Selecteer een pagina
Home > Actueel > Maak kennis met Vincent Heideveld, Application Consultant PLM

Maak kennis met Vincent Heideveld, Application Consultant PLM

03/02/2022

Vincent is per 1 september 2021 begonnen als Application Consultant PLM. Een functie die we binnen CAD2M graag vervuld zien, zodat we onze klanten met PLM vraagstukken beter kunnen bedienen. Ontdek nu waar zijn passie ligt en hoe hij maakbedrijven ondersteunt.
cad2m-vincent-heideveld

“Maakbedrijven verder helpen in hun processen. Van ontwikkeling tot daadwerkelijk product”, begint Vincent Heideveld, wanneer we hem vragen waar hij gemotiveerd van raakt als CAD2M’er. Vincent is per 1 september 2021 begonnen als Application Consultant PLM. Een functie die we binnen CAD2M graag vervuld zien, zodat we onze klanten met PLM vraagstukken beter kunnen bedienen. De 36-jarige Vincent woont samen met zijn vriendin en twee katten in Zutphen, en vertelt meer over zijn carrièrepad, kijk op PLM en meer.

Application Consultant PLM

Vincent vervult de rol van Application Consultant PLM bij CAD2M. “Maakbedrijven kennen tal van verschillende processen. Processen binnen de ontwikkeling van het product, binnen het engineeren én processen binnen de productie. Maar óók het in de markt zetten en de processen omtrent nazorg en service. Al deze processen dienen gemanaged te worden, en daar probeer ik bij onze klanten mijn steentje aan bij te dragen”, begint Vincent.

cad2m-vincent-3d-layouting

Ook binnen het zogeheten Linebuilders initiatief, waarmee CAD2M inspeelt op bedrijven die produceren in een lijn, komt de kennis en ervaring van Vincent goed van pas. “Bij mijn vorige werkgever ben ik veel met dit onderwerp bezig geweest. Ik weet waar bedrijven in de praktijk tegenaan lopen. Die ervaring wil ik inzetten om andere maakbedrijven te ondersteunen. De oplossing die we daarvoor inzetten is het 3DEXPERIENCE platform.”

Carrièrepad

Vincent gaat verder over zijn (studie)loopbaan: “Ik ben begonnen op de HAVO en ben via de MBO en HBO opleiding Autotechniek het werkveld ingerold. Na mijn studie ben ik in Hongarije gaan werken als automonteur, bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in Oldtimers. Echter, na een half jaar was het tijd om terug te keren naar Nederland waar ik mijn loopbaan voortzette bij een bedrijf dat scheidingswanden voor kantoorpanden ontwikkelt.”

“Niet lang daarna ben ik terecht gekomen bij een organisatie dat slachthuizen voor onder meer de varken en rund industrie ontwikkelt. Hier heb ik verschillende functies ingevuld. Zo ben ik begonnen als Detail Engineer en heb ik me via de functie Machine Beheerder doorontwikkeld tot CAD Manager. In deze functie was ik verantwoordelijk voor meer dan 100 CAD gebruikers, binnen onze kantoormuren”, zegt Vincent.

Uitdagingen in de buitenlucht

Naast zijn carrière is sport een belangrijke uitlaatklep. “Sport vind ik erg belangrijk, maar dat moet wel gepaard gaan met een dosis gezelligheid. In het verleden zat ik regelmatig op de mountainbike, maar ik miste daarin het sociale contact.”

Het sport portfolio is naast fitness en mountainbiken inmiddels uitgebreid naar winterzwemmen. “Ongeacht de temperatuur gaan we met een groep tweemaal per week zwemmen op verschillende locaties. Deze activiteit heeft een bijzonder effect op het lichaam en geeft me een enorme energieboost, zodat ik me optimaal kan inzetten voor maakbedrijven met PLM vraagstukken.”

vincent-bij-cad2m-plm-application-consultant
bert CAD2M

Leuk dat deze CAD2M update je interesse heeft gewekt

Geen vraag is ons te gek! Neem contact met ons op en we vertellen je alles over ons en onze oplossingen. Gaan wij samen groeien?

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant

Foutmelding update SOLIDWORKS 2024
Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Er is een bug aangetroffen in de SOLIDWORKS 2024 update, waardoor klanten die hun standalone licentie(s) willen updaten, mogelijk een foutmelding krijgen en de software niet meer kunnen openen. Dit is gelukkig eenvoudig te omzeilen met de juiste stappen. Lees hier hoe je dat doet.