Selecteer een pagina
Home > Actueel > Release SolidCAM 2021 service pack 3

Release SolidCAM 2021 service pack 3

13/10/2021

Donderdag 7 oktober heeft het online event van SolidCAM Virtual Summit plaatsgevonden. Hierin werd het nieuwste service pack gelanceerd, SolidCAM 2021 SP3. In dit artikel vertellen we je er meer over.
Volg de training over de nieuwe ToolKit van SolidCAM

Donderdag 7 oktober heeft het online event van SolidCAM Virtual Summit plaatsgevonden. Hierin werd het nieuwste service pack gelanceerd, SolidCAM 2021 SP3. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Focus op de verspaner

Tijdens het online event werd er een blik geworpen op de toekomst. Waar om ons heen veel CAM systemen worden overgenomen heeft SolidCAM nog altijd de onafhankelijkheid en kan het de focus houden op de verspaner. Zijn denkwijze blijft een zeer belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van de software.

Maar ook SolidCAM kijkt breder, zo wordt er gewerkt aan een interactief platform waar bedrijven opdrachten kunnen aanbieden voor andere machinefabrieken, genaamd SolidCNC. Daarnaast is SolidCAM ook bezig met een planningstool, genaamd SolidFlow wat de nadruk legt op de informatieflow binnen een machinefabriek. Dit kan weer gekoppeld worden met een ERP systeem en SolidCAM. 

Een andere mooie ontwikkeling nu de focus al jaren op de Mill-Turn en Swiss-Type markt ligt. Is de nieuwe nauwe samenwerking met Citizen.

Nieuwe functionaliteiten

De belangrijkste vernieuwingen sommen we hieronder op:

    • SolidCAM tool management “ToolKit“
    • 5 nieuwe simultaan functies (Edge Breaking, Edge Trimming, SIM5X, Auto 3+2, Roughing)
    • Zeer goede SolidCAM Simulator
    • Geavanceerde SolidCAM Mill-Turn and Swiss-Type functionaliteiten
    • Nieuwe aanvullende producten: CIMCO Edit Pro & Shop Floor CNC Operator Suite.

Belang van onderhoud

Om te kunnen updaten naar deze nieuwste versie van SolidCAM 2021 SP 3 heb je SolidCAM onderhoud nodig. Per 1 januari a.s. veranderen de voorwaarden voor SolidCAM onderhoud. In dit artikel leggen wij uit waarom het verstandig is nu (terug) in onderhoud te gaan. Om up to date te blijven en om hoge kosten te voorkomen.

SolidCAM 2.5D Training CAD2M

Wat CAD2M voor jouw manufacturing kan betekenen?

Van CAM oplossing, tot consultancy en het ontwikkelen van de juiste post processor. Neem contact op en we vertellen je alles. 

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant