Selecteer een pagina
Wat zijn de voordelen van een product configurator?

CPQ Software

Hoe verbeter je het verkoop en productieproces en hoe versnel je doorlooptijden? Dat doe je onder meer met de juiste CPQ Software. Met deze oplossing verminder je fouten bij het genereren van eindproducten, bestaande uit configureerbare  onderdelen. Op deze pagina ontdek je er alles over.

Wat betekent CPQ?

CPQ staat voor Configure, Price, Quote. Het is een manier van werken waarbij je in de basis producten configureert en op basis daarvan offertes kunt opstellen. Hierin kun je tevens aantallen, prijzen, kortingen en bundels opnemen. Met deze software reduceer je de tijd die nodig is voor het ontwikkelen van je product, maar je vermindert óók fouten én tijdrovend herstelwerk. Tevens anticipeer je snel binnen het verkoopproces bij eventuele wijzigingen.

CPQ DriveWorks

CAD2M’er Ard-Jan legt je in onderstaande video meer uit over CPQ.

Waarom kies je voor CPQ software?

CPQ software stelt verkoopteams, distributeurs én klanten in staat om aangepaste offertes te configureren en selecties te visualiseren in interactief 3D. Dat kan op zowel pc, telefoon & tablet. Bij eventuele wijzigingen of het toevoegen van opties in de configurator, wordt de prijs in real-time bijgewerkt.

Tevens worden bij het gebruik van CPQ software óók verkoopgegevens en offertes automatisch gegenereerd. Geheel naar wens richt je een workflow in welke meldingen verzend, goedkeuringen vraagt én alle bijbehorende documenten, zoals werktekeningen, aanmaakt. Gedurende het gehele proces houdt de workflow alle betrokkenen op de hoogte met notities, alerts, e-mails, rapporten en meer.

Je kunt er ook voor kiezen om de offerte en/of andere informatie, zoals werktekeningen, geautomatiseerd naar de klant te sturen. Op deze manier heeft de klant direct over alle informatie beschikking. Door alle informatie beschikbaar te hebben, kan een klant snel zijn beslissing maken.

Integratie met het ERP- en CRM systeem

Goede CPQ Software creëert naast al het eerdergenoemde ook automatisch specifieke productiedata, zoals:

  • tekeningen (drawings);
  • stuklijsten (bills of materials);
  • samenstellingen (assemblies);
  • onderdelen (parts).

Wanneer je deze software geïntegreerd wordt met andere bedrijfssystemen, wordt de data ook gecommuniceerd met het ERP- en CRM-systeem.

DriveWorks

Met CPQ software lever je geconfigureerde producten in een recordtijd. Daarnaast beperk het je niet tot enkel het maken van gestandaardiseerde producten. Er is ook ruimte voor maatwerk.

CAD2M levert de CPQ software van DriveWorks. Wij verzorgen de juiste training, maar ondersteunen en begeleiden ook ieder die het nodig heeft in deze software.

DriveWorks Pro Advanced Training CAD2M
CAD2M'er Ard-Jan

Benieuwd naar de mogelijkheden van CPQ?

De mogelijkheden zijn eindeloos en CAD2M werkt graag met jou aan een het configureren van je producten. Neem contact op en we leggen je alles uit.

Contact met CAD2M'er

Dit wil je vast weten

Antwoord:

CPQ staat voor Configure, Price, Quote. Het is een manier van werken waarbij je in de basis producten configureert en op basis daarvan offertes kunt opstellen.

Antwoord:

CPQ software stelt verkoopteams, distributeurs én klanten in staat om aangepaste offertes te configureren en selecties te visualiseren in interactief 3D. Dat kan op zowel pc, telefoon & tablet. Bij eventuele wijzigingen of het toevoegen van opties in de configurator, wordt de prijs in real-time bijgewerkt.

Antwoord:

CAD2M werkt graag met jou aan een het configureren van je producten. Neem contact op en we leggen je alles uit.

Contact met een CAD2M’er >

DriveWorks bij MHB

Versnellen van het documentatieproces

MHB had de wens om een gestandaardiseerd segment te implementeren. Ze besloten om hiervoor de configurator van DriveWorks te gebruiken. Werken met DriveWorks bespaart MHB veel tijd en doordat er geen tekenaar meer te pas komt aan deze projecten, kunnen ze in een lager prijssegment worden aangeboden.

Lees het verhaal