Selecteer een pagina
Home > Actueel > Maak kennis met Maud Kolks, Content Coördinator bij CAD2M

Maak kennis met Maud Kolks, Content Coördinator bij CAD2M

02/03/2022

CAD2M’er Maud Kolks is al bijna vier jaar actief binnen onze organisatie. Eerst als Content Marketeer, tegenwoordig als Content Coördinator. De hoogste tijd om kennis te maken. We vroegen naar haar blik op het werken bij CAD2M, haar nieuwe rol én wat ze het liefste doet in haar vrije tijd.
maud-kolks-CAD2M

CAD2M’er Maud Kolks is al bijna vier jaar actief binnen onze organisatie. Eerst als Content Marketeer, tegenwoordig als Content Coördinator. De hoogste tijd om het verhaal van het langstzittende Marketing-teamlid te delen. We vroegen onder meer naar haar kijk op het werken bij CAD2M, haar nieuwe rol, Talentgericht Werken én wat ze het liefste doet in haar vrije tijd. “Door een aantal dagen per week bij CAD2M te zijn, naast mijn rol als moeder, zit ik hoger in mijn energie. Mede door het sociale aspect: werken met collega-CAD2M’ers“, begint ze.

Maud-CAD2M-overleg

Werken bij team Marketing

“Ik begon mijn tijd bij CAD2M als Content Marketeer en richtte mij in eerste instantie op content voor dddrop 3D printers”, vertelt Maud. “Na anderhalf jaar ging ik met zwangerschapsverlof en toen ik terugkwam ging ik me bedrijfsbreed op de content richten, mede door een aantal wijzigingen in het Marketing team”.

“Door die wijzigingen begon onze afdeling in een nieuwe samenstelling te opereren”, zegt Maud. “Ieder kreeg tijdens deze periode de ruimte om te exploreren en om zijn of haar rol (opnieuw) vorm te geven. Dat kwam met name door het project rondom het bouwen van de nieuwe CAD2M website. En niet alleen de website moest aangepakt worden. Oók de volledige tone-of-voice en huisstijl kreeg een opfrisser. Een groot project en bijzonder om te zien, dat we echt als team uit dit project kwamen.”

Het mooie is dat je binnen het huidige Marketing team allerlei mogelijkheden hebt, toch Maud? “Zeker weten! Voor een creatieve Content Marketeer zijn alle ingrediënten daar om mooie campagnes te draaien. Met een eigen studio om video’s en podcasts op te nemen, waar Matthijs (Video Marketeer) en Youri (Allround Marketeer) graag bij helpen. Maar ook met Pleuni (Data Automation Specialist) en René (Digital Marketeer), die zich verdiepen in de prestaties, data en het automatiseren van campagnes aan de hand van mooie marketing tools. We hebben veel vrijheid om dingen op te pakken en de lijnen zijn kort. Dat zorgt ervoor dat elke dag weer anders is en daar hou ik van!”

Nieuwe rol

“Ook hou ik van overzicht en ga veelal gestructureerd te werk, dat wist ik van mezelf maar tijdens het bouwen van de nieuwe website kwam dit in ons team steeds meer tot uiting”, vertelt Maud verder.

De komst van Project Management Tool Monday was daarbij zeer welkom. “Er zat meer rek in het aanbrengen van structuur, een welkome aanvulling voor ieder teamlid denk ik. Het verzoek kwam om me te gaan richten op de planning en het managen van de projecten die na livegang van de website zouden komen, zoals STUDIOCAD2M.”

Het Talentgericht Werken programma deed Maud definitief inzien dat een coördinerende rol op haar lijf stond geschreven. Maud: “In mijn profiel laten onder andere de talenten verantwoordelijkheidsbesef, communicatie en aanpassingsvermogen zien dat ik met deze rol van toegevoegde waarde voor het team kan zijn. En bij CAD2M hoef ik het creëren van content niet te laten vallen, wat ik ook niet zou willen. Ik kan op contentgebied nog veel leren van mijn collega specialisten op het gebied van online marketing, want dat staat nooit stil. De combinatie tussen creëren en coördineren werkt perfect voor mij.”

Maud-Monday-CAD2M

“We werken in de technische maakindustrie en voor mij ligt de uitdaging om de technische kennis die mijn collega CAD2M’ers hebben zo duidelijk mogelijk te vertalen naar heldere content. Soms een uitdaging, maar juist ook heel leuk om samen complexe materie begrijpbaar te maken.”

Ook werken in de technische maakindustrie? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die het CAD2M team komen versterken. Bekijk de vacatures op onze werken bij pagina

Een leven lang Silvolde?

“Ik en mijn partner, Robbin, zijn geboren en getogen in Silvolde. We zijn 21 jaar samen en hebben twee dochters: Jans en Mies”, vertelt Maud over haar gezinsleven. Maar daar blijft het niet bij, want Maud deelde recent dat hun derde kindje onderweg is. “Ik ben momenteel 20 weken zwanger. We zijn ontzettend blij, en gelukkig ziet alles er goed en gezond uit.”

Ook voor hobby en vrijetijdsbesteding hoeft Maud het dorp niet direct te verlaten. “Ik ben al lange tijd betrokken bij de Harmonie St. Radboud Silvolde. In het orkest bespeel ik de saxofoon, maar ik heb ook veel in het bestuur van de vereniging mogen doen.”

 

CAD2M'er Maud in Canada

Heimwee heeft Maud echter geen last van. Samen met Robbin heeft ze mooie reizen mogen maken. “Amerika, Zuid-Afrika, Canada, Maleisië, Borneo en in Europa hebben we de meeste landen ook wel bezocht”, somt ze op. “Vooral Zuid-Afrika blijft me voor altijd bijstaan. Ik ben enorm verrast door de gastvrijheid van het land. Een keer teruggaan met het hele gezin staat zeker nog op onze bucketlist, maar vertrekken uit Silvolde is en blijft onbespreekbaar. Daarvoor hebben we daar een te groot sociaal leven, met hele gezellige vrienden”, sluit ze haar verhaal af.

bert CAD2M

Leuk dat deze CAD2M update je interesse heeft gewekt

Geen vraag is ons te gek! Neem contact met ons op en we vertellen je alles over ons en onze oplossingen. Gaan wij samen groeien?

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant

Foutmelding update SOLIDWORKS 2024
Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Er is een bug aangetroffen in de SOLIDWORKS 2024 update, waardoor klanten die hun standalone licentie(s) willen updaten, mogelijk een foutmelding krijgen en de software niet meer kunnen openen. Dit is gelukkig eenvoudig te omzeilen met de juiste stappen. Lees hier hoe je dat doet.