Home > Actueel > Nieuwe manier om thuis te werken met SOLIDWORKS

Nieuwe manier om thuis te werken met SOLIDWORKS

06/05/2019

Er zijn een aantal veranderingen omtrent het gebruik van een SOLIDWORKS Network License (SNL). Lees meer over wat dit voor jou organisatie betekent.
SOLIDWORKS Home use license

Wanneer je als organisatie gebruik maakt van de SOLIDWORKS Network License (SNL), was het in eerste instantie voor medewerkers mogelijk om gratis doorlopende stand-alone licentie voor thuisgebruik te activeren, bijvoorbeeld om thuis te oefenen of te werken op afstand. Deze zogenaamde Home Use License (HUL) wordt dit jaar echter niet meer aangeboden. SOLIDWORKS wil bedrijven hiermee de regie teruggeven over hun SNL’s en bovendien gebruiksvriendelijker manieren voor het op afstand werken met een SNL onder de aandacht brengen.

 

Vanwaar deze verandering?

Toen de HUL’s zo’n 20 jaar geleden werden ingevoerd waren mobiele werkplekken en VPN verbindingen niet zo toegankelijk als nu. Daarom was de HUL een goede oplossing voor bijvoorbeeld thuiswerken. Veel werkgevers raakten echter de controle over hun HUL’s kwijt, bijvoorbeeld wanneer deze bleef staan op de persoonlijke pc van een ex-werknemer. Het was daarom moeilijk om aan de gebruiksvoorwaarden voor de HUL te voldoen. Nu zijn er andere oplossingen voor het thuiswerken met SOLIDWORKS, en is er besloten om de HUL’s langzaamaan te laten verdwijnen.

 

Wat gaat er gebeuren?

Vanaf 1 mei 2019 is het niet meer mogelijk om nieuwe HUL’s te activeren. Vervolgens worden reeds geactiveerde HUL’s per 4 oktober 2019 uit gefaseerd. Dit houdt in dat je de HUL kunt blijven gebruiken, maar niet installeren, upgraden, activeren, deactiveren of overdragen. Deze licenties zullen dus steeds verder verouderen.

 

Wat zijn de alternatieven?

Gelukkig zijn er nog volop alternatieven. Daarover kun je meer lezen in onze blog over thuiswerken met SOLIDWORKS. Denk verder aan:

  • de SNL gebruiken, door via een VPN verbinding te maken met het bedrijfsnetwerk;
  • een SNL licentie lenen, wel in de wetenschap dat deze dan tijdelijk niet meer beschikbaar is voor andere medewerkers in het netwerk;
  • een SNL overzetten naar een standalone licentie, voor de medewerkers die veel op afstand werken;
  • het aankopen van aanvullende standalone licenties en deze eventueel met Online Licensing gebruiken.

 

Wij helpen je graag met design- & engineering

De mogelijkheden met CAD2M zijn eindeloos en geen vraag is ons te gek. Neem contact op en we leggen je alles uit. 

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant