Selecteer een pagina
3DEXPERIENCE Collaborative Designer

Collaborative Designer for SOLIDWORKS

Werk jij al jaren met veel plezier via je SOLIDWORKS licentie(s) en wil jij ook de voordelen van het 3DEXPERIENCE®Platform ervaren? Met de Collaborative Designer for SOLIDWORKS rol maak je die koppeling naadloos. Op deze pagina lees je hoe en maak je kennis met CAD2M. 

Contact met CAD2M'er

Maak kennis met de rol Collaborative Designer for SOLIDWORKS

Bekijk hieronder de 3DEXPERIENCE® omgeving

Waarom kies je voor de Collaborative Designer for SOLIDWORKS rol?

Je bent al jaren een tevreden SOLIDWORKS gebruiker, maar je wilt nu ook tijd gaan besparen door overzichtelijker te communiceren met je collega’s en toeleveranciers. Of altijd meteen de laatste versie van de eisenlijst van je ontwerp zien. Je niet meer druk maken over hoe je je bestanden goed opslaat en beheert. Met deze rol maak jij de naadloze koppeling naar het 3DEXPERIENCE® Platform, waar al deze facetten eenvoudig geregeld kunnen worden.

Je hebt al een SOLIDWORKS licentie

We snappen dat het lastig is om afscheid te nemen van een omgeving waar je jarenlang met veel plezier in ontworpen hebt. Gelukkig is dat niet nodig. De desktop versie van SOLIDWORKS werkt namelijk naadloos samen met het 3DEXPERIENCE® Platform. Bovendien kun je met deze rol kiezen of je lokaal blijft opslaan of dat je je data volledig gaat beheren in de cloud.

Op deze manier kun je al voorzichtig proeven een het werken in de cloud en dus ook de voordelen hiervan ervaren.

Toch profiteren van werken in de cloud

Werken in de cloud, je hoort het hele dagen om je heen. Maar wat zijn nu echt de voordelen voor een SOLIDWORKS gebruiker?

  • Iedereen, die je toegang geeft, kan overal en altijd bij je laatste bestanden, zelfs je collega aan de andere kant van de wereld.
  • Je kunt overal waar je maar wilt inloggen en alles rondom je project(en) in de gaten houden, zelfs via je smartphone.
  • Je bent altijd up-to-date en overal van op de hoogte door de communicatie via het 3DEXPERIENCE® platform.

 

Eenvoudig communiceren met alle betrokkenen

Hoe fijn is het dat alle betrokken collega’s direct op je ontwerp kunnen reageren. Of dat jij precies kunt zien in de project planning wanneer je laatste versie van je ontwerp af moet zijn, zodat andere deadlines niet in gevaar komen. Ook kun je alvast sparren met je marketing collega’s via het platform over aan welke eisen de 3D render moet voldoen, en ga zo maar door. Geen overvolle mailboxen meer en miscommunicaties. Je weet nu écht waar je over communiceert met elkaar.

De voordelen van het 3DEXPERIENCE® Platform

Omdat er naast deze rol nog andere rollen binnen SOLIDWORKS in de cloud en het 3DEXPERIENCE® Platform bestaan, kun je heel eenvoudig verschillende facetten binnen het productontwikkelingsproces aan elkaar koppelen. Want sneller, beter en leuker (samen)werken zijn de codewoorden van het 3DEXPERIENCE® Platform. Hoe dat in zijn werk gaat en welke voordelen je dat kan opleveren lees op de 3DEXPERIENCE® Platform pagina.

Meer over 3DEXPERIENCE

Dit zijn wij. CAD2M.

Bij CAD2M worden wij pas echt enthousiast wanneer we het optimale uit een 3D ontwerp proces kunnen halen. Dat gaat veel verder dan het leveren van de beste software- of cloud oplossingen. Want hoe zorgen wij nu dat jouw bedrijf zorgeloos kan de stap naar de cloud kan maken? 

Dit wil je vast weten

Antwoord:

Binnen SOLIDWORKS in de cloud kun je kiezen uit vijf verschillende soorten rollen, voor verschillende facetten binnen een ontwerpproces. Deze rollen zijn afzondelijk van elkaar te gebruiken, maar ook goed te combineren, voor een ultieme ontwerpervaring.

Meer over SOLIDWORKS in de Cloud >

Antwoord:

Die vraag horen we vaak, maar daar is eigenlijk niet heel eenvoudig een antwoord op te geven. Het 3DEXPERIENCE® Platform  is een zeer uitgebreid product, met oneindig veel mogelijkheden en daarom lichten wij dit liever persoonlijk toe. Onze CAD2M’ers zitten klaar om vrijblijvend de mogelijkheden door te nemen.

Contact met een CAD2M’er >

Antwoord:

Doordat je een ‘oude’ SOLIDWORKS licentie koppelt aan het 3DEXPERIENCE® Platform, blijft het mogelijk om lokaal op te slaan. Dit is overigens de enige rol binnen SOLIDWORKS in de cloud waar lokaal opslaan nog mogelijk is. Wij vertellen je hier graag meer over.

Contact met een CAD2M’er>

Taco Willemsen

Wil jij meer weten over deze 3DEXPERIENCE® rol?

Neem contact met ons op en wij vertellen je alles of we laten je geheel vrijblijvend een demo zien, zodat je zelf kunt ervaren wat de voordelen zijn van de koppeling met het 3DEXPERIENCE® Platform.

Contact met CAD2M'er

3DEXPERIENCE® in de praktijk

Zo zet dddrop 3DEXPERIENCE® in

In deze video zie je op welke manier het 3DEXPERIENCE® Platform ervoor zorgt dat de, door dddrop ontwikkelde en geproduceerde, 3D printers sneller op de markt komen.

Bekijk de video