Selecteer een pagina
Home > Actueel > Nieuwe design tips, voor een nóg efficiënter ontwerpproces

Nieuwe design tips, voor een nóg efficiënter ontwerpproces

01/12/2021

Vlak voor pakjesavond 2021 deelt Sinterklaas zijn nieuwe SOLIDWORKS Tips & Tricks. Bekijk nu de video hoe je jouw ontwerpproces nóg efficiënter inricht en verbetert!
Sin-engineering-tips-SOLIDWORKS

Niet je schoen zetten, maar snel je PC opstarten. Sinterklaas is weer in het land en dat vieren we! Hij gaf CAD2M’er Bram een aantal nieuwe Tips & Tricks met betrekking tot het bewerken van een Part, Assembly, Drawing, Weldments en Sheet Metal bestand. Bekijk nu de video hieronder welke tips je toe kunt passen, zodat je jouw ontwerpproces nóg efficiënter inricht! Of lees om welke tips het gaat verderop op deze pagina.

SOLIDWORKS Part tip

Komt het wel eens voor dat je een onderdeel opent en je gehele Feature Tree open staat? Je kan de Feature Tree openen door op de * knop te klikken. Klik dan wel eerst het bovenste deel van de assembly of part aan. Mocht het openen van de Feature Tree niet gewenst zijn, kun je deze met Shift + C weer sluiten.

Een andere tip die Bram geeft gaat over het creëren van een gat in een onderdeel. Met de functie ‘Select other’ kun je het gat met een bepaalde diepte door laten gaan. In de video laten we zien hoe dit in de praktijk precies werkt.

 

SOLIDWORKS Advanced Part Modeling CAD2M
Training op het gebied van Large Assemblies

SOLIDWORKS Assembly tip

Wanneer je in een assembly een part wilt vereenvoudigen doe je dat met behulp van de ‘Defeature’ functie. Je opent de subassembly en selecteert in de interface van de Defeature functie de onderdelen die je wilt verwijderen tijdens het vereenvoudigen van de subassembly. Wanneer je doorgaat naar het volgende tabblad zie je dat de geselecteerde onderdelen weggehaald zijn. Je maakt hierdoor een minder grote versie van je (sub)assembly, waardoor je sneller kunt werken met grote samenstellingen.

SOLIDWORKS Drawing tip

Bram laat zien hoe je properties kan koppelen aan de drawing. Open een part en open een template in de ‘Custom Properties’ omgeving. Voer vervolgens alle meta data in en klik op ‘Apply’. De gegevens zijn toegevoegd aan de properties. Wanneer je vervolgens de Drawing opent, zie je de properties onderaan de Drawing weergegeven. 

Een extra tip: gebruik de functie ‘Title Block Fields’, zodat je door te dubbelklikken de properties in de Drawing kunt aanpassen. Deze worden automatisch ook weer bijgewerkt in het Part. 

SOLIDWORKS Weldments tip

Wanneer je twee kokers – die haaks op elkaar staan – aan wilt sluiten op elkaar, maar de afmetingen zijn verschillend, kan dit een uitdaging zijn. Door gebruik te maken van de ‘Trim/Extend’ functie laat je SOLIDWORKS zelf de berekening van de aansluiting maken. Klik op de ‘Full Flush Miter’ knop en selecteer de twee body’s en de aansluiting wordt direct gemaakt.  

 

SOLIDWORKS Weldments CAD2M
SOLIDWORKS Weldments Training CAD2M

SOLIDWORKS Sheet Metal tip

Wanneer je plaatwerk met meerdere losse onderdelen met elkaar wilt verbinden, kun je Sheet Metal de verbinding laten maken. Open een plaatwerk product in SOLIDWORKS en voeg een tweede body toe dat je wilt verbinden. Door in het ‘Edge Flange’ menu de ‘Up To Edge And Merge’ functie te selecteren kun je rechtstreeks een verbinding maken met de edge die jij voor ogen hebt. 

Ontdek alle SOLIDWORKS Tips & Tricks van CAD2M

In CAD2M’s kenniscentrum ontdek je nog meer SOLIDWORKS Tips & Tricks. Door onze ervaringen ontdekken we continue nieuwe dingen die jouw ontwerpporces kunnen boverderen.

Naar CAD2M’s Kenniscentrum >

bert CAD2M

Leuk dat deze CAD2M update je interesse heeft gewekt

Geen vraag is ons te gek! Neem contact met ons op en we vertellen je alles over ons en onze oplossingen. Gaan wij samen groeien?

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant

Foutmelding update SOLIDWORKS 2024
Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Er is een bug aangetroffen in de SOLIDWORKS 2024 update, waardoor klanten die hun standalone licentie(s) willen updaten, mogelijk een foutmelding krijgen en de software niet meer kunnen openen. Dit is gelukkig eenvoudig te omzeilen met de juiste stappen. Lees hier hoe je dat doet.