Selecteer een pagina

CAD-CAM software

Met CAD-CAM software haal jij het meeste uit jouw CNC-machine. Bij CAD2M zijn we van mening dat hiervoor een viertal zaken van belang zijn, namelijk: goede support, de juiste CAM software, training en een goede post processor. Op deze pagina vertellen we je alles over verspanen met CAD2M.

Maak kennis met SolidCAM, InventorCAM & meer

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van onze CAM unit

Programmeren met CAD-CAM

Programmeren met Computer Aided Manufacturing (CAM) kan behoorlijk complex zijn. Iedere CAD-CAM systeem is namelijk anders en heeft zijn eigen specialiteiten. Er is niet één CAM oplossing voor iedereen, maar tal van mogelijkheden in wat voor jouw productie de beste optie is.

We helpen je graag met je keuze voor de beste CAD-CAM oplossing en het maken van een passende post processor, zodat je CNC machine(s) zo goed mogelijk aangestuurd worden. Tevens helpen we je bij de implementatie, bieden we verschillende trainingen aan en staan we altijd voor je klaar op onze helpdesk.

SolidCAM

Genereer eenvoudig en snel vanuit je CAD model een NC-programma met SolidCAM. Deze CAM oplossing is volledig geïntegreerd in de ontwerptool SOLIDWORKS 3D CAD. Je kunt jouw SolidCAM licentie zelf samenstellen met modules als 2.5D- en 3D Frezen, Draaien, iMachining, Probe en Machine Simulatie.

Lees alles over SolidCAM >

Of probeer SolidCAM 60 dagen gratis >

InventorCAM

Speciaal voor de ontwerpers die gebruik maken van Inventor, bestaat er InventorCAM. Genereer op basis van je CAD model een NC-programma met deze CAM oplossing. InventorCAM geeft je toegang tot dezelfde functionaliteiten als SolidCAM, en je kunt je licentie evenzo zelf samenstellen met modules als 2.5D- en 3D Frezen, Draaien, iMachining en meer.

Lees alles over InventorCAM >

SOLIDWORKS CAM

Wanneer je in het bezit bent van SOLIDWORKS 3D CAD en over een actief onderhoudsplan beschikt, kun je gebruik maken SOLIDWORKS CAM. Deze basis CAM oplossing helpt je met het genereren van 2.5D freesprogramma’s voor je prismatische ontwerpen.

Lees alles over SOLIDWORKS CAM >

DCAM Cut Interface

DCAMCUT

Met DCAMCUT wordt snel een betrouwbaar NC programma gegenereerd voor jouw draadvonkmachine. Draadvonken is een verspaningstechniek die gebruikt wordt voor allerlei elektrisch geleidende materialen. DCAMCUT kan geïntegreerd worden in SOLIDWORKS of Inventor, maar kan tevens solo worden gebruikt.

Lees alles over DCAMCUT >

Dit zijn wij. CAD2M.

Met alleen de beste software ben je er natuurlijk niet. Wij, CAD2M’ers, worden pas echt enthousiast wanneer we jou, met onze maakkennis, kunnen helpen het optimale uit je CAM oplossing te halen. Waarmee helpen we jou?

CAD2M’s bewerkingscentrum

Door middel van de Hedelius Acura 65 brengen we onze kennis over CAM én de praktijk dichter bij elkaar. Dat doen we onder meer door de nodige praktijkervaring op te doen, zodat wij verspaners blijven begrijpen en we meer kennis kunnen overdragen.

Lees alles over de Hedelius Acura 65 >

CAD2M's CAM team
|

“Het grote voordeel van SolidCAM is dat we één NC programma kunnen toepassen op iedere CNC machine. Hierdoor kunnen we zeer hoogwaardig programmeren.”

Rick van Cappellen

Mede-eigenaar, Slagman Groep.

Wij stimuleren nieuw talent graag 

De verspaner in spé laten we graag kennis maken met het vak verspanen. We vertellen je over alle mogelijkheden met SolidCAM, zoals hoe te programmeren met deze oplossing en welke voordelen het je oplevert. We investeren graag in de kennis van studenten en docenten door gastlessen te verzorgen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Contact met een CAD2M’er >

Dit wil je vast weten

Antwoord:

Voor we je daarop een antwoord kunnen geven, is het van belang dat we weten wat jouw productie nodig heeft. Welke machines staan in je machinepark en wat voor producten maak je? Onze CAM oplossingen zijn stuk voor stuk zeer uitgebreid en kennen ontzettend veel mogelijkheden. We lichten daarom de prijs voor jouw ideale CAM oplossing liever persoonlijk toe.

Contact met een CAD2M’er >

Antwoord:

Elke verspaner, houtbewerker of machinebouwer levert andere producten en heeft (een) andere CNC machine(s) ter beschikking. Dat begrijpen we bij CAD2M maar al te goed. Het geeft aan dat er niet één oplossing voor iedereen is, maar dat de ideale CAM oplossing per situatie verschilt. We geven je graag advies over welke CAM oplossing bij jou past.

Contact met een CAD2M’er >

Antwoord:

De CAM software genereert de freesbanen. Omdat de computer de berekening maakt, is de kans op een rekenfout nihil. Ook worden alle geproduceerde producten opgeslagen in je CAD – CAM systeem, waardoor een revisie of modelvariant zeer snel opnieuw wordt geproduceerd.

Lees meer over CNC verspanen >

Word jij ook een tevreden CAM gebruiker?

Wij helpen je heel graag ontdekken welke CAM oplossing het meest geschikt is voor jou, en hoe je het verspaanproces zo efficiënt mogelijk inricht.

Contact met CAD2M'er

Verspanen met Slagman Groep

De doorlooptijd verkorten

Slagman Groep maakt gebruik van SolidCAM’s iMachining. De technologie binnen deze module berekend de freesbanen, waardoor fouten gereduceerd worden en de doorlooptijd daalt.

Bekijk de video