niet… “Ik ben trots op alles wat ik neerzet. Ik merk dat ik bij ieder project verbetering zie en de lat steeds hoger leg. Ieder afgerond project is een nieuwe favoriet.”

Tipje van de sluiter: Matthijs start binnenkort met een nieuw project. De nieuwe CAD2M bedrijfsvideo! “Daar gaan we wel echt alles uit de kast halen. Ik vermoed dat deze video alles gaat overtreffen wat we tot nu toe gemaakt hebben. Dat is echt het doel. Dit is momenteel mijn grootste project dat in de startblokken staat!”

Van een hobby je werk maken

Matthijs zijn hobby is inmiddels wel duidelijk. “Eigenlijk ben ik zowel in m’n werk als privé bezig met video en fotografie. Dit neemt zeker 95% van mijn tijd in beslag. Ik vind ieder aspect van fotografie mooi en ga hierin niets uit de weg. Ik fotografeer graag de natuur, portretten, maar ook auto’s.” Dat laatste is de overige 5% van zijn vrije tijd. “Ik ben een groot autoliefhebber, dus ik besteed graag tijd aan het spotten en fotograferen van een mooie bolide.”
Spyker geschoten door Matthijs Groenen
Foto:  Een Spyker op het circuit geschoten door Matthijs

Matthijs wilde echter niet altijd al Video Marketeer worden… Hij is begonnen met een opleiding om dierenarts te worden, maar kwam er al snel achter dat dit niks voor hem was. Hij heeft na een jaar toch gekozen voor de opleiding tot Audio en Visueel Specialist. “Mijn passie voor beeld, foto, video en alles is daar toen ontstaan. Voor de opleiding had ik nog helemaal niks met foto’s maken,” zegt hij hierover.

CAD2M’er Matthijs is nog altijd blij met de keuze om Video Marketeer te worden bij CAD2M en heeft er nog geen dag spijt van gehad.

bert CAD2M

Leuk dat deze CAD2M update je interesse heeft gewekt

Geen vraag is ons te gek! Neem contact met ons op en we vertellen je alles over ons en onze oplossingen. Gaan wij samen groeien?

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant

Foutmelding update SOLIDWORKS 2024
Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Er is een bug aangetroffen in de SOLIDWORKS 2024 update, waardoor klanten die hun standalone licentie(s) willen updaten, mogelijk een foutmelding krijgen en de software niet meer kunnen openen. Dit is gelukkig eenvoudig te omzeilen met de juiste stappen. Lees hier hoe je dat doet.