Selecteer een pagina
Home > Actueel > De eerste editie van ‘Say ‘n See: CAD2M’s CAM Event’

De eerste editie van ‘Say ‘n See: CAD2M’s CAM Event’

23/05/2022

Op donderdag 19 mei 2022 opende CAD2M voor de eerste keer haar deuren voor Say ’n See: CAD2M’s CAM Event. Tijdens een middag vullend programma gingen klanten en CAD2M’ers met elkaar in gesprek over verspanen, SolidCAM en CAD2M’s toegevoegde waarde in het maakproces. Lees snel verder en bekijk de aftermovie!
CAM-Event-CAD2M

Donderdag 19 mei 2022 opende CAD2M voor de eerste keer haar deuren voor Say ’n See: CAD2M’s CAM Event. Samen met klanten en CAD2M’ers werd er gesproken over verspanen, de CAM oplossing SolidCAM en CAD2M’s toegevoegde waarde in het maakproces. ‘Wat verandert er in de markt?’ ‘Hoe gaan organisaties om met efficiency?’ En ‘welke rol speelt CAD2M in deze uitdagingen?’ Waren vragen die aan bod kwamen.

CAD2M-CAM-Event-presentatie

De grootste uitdaging

CAD2M’er Wesley trapte de middag af met een presentatie over CAD2M en SolidCAM, maar daagde vooral de bezoekers uit om samen na te denken over hun uitdagingen. “Het optimaliseren van een maakproces is belangrijker dan ooit tevoren”, begint Wesley. “Door kennis en uitdagingen met elkaar te delen, leren we elkaar beter begrijpen.” CAD2M speelt als kennispartner hierin cruciale rol.

Bezoeker Rick Spek van Ton Spek Special Parts begint te vertellen: “Het verhogen van de stabiliteit tijdens het volledige verspaanproces.” De groep reageert instemmend, want als operator ben je soms aangewezen op het oplossen van problemen, zoals een storing in de machine of een gecrashte PC vanwege de performance. Je kan regelmatig in je maakprocessen gestoord worden en dát wil je minimaliseren.

Wesley vertelt verder over het automatiseren van handmatige handelingen. Marvin van der Gaag van Pillen Group reageert: “De tijd die je investeert in zaken als het vullen van je tool bibliotheek verdient zich uiteindelijk terug.”

De theorie in de praktijk

Na de presentatie van Wesley en het gesprek met elkaar over uitdagingen was het tijd voor het praktijkgedeelte. De groep deelnemers werd verwelkomd bij ons bewerkingscentrum. Met de komst van de machine doen onze CAD2M’ers ervaring op, zodat zij de opgedane kennis kunnen overdragen naar onze klanten.

Jurrien begint zijn presentatie en als een geoliede machine vult Robin aan door op de juiste knoppen van de Hedelius Acura 65 te drukken. De onderwerpen die werden besproken zijn:

  • Een opspanning maken in SOLIDWORKS
  • Uitklokken met SolidCAM Probe
  • iMachining
  • Parabool Frezen
  • Afbramen met deburring
CAM-Event-uitleg-Robin

De groep luistert aandachtig, stelt vragen en haakt soms in. Ton Spek (Ton Spek Special Parts) over iMachining: “De voordelen van SolidCAM’s iMachining zie ik zeker terug in mijn maakproces.” Hij voegt er lachend nog wat aan toe: “Ik zoek ook wel een beetje de grens op qua belasting van het gereedschap en de machine.”

Bekijk hier de foto’s van Say ‘n See: CAD2M’s CAM Event

Reacties

Na beide presentaties komt de groep nog eens bij elkaar. Onder het genot van een hapje en drankje wordt er nagepraat over de middag. “Een mooi evenement, waarin kennis en praktijk wordt gecombineerd”, zegt een deelnemer. “Kom binnenkort eens bij ons langs, dan kunnen we onze uitdagingen nog eens met je bespreken”, zegt een andere deelnemer tegen Wesley, voordat hij naar huis gaat.

Ook de CAD2M’ers zijn eensgezind positief over de middag. “Mooi om het enthousiasme van de bezoekers te zien”, zegt Robin. Matthijs duikt achter zijn PC om aan de slag te gaan met de aftermovie.

Wat CAD2M voor jouw manufacturing kan betekenen?

Van CAM oplossing, tot consultancy en het ontwikkelen van de juiste post processor. Neem contact op en we vertellen je alles. 

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant