Selecteer een pagina
Home > Actueel > What’s new in SOLIDWORKS 2022 & 3DEXPERIENCE®

What’s new in SOLIDWORKS 2022 & 3DEXPERIENCE®

26/07/2021

Peter van Engeldorp

SOLIDWORKS tip up-to-date

Ieder jaar weer wordt de nieuwe SOLIDWORKS versie gelanceerd. Dat is in 2021 niet anders. We vertellen je graag over wat je kan verwachten van SOLIDWORKS 2022. Welke verbeteringen zijn er doorgevoerd? Vanaf wanneer test je de nieuwe versie? En welke data moet je in je agenda onderstrepen? 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder. 

Verbeteringen voor de gebruiker

Met SOLIDWORKS 2022 maak je de volgende stap in het versnellen én stroomlijnen van je productontwikkelingsproces.

Slimmer werken

Slimmer werken met SOLIDWORKS

Creëer betere producten in minder stappen. Met nieuwe workflows en verbeteringen in assemblage- en onderdeelontwerp. Maar ook in tekeningdetaillering, simulatie en productgegevensbeheer.

Profiteer van nieuwe functies in onderdelen, zoals hybride modellering en gestandaardiseerde draadeinden.

Sneller werken

sneller werken met SOLIDWORKS

Krijg nog meer gedaan in minder tijd. Met aanzienlijke kwaliteits- en prestatieverbeteringen bij het werken met grote assemblages en het importeren van STEP-, IFC- en DXF/DWG-bestanden. Detailleer en breid eenvoudig je ontwerpen uit en beheer al je productdata.

Optimaliseer ook volledig automatisch de assemblageprestaties, zonder je zorgen te maken over de instellingen. Ervaar de vrijheid van de snelste grafische weergave tot nu toe, met verbeterde schermrespons- en kwaliteit.

Werk samen

Maak verbinding met het 3DEXPERIENCE® platform, zodat je sneller beslissingen maakt met je team. Vergroot je concurrentievoordeel door gebruik te maken van alle gemakken die het 3DEXPERIENCE® Works portfolio te bieden heeft. De uitgebreide tools kunnen je hele organisatie helpen op het gebied van ontwerp en engineering, simulatie, productie, marketing en verkoop, en ga zo maar door.

Werk samen met 3DEXPERIENCE

SOLIDWORKS 2022 testen

Beschik je over actief SOLIDWORKS onderhoud? Dan krijg je de mogelijkheid om een vroege blik te werpen op SOLIDWORKS 2022, in het Beta programma. SOLIDWORKS 2022 test je met eigen workflows en modellen. Kom in contact met medegebruikers op het forum en ervaar de interactie met SOLIDWORKS R&D.

Meer informatie vind je op de SOLIDWORKS Beta website.

Belangrijke data

Noteer deze data vast in je agenda, zodat je niets mist van SOLIDWORKS 2022:

 

 • 21 juni 2021:
  Beta 1
 • 19 juli 2021:
  Beta 2
 • 16 augustus 2021:
  Pre release
 • 1 oktober 2021:
  Wanneer je een licentie aankoopt op- of na deze datum, kom je automatisch in aanmerking voor SOLIDWORKS 2022, bij lancering.
 • 31 oktober 2021:
  Wanneer je over actief onderhoud beschikt op deze datum, krijg je de mogelijkheid om vanaf 31 oktober je bestaande licentie te updaten naar SOLIDWORKS 2022.
 • 1 november:
  lancering SOLIDWORKS 2022

STUDIOCAD2M

Maak ook dit jaar vanuit STUDIOCAD2M kennis met alle mogelijkheden binnen SOLIDWORKS en 3DEXPERIENCE® 2022.

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief, zodat je niets mist. Je ontvangt dan automatisch een uitnodiging voor What’s New 2022.

Martijn-Visser-webinar

Wij helpen je graag met design- & engineering

De mogelijkheden met CAD2M zijn eindeloos en geen vraag is ons te gek. Neem contact op en we leggen je alles uit. 

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant

SOLIDWORKS Animation
De SOLIDWORKS Motion Manager

De SOLIDWORKS Motion Manager

De SOLIDWORKS Motion Manager bundelt Dynamic Assembly Motion, Physical Simulation, Animation en SOLIDWORKS Motion, dat is inbegrepen bij SOLIDWORKS Premium of is aan te schaffen als add-in) in één gebruiksvriendelijke interface. Maak een 'exploded view' van een...

SOLIDWORKS Photoview 360
SOLIDWORKS Photoview 360

SOLIDWORKS Photoview 360

Wat is SOLIDWORKS PhotoView 360? Deze Add-in van SOLIDWORKS stelt engineers in staat om zeer realistische afbeeldingen te creëren van het 3D ontwerp. Deze afbeeldingen zijn een levensechte weergave van je ontwerp, zoals deze in werkelijkheid eruit komt te zien....

SOLIDWORKS FeatureWorks
SOLIDWORKS FeatureWorks

SOLIDWORKS FeatureWorks

SOLIDWORKS FeatureWorks is een Add-in voor SOLIDWORKS Standard, Professional en Premium. Wanneer bestanden worden uitgewisseld tussen verschillende 3D CAD pakketten, kan het moeilijk zijn om te achterhalen met welke features is gewerkt in het originele bestand....