Selecteer een pagina
Home > Actueel > SOLIDWORKS licentie nodig? Dit is per 1 juli veranderd

SOLIDWORKS licentie nodig? Dit is per 1 juli veranderd

30/06/2023

Je hebt het vast al gehoord. De veranderingen die sinds 1 juli zijn doorgevoerd omtrent het aanschaffen van een nieuwe SOLIDWORKS licentie. Vanaf heden neem je altijd een drietal 3DEXPERIENCE® rollen af, nl: 3DSwymer, Collaborative Industry Innovator en Collaborative Designer for SOLIDWORKS. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.
Promo bij onze leveranciers

Sinds 1 juli neem je bij een nieuwe SOLIDWORKS licentie altijd een drietal 3DEXPERIENCE® rollen af, nl: 3DSwymer, Collaborative Industry Innovator en Collaborative Designer for SOLIDWORKS. Door deze veranderingen zet je direct een eerste stap richting engineeren in de cloud. In dit artikel vertellen we er graag meer over.

Transitie

Inmiddels is het voor de meeste mensen ondenkbaar om nog per post met collega’s te communiceren. We zijn namelijk helemaal gewend aan e-mail- en chat functies, die mogelijk gemaakt worden door oplossingen als Microsoft en Google Workspace.

Deze behoefte, die we ook wel cloud based werken noemen, zien we ook steeds groter worden binnen de maakindustrie. Met elkaar werken middels een cloudstrategie levert je organisatie een aantal voordelen op als:

  • het beheren van je data;
  • locatie onafhankelijk werken;
  • de toekomstbestendigheid verbeteren;
  • schaalbaarheid bevorderen, je betaalt alleen voor wat je gebruikt.

Zoals in de inleiding beschreven, neem je sinds 1 juli standaard een drietal 3DEXPERIENCE® rollen af, die je een eerste zet geven richting cloud based werken. In de infographic hiernaast zie je de transitie van voor 1 juli en na 1 juli weergegeven.

Infographic veranderen 1 juli nieuwe SOLIDWORKS licentie

De drie rollen uitgelegd

Wat de mogelijkheden per 3DEXPERIENCE® rol zijn, vertellen we je graag. De 3DSwymer rol helpt je o.a. bij een overzichtelijke samenwerking vanuit het dashboard, dat je volledig naar eigen wens inricht. De Collaborative Industry Innovator zorgt op haar beurt voor een gestructureerde opslag van je bestanden en revisies. Last but not least: de Collaborative Designer for SOLIDWORKS rol, die de perfecte koppeling realiseert tussen je vertrouwde SOLIDWORKS licentie en het 3DEXPERIENCE® platform.

In ons kenniscentrum vertellen we inhoudelijk meer over de rollen.

CAD2M helpt je verder

Onze ervaring leert dat het 3DEXPERIENCE® platform ontzettend veel mogelijkheden biedt. Vanwege de schaalbaarheid begin je al snel met de eerste facetten van werken in de cloud. Je verbindt direct verschillende disciplines aan elkaar en werkt vanuit één bron. Er is één waarheid waar verschillende afdelingen binnen – en zelfs buiten – jouw organisatie uit kunnen putten.

Zit je met vragen over de drie 3DEXPERIENCE® rollen? Neem contact met ons op en we helpen je verder. We bieden jou een zorgeloze start.

bert CAD2M

Leuk dat deze CAD2M update je interesse heeft gewekt

Geen vraag is ons te gek! Neem contact met ons op en we vertellen je alles over ons en onze oplossingen. Gaan wij samen groeien?

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant

Foutmelding update SOLIDWORKS 2024
Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Er is een bug aangetroffen in de SOLIDWORKS 2024 update, waardoor klanten die hun standalone licentie(s) willen updaten, mogelijk een foutmelding krijgen en de software niet meer kunnen openen. Dit is gelukkig eenvoudig te omzeilen met de juiste stappen. Lees hier hoe je dat doet.