Selecteer een pagina
Home > Actueel > Talentgericht Werken als onderdeel van de CAD2M-bedrijfscultuur

Talentgericht Werken als onderdeel van de CAD2M-bedrijfscultuur

20/12/2021

CAD2M helpt maakbedrijven beter werken en groeien. Maar dat kan niet als we onze eigen CAD2M’ers niet in hun kracht zetten. Met die wetenschap zijn we begin 2021 begonnen met het programma Talentgericht Werken. Karina vertelt ons meer over de methodiek én waarom we Talentgericht Werken in onze bedrijfscultuur integreren. Ook Bert en Alfred komen aan het woord.
Talenten-bespreken-bij-CAD2M

CAD2M helpt maakbedrijven beter werken en groeien. Maar dat kan niet als we onze eigen CAD2M’ers niet in hun kracht zetten. Met die wetenschap zijn we begin 2021 begonnen met het programma Talentgericht Werken. Alfred Uytdewilligen, Bert Smeitink en Karina Stroms zijn samen met Leafspring aan de slag gegaan. Karina vertelt ons meer over de methodiek én waarom we Talentgericht Werken in onze bedrijfscultuur integreren. Ook Bert en Alfred komen aan het woord.

Talenten-beschrijven

Foto: Aan de slag met de CliftonStrengths methodiek

De methodiek: CAD2M’ers in hun kracht

Als we plaatsnemen aan tafel voor een vraaggesprek, begint Karina te vertellen over de methodiek van CliftonStrengths, de basis voor Talentgericht Werken. Aan de hand van deze methodiek ontvangen CAD2M’ers handvatten voor het (her)kennen, waarderen en inzetten van eigen – maar ook van elkaars – talenten.

“Het mooiste vind ik dat de methodiek ervoor zorgt dat je op een positieve manier mensen in hun kracht zet en elkaar beter gaat begrijpen in gedachten, gedrag en gevoelens. Daar komt zoveel meer plezier, verbinding en betrokkenheid naar boven dan in een traditionele manier van leidinggeven.”

Bert stemt daarmee in: ”Ons personeel staat altijd centraal. We hebben als bedrijf groeiambities, maar dat willen we samen doen. Als CAD2M’ers in hun kracht staan en meer plezier beleven in hun dagelijkse werkzaamheden, dan volgen de bedrijfsresultaten vanzelf.”

Door Talentgericht Werken te laten integreren in CAD2M’s bedrijfscultuur, worden andere (commerciële) doelstellingen niet vergeten. Bert vertelt: “We willen juist dat we doelstellingen gezamenlijk behalen, en dat ieder daar zijn of haar aandeel in heeft. ‘Samen groeien’ is onze missie, en dat geldt óók voor de relatie CAD2M en CAD2M’er.”

Waar begon het verhaal?

Karina maakt de brug naar waar het voor CAD2M begon: “We werden getriggerd door een gedeelde visie, namelijk: mensen in hun kracht zetten. Maar hoe doe je dat precies? En waar begin je? We kwamen uit bij Leafspring, en gingen het gesprek aan. Met het Talentgericht Werken programma zetten we in op de ontwikkeling van ons personeel, de CAD2M’er. Zij zijn immers de mensen die CAD2M maken tot wat de organisatie is.”

Zowel in het individu als in samenwerkingen ziet Karina veel potentie. Hoe is het Talentgericht Werken ontvangen? “Eerlijk gezegd hoor ik veel positieve geluiden. Natuurlijk van de één meer dan van de ander, en is er bij sommige ook de nodige terughoudendheid. Tot nu toe zet het de mensen aan het denken en reflecteren. Waarom maak je bepaalde keuzes? Welk gedrag vertoon je? Men leert ieders talenten te herkennen, benoemen én te waarderen.”

Karina-legt-talenten-uit

Foto: Karina vertelt hoe je talenten om kunt zetten in sterke punten.

“Dit zorgt ervoor dat we elkaar écht gaan begrijpen en met elkaar het gesprek aan gaan. Het doel is om Talentgericht Werken steeds meer eigen te maken binnen CAD2M. Dat doen we door met elkaar te blijven investeren in onze talenten, door met elkaar in gesprek te zijn over het inzetten van talent, door te investeren in kennis en vaardigheden én door continue coaching. Tevens worden nieuwe CAD2M’ers direct geïntroduceerd met het programma, tijdens hun CAD2M-onboarding.”

“Ons personeel staat altijd centraal. We hebben als bedrijf groeiambities, maar dat willen we samen doen.”

Bert Smeitink, Managing Director, CAD2M.

CliftonStrengths Coach

Karina heeft zelf ook een vervolgstap gemaakt. “Momenteel zit ik in de afrondende fase van mijn opleiding tot CliftonStrengths Coach, waardoor ik zelf binnenkort met (nieuwe) CAD2M’ers het talentgesprek mag aangaan”, vertelt ze. Maar ook met huidige CAD2M’ers spreekt Karina meer dan regelmatig over hun talenten. “Je ziet de bewustwording. CAD2M’ers durven talenten en waar zij energie van krijgen te benoemen.”

Wat doe je eigenlijk met talenten die minder dominant aanwezig zijn? “Het is goed dat je die óók leert kennen. Je kunt deze navigeren door bijvoorbeeld collega’s in te schakelen voor hulp op dat vlak. Daardoor wordt het werk ook leuker, al helemaal omdat je dan je eigen talenten wel volop kunt benutten. Kortom: je houdt zelf de regie en betrokkenheid in werkzaamheden.”

talentgericht-werken-cad2m

Foto: Elkaars talent benoemen om vervolgens te kunnen waarderen

Talenten verder uitdiepen…

Stiekem zijn we benieuwd welk talent bij Karina op ‘nummer 1’ staat. “Harmonie, gevolgd door individualisering, Leergierigheid, Relatievorming en Verantwoordelijkheidsbesef. De talenten uit de test vormen geen verrassing. Dat hoor ik ook van veel collega’s. Wat ik mooi vind: dat de aanpak van CliftonStrengths uniek is. Waar andere methodiek in mijn optiek mensen labelt en in hokjes drukt, zie ik bij deze methodiek meer het benoemen van iemands DNA. En dat in volgorde van 34 talenten. Iedereen is daardoor uniek.”

Hoe gaat CAD2M hiermee verder? “CAD2M’ers worden gestimuleerd om nieuwsgierig te zijn naar hun zelf, maar ook naar elkaar.” En dat zorgt voor onderling begrip en extra verbinding. “Waardeer dat iedereen verschillend is, maar dat je elkaar zeker nodig hebt om te groeien. Als organisatie zien we baat bij het juist inzetten van individuele talenten. We gaan ervoor het beste in elkaar – en daarom ook in onze klanten – naar boven te halen.”

Wanneer we Alfred op de gang tegenkomen vragen we hem naar zijn gedachte bij Talentgericht Werken: “Het versterkt de CAD2M cultuur. De CAD2M’er en de onderlinge samenwerking staat centraal en dat past goed bij onze bedrijfsvoering. Ik heb het altijd belangrijk gevonden om de focus te leggen op wat we wél kunnen. Wat we onbewust al deden, wordt door middel van Talentgericht Werken bevestigd én versterkt.”

bert CAD2M

Leuk dat deze CAD2M update je interesse heeft gewekt

Geen vraag is ons te gek! Neem contact met ons op en we vertellen je alles over ons en onze oplossingen. Gaan wij samen groeien?

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant

Foutmelding update SOLIDWORKS 2024
Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Er is een bug aangetroffen in de SOLIDWORKS 2024 update, waardoor klanten die hun standalone licentie(s) willen updaten, mogelijk een foutmelding krijgen en de software niet meer kunnen openen. Dit is gelukkig eenvoudig te omzeilen met de juiste stappen. Lees hier hoe je dat doet.