Selecteer een pagina
dddrop RAPID ONE

dddrop RAPID ONE

Stel je eigen 3D printer samen! Elk productontwikkelings-proces vraagt om andere toepassingen. Om die reden heeft dddrop 3D printers uit Doetinchem een industriële FDM 3D printer ontwikkeld waarbij je, rekening houdend met het te printen materiaal, je wensen en behoeften, zelf je printer samenstelt. Op deze pagina lees je er alles over.

Contact met CAD2M'er

Maak kennis met de dddrop RAPID ONE

Een revolutie binnen 3D printen

Waarom kies je voor de dddrop RAPID ONE?

Elke engineer heeft andere wensen en behoeften, daarom presenteert dddrop deze zelf samen te stellen, schaalbare 3D printer. 

Bepaal zelf de grootte van je printoppervlak

Schaalbaar frame

Met de dddrop RAPID ONE 3D printer bepaal je zelf de grootte van je printoppervlak met een minimale grote van 300 x 300 x 300 mm en dan in stappen van 150 x 150 x 150 mm. Het unieke van de configuratie van de RAPID ONE is dat de 3D printer schaalbaar is in X- Y én Z richting.

Een grote 3D printer met een groot bouwvolume ligt dus binnen handbereik. Dit maakt het mogelijk om grote 3D modellen te printen, maar ook snel kleine series te printen op een groot printbed.

Stel je eigen printkop samen

Printkop configuratie

Om tot de perfecte 3D print te komen heeft elk te printen materiaal, ook wel 3D filament, een andere printconfiguratie nodig. De printkop speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom heeft dddrop een printkop ontwikkeld, die zelf samen te stellen is. Hierbij wordt rekening gehouden met:

– het vermogen van het verwarmingselement
– materiaal van de nozzle (messing, gehard staal of wolfraam carbide)
– diameter van de nozzle (0.2 -0.4-0.6-0.8-1.0 mm)

 

Creëer jouw optimale printomgeving

Room control

Elk printmateriaal heeft een andere configuratie nodig. De temperatuur van de printkop speelt hierbij een belangrijke rol, maar ook de omgevingstemperatuur is van essentieel belang voor de perfecte print. De dddrop RAPID ONE beschikt over een gesloten printkamer om de temperatuur te reguleren. Je kiest zelf of en op welke manier deze kamer verwarmd wordt. Bijvoorbeeld door een actief verwarmde printruimte.

De perfecte eerste laag

Bedleveling

Het goed neerleggen van de eerste laag materiaal op het printbed is belangrijk voor het perfecte 3D model. Het printbed levelen was nog nooit zo eenvoudig. De printkop van de RAPID ONE is uitgerust met een bedleveling sensor. Met deze sensor meet de machine, volledig automatisch, 49 punten uit. Dit resulteert in een complete controle op eventuele toleranties tussen printkop en printbed. Daarnaast kent de nieuwe dddrop 3 motoren in de Z-richting die iedere spindel onafhankelijk kunnen bijstellen. Een perfecte eerste printlaag gegarandeerd, met welke configuratie je ook print.

Kwalitatief hoogwaardige 3D prints

Vloeistofgekoelde printkop

De juiste temperatuur speelt een zeer belangrijke rol in het 3D print proces. Elke printkop wordt daarom met vloeistof gekoeld op het moment dat de nozzle een temperatuur van 50° heeft bereikt. Op deze manier kan de temperatuur nauwkeurig worden gereguleerd, wat resulteert in kwalitatief hoogwaardige 3D prints.

Alle ins en outs
van de RAPID ONE

Brochure aanvragen

Vraag de brochure direct aan

Ben jij echt nieuwsgierig geworden naar de RAPID ONE? In de (Engelstalige) dddrop brochure lees je alle specificaties en mogelijkheden. Ontdek welke functionaliteiten jij nodig hebt voor jouw productontwikkelingsproces. Zodat je straks een 3D printer hebt die volledig aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Alles over de RAPID ONE

Brochure aanvragen

Wil jij de RAPID ONE aan het werk zien?

De mogelijkheden van de dddrop RAPID ONE 3D printer lijken eindeloos en dat is het ook. Deze industriële 3D printer is compleet naar eigen wens samen te stellen. Ben je op zoek naar een 3D printer met een groot bouwvolume? Of zoek je juist een 3D printer die perfect hoogwaardige materialen print? De RAPID ONE is het antwoord op al deze vragen.

Wil jij met eigen ogen zien hoe de RAPID ONE samen gesteld en ingezet kan worden? Bezoek dan ons dddrop experience center om samen met ons alle mogelijkheden door te lopen.

Bezoek het experience center >

Dit zijn wij. CAD2M.

Met alleen de beste 3D printer ben je er natuurlijk niet. Wij, CAD2M’ers, worden pas echt enthousiast wanneer we jou, met onze maakkennis, kunnen helpen het optimale uit je 3D print proces te halen. Waarmee helpen we jou?

Dit wil je vast weten

Antwoord:

Omdat de dddrop RAPID ONE 3D printer compleet zelf is samen te stellen. Kunnen we hier geen passend antwoord op geven. Het is geheel afhankelijk van de door jouw gekozen samenstelling. Neem contact met ons op dan bespreken we de mogelijkheden en kunnen we een prijsindicatie geven.

Contact met een CAD2M’er >

Antwoord:

Om te 3D printen heb je 3D filament nodig. Filament is er in vele verschillende soorten, bijv. PLA, ABS, PET-G. De dddrop 3D printers staan er om bekend met vele verschillende soorten filament te kunnen printen, waar andere 3D printer merken bijvoorbeeld alleen PLA kunnen printen.

Bekijk hier het dddrop 3D filament >

Antwoord:

FDM is een techniek gebaseerd op extrusie. Door een printkop (nozzle) wordt een gesmolten laagje kunststof (filament) neergelegd op het printbed, wat vervolgens hecht. Zodra de eerste laag is ‘getekend’, zakt het printbed naar beneden en wordt een nieuwe laag op de voorgaande laag gebouwd. Dit wordt een bepaalde tijd herhaald, wat uiteindelijk resulteert in een model.

Lees meer over een FDM 3D printer >

Wanneer start jij met 3D printen op de RAPID ONE?

Wij helpen je heel graag ontdekken, hoe we jouw RAPID ONE het best kunnen samenstellen, zodat je jouw productontwikkelingsproces nog efficiënter kunt inrichten.

Contact met CAD2M'er
Taco Willemsen

3D geprinte prototypes bij Batavus

Verkort de ontwikkeltijd

“Als je een model in je handen hebt, zie je veel sneller waar de problemen zitten dan in een 3D model op het scherm.”

Lees het verhaal