Selecteer een pagina
Home > Actueel > Release SolidCAM 2021 Service Pack 4

Release SolidCAM 2021 Service Pack 4

02/03/2022

SolidCAM Service Pack 4 is inmiddels gelanceerd. Installeer de nieuwste versie en ontdek de vele verbeteringen en nieuwe functies!
CAD2M-Robin-Aloys-CAM

De nieuwste Service Pack (4) van SolidCAM is gelanceerd! Een zeer uitgebreide versie met ruim 200 verbeteringen en veel nieuwe functies! Bekijk ze snel en installeer de nieuwste versie. In dit artikel lichten we een paar verbeteringen uit.

 

solidcam-cad2m

Hole Wizard – Importeren van bestanden

In de nieuwe SolidCAM versie worden nu ook gaten in een geïmporteerd model automatisch herkent dankzij de Hole Wizard. Bovendien kun je wizard-functies toepassen op de (geëxtrudeerde) gaten.

Geef je verschillende gaten, zoals tapgaten, een kleur? Dan kun je daar met de Hole Wizard filters op toepassen om ze te onderscheiden. Deze informatie gaat bij import modellen verloren, maar kan op deze manier weer herkent worden door de Hole Wizard.

Gereedschap snijpunt controle

Vanaf nu is het mogelijk om het gereedschap snijpunt zelf te bepalen. Zo kun je bij een concaaffrees het snijpunt op de boven diameter leggen. De gereedschapsbanen worden dan vanaf dat punt uitgegeven.

ToolKit verbeteringen

De handmatige gereedschapswissel is een nieuwe functionaliteit die de gebruiker in staat stelt om een handmatige gereedschapswissel aan te geven. Dit is nodig voor gereedschappen die te groot zijn voor het machine magazijn.

Tevens blijf je vanaf heden altijd in de laatste weergave van het model, wanneer een nieuw gereedschap wordt geselecteerd.

Ook is er een belangrijke nieuwe functie frees-draaibanken met een turret. Je kunt nu een sub-gereedschap definiëren. Dit betekent dat ze op de ‘halve’ posities van een turret komen te staan, maar in de houder van de ‘hele’ positie.

Wat CAD2M voor jouw manufacturing kan betekenen?

Van CAM oplossing, tot consultancy en het ontwikkelen van de juiste post processor. Neem contact op en we vertellen je alles. 

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant