Selecteer een pagina
Home > Actueel > Maak kennis met Rik Schigt, Support Engineer dddrop bij CAD2M

Maak kennis met Rik Schigt, Support Engineer dddrop bij CAD2M

25/04/2022

Rik Schigt is sinds 1 september 2021 CAD2M'er. De Dinxperloer vervult de rol van Support Engineer dddrop, nadat hij jarenlang actief is geweest in de autobranche. Hij vertelt in dit artikel meer over zichzelf, zijn carrièreswitch én hoe hij al eerder in contact kwam met CAD2M.
rik-schigt-cad2m
“De afwisseling in mijn functie bij CAD2M vind ik ontzettend leuk.” Dat Rik Schigt zin had in zijn nieuwe uitdaging bij CAD2M werd meteen duidelijk toen hij 1 september vorig jaar begon. De Dinxperloer vervult de rol van Support Engineer dddrop, nadat hij jarenlang actief is geweest in de autobranche. Hij vertelt graag wat meer over zichzelf, zijn carrièreswitch én hoe hij al eerder in contact kwam met CAD2M.
rik-schigt-rapid-one

Van 4WD naar 3D

Rik vertelt dat hij uit de autowereld komt. “Op mijn 16e ben ik begonnen met de opleiding tot Automonteur, dat was een combinatie tussen werken en leren. In al die jaren heb ik veel opleidingen gevolgd en mezelf doorontwikkeld tot Service Adviseur. In die functie ben je echt de spil tussen de werkplaats, de klant en de leveranciers. Een leuke veelzijdige functie, maar na jaren in de autobranche vond ik dat het tijd werd voor een volgende stap. Ik gooide het ‘stuur om’ en ging aan de slag als Onderhoud- & Servicemonteur Brandbeveiliging, dat heb ik drie jaar gedaan.”
“De stap van de autobranche naar 3D printers lijkt misschien groot omdat een printer voor mij een heel nieuw product is, maar technisch zit er best veel overlap”, gaat Rik verder. “Ik ben leergierig en ook nog eens technisch aangelegd. Zonder ervaring in de wereld van design- en engineering en manufacturing ben ik er vol voor gegaan. En daar heb ik absoluut geen spijt van.”

Tussenstop

“Tijdens mijn vorige baan als Onderhoud- & Servicemonteur Brandbeveiliging kwam ik met regelmaat bij CAD2M”, vertelt Rik. “Toen ervoer ik al een fijne en relaxte sfeer. Ik was altijd benieuwd naar wat hier nou precies gedaan werd, want ik was volledig onbekend met termen als 3D CAD, PDM en (Additive) Manufacturing. Maar de 3D printers beneden in de hal, trokken direct mijn aandacht.”

“Op een gegeven moment zag ik op de website een vacature Support Engineer dddrop. Ik werd enthousiast en heb in overleg met mijn vrouw gesolliciteerd. Inmiddels zit ik er alweer een half jaar”, vertelt Rik lachend.

CAD2M’en op het lijf geschreven

Rik en CAD2M zijn vanaf dag één de perfecte match. “Mijn leergierigheid kan ik hier geweldig kwijt. Zo ben ik in september meteen begonnen met zelf modelleren in SOLIDWORKS, zodat ik zelf eventuele wijzigingen kan doen aan het bestand van de klant. Opgedane kennis kan ik hier direct toepassen in de praktijk.
In zijn functie heeft Rik veel klantcontact en is er een fijne balans tussen werken op kantoor of bij de klant. “Dat was voor mij een trigger om ervoor te gaan. Maar ook meegaan met Business Development Managers om bij prospects uit te leggen hoe Additive Manufacturing kan bijdragen aan ontwikkelprocessen maakt me enthousiast. Het klantcontact en de afwisseling zijn voor mij de sleutel tot ultiem werkplezier”, vertelt Rik.
rik-schigt

Kilometers maken

Natuurlijk zijn we ook benieuwd waar Rik in zijn vrije tijd blij van wordt. Samen met zijn vrouw en 1-jarig dochtertje woont Rik in Dinxperlo. Rik: “In de tijd die er overblijft doe ik graag leuke dingen met vrienden. Denk aan barbecueën, een festival bezoeken of een terrasje pakken.” Rik is ook regelmatig op zijn mountainbike te vinden, maar het allerliefst pakt Rik samen met zijn vrouw de motor en trekt er op uit. “Ik heb ruim zes jaar mijn motorrijbewijs. Meestal ga ik met de Suzuki GSX-R750 een paar weekenden per jaar naar de Eifel, daar is het super mooi rijden.”
bert CAD2M

Leuk dat deze CAD2M update je interesse heeft gewekt

Geen vraag is ons te gek! Neem contact met ons op en we vertellen je alles over ons en onze oplossingen. Gaan wij samen groeien?

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant

Foutmelding update SOLIDWORKS 2024
Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Er is een bug aangetroffen in de SOLIDWORKS 2024 update, waardoor klanten die hun standalone licentie(s) willen updaten, mogelijk een foutmelding krijgen en de software niet meer kunnen openen. Dit is gelukkig eenvoudig te omzeilen met de juiste stappen. Lees hier hoe je dat doet.