Selecteer een pagina
Home > Praktijk > SOLIDWORKS Visualize inzetten voor commerciële doeleinden en onze eigen ervaringen

SOLIDWORKS Visualize inzetten voor commerciële doeleinden en onze eigen ervaringen

11/07/2022

Maak jij gebruik van SOLIDWORKS Visualize? Hiermee tover je jouw 3D CAD ontwerp om tot een levensechte afbeelding, zodat je sales- en marketing collega’s direct aan de slag kunnen met deze 3D renders. Bijvoorbeeld door ze op de website te plaatsen óf door ze bij offertes te voegen. 
CAD2M Icoon Visualize

Binnen de rubriek over de praktijk beschrijven we waar onze CAD2M’ers zich mee bezighouden. CAD2M’ers gaan namelijk geen enkele uitdaging uit de weg. Sterker nog, zij doen er alles aan om ieder traject tot een succesvol einde te brengen.

Ditmaal volgen we Hidde Veltkamp (Marketing Manager) en Youri Vonk (Allround Marketeer), die zich hebben verdiept in de bovengenoemde SOLIDWORKS oplossing. Hidde vertelt in onderstaande video meer over de uitdaging, oplossing en het resultaat.

De oplossing voor 3D renders

SOLIDWORKS Visualize, gebruik jij het? Met deze oplossing tover je jouw 3D CAD ontwerp om tot levensechte afbeelding. Hierdoor kunnen sales- en marketing collega’s direct aan de slag met deze 3D renders. Bijvoorbeeld door ze op de website te plaatsen óf door ze bij offertes te voegen. 

SolidCAM 2.5D verspanen
3D Render Visualize

Presentatie

Youri gaat in op de vraag over de toegevoegde waarde van SOLIDWORKS Visualize. “Een afbeelding dient ondersteunend te zijn aan het verhaal dat je vertelt”, zegt hij.

Hidde knikt instemmend: “In een tijd waarin je als maakbedrijf zoveel mogelijk inspeelt op specifieke klantwensen, probeer je de presentatie van je product of dienst op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen. In de hoop om een prospect over de streep te trekken. SOLIDWORKS Visualize helpt je hierbij.”

In het kort…

Uitdaging

Een scherpe weergave van een product of dienst om aan jouw (potentiële) klant te showen, nog vóórdat het product volledig ontwikkeld is.

Oplossing

Fotorealistische weergaves (renders) van het 3D CAD model maken door middel van SOLIDWORKS Visualize. Je exporteert eenvoudig de afbeeldingen in het juiste bestandstype.

Resultaat

Een stevige eerste indruk achterlaten, zowel online als offline. Ideaal voor Sales en Marketing tijdens de presentatie van jouw product en dienst. Zo trek je klanten over de streep.

CAD2M’ers Hidde en Youri

De CAD2M’ers die in dit praktijkverhaal aan het woord komen, zijn tot op heden niet voorgesteld via onze ‘Maak kennis met…’ rubriek.
Youri heeft zich in de afgelopen drie jaar gericht op alle grafische content van CAD2M. De creatieveling heeft oplossingen als Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign volledig naar zijn hand gezet. Youri: “Verder help ik bij het bedenken van nieuwe video’s en maak ik de bijbehorende scripts. De functie van Allround Marketeer geeft me veel vrijheid en veelzijdigheid.”

Hidde, Marketing Manager bij CAD2M, houdt zich logischerwijs bezig met de aansturing van het team. “Toen ik begon bij CAD2M zijn we direct van start gegaan met het bouwen van een nieuwe website. Hierbij hebben we een standaard neergezet in de tone of voice, de branding, maar ook de kwaliteit van visuals. Hierbij heeft SOLIDWORKS Visualize een mooie bijdrage geleverd.”

CAD2M'ers Youri en Hidde
Hidde CAD2M

“In een tijd waarin je als maakbedrijf zoveel mogelijk inspeelt op specifieke klantwensen, probeer je de presentatie van je product of dienst op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen. In de hoop om een prospect over de streep te trekken. SOLIDWORKS Visualize helpt je hierbij.”

Hidde Veltkamp, Marketing Manager, CAD2M.

SOLIDWORKS Visualize

Youri vertelt verder: “Tijdens het bouwen van de nieuwe CAD2M website ben ik aan de gang gegaan met de kleuren en lettertypes, maar daarna kwam ik op het gebied van icoontjes. Online zie je ze in 3D steeds vaker voorbij komen.”
Zou het wat voor CAD2M kunnen zijn? “Ik dacht van wel”, zegt Youri. Echter, bleek het designen van icoontjes niet heel eenvoudig. “Ik heb het in eerste instantie met Adobe Illustrator geprobeerd. Ook met andere software kreeg ik niet het juiste resultaat. Als leverancier van SOLIDWORKS producten zat Visualize wel ergens in mijn gedachten. Echter, ik was in de veronderstelling dat deze tool bestemd was voor engineers en niet voor commerciële doeleinden. Het tegendeel bleek.
Samen met Presales Consultant Martijn Visser werden 3D CAD modellen ontworpen van de te maken icoontjes. Martijn hielp de Marketeers aan een zetje in de juiste richting bij het gebruik van Visualize.
Helpdesk icoontjes Website

Gebruiksvriendelijkheid

Hoe gebruiksvriendelijk is deze oplossing? De heren hebben beide hun eigen bevindingen. Youri: “Ik ben van mening dat dit beter kan. Als veelvuldig gebruiker van de Adobe software ben ik wellicht ook wel wat verwend. Binnen deze software zijn tal van tutorials beschikbaar. Bij SOLIDWORKS Visualize was dit niet het geval, dus het heeft we wel wat meer tijd gekost.”
Hidde haakt in: “Ook als je al helemaal thuis bent in de software van SOLIDWORKS is Visualize even wennen. Visualize draait om scènes bouwen. Dat doe je door met juiste belichting, achtergronden, materialen en texturen te werken.”
CAD2M Check Visualize

Tijd investeren voor resultaat

Youri gaat verder. “Als maakbedrijf verbeter je de presentatie van je ontwerpen. Dat doe je al vroeg in het verkoopproces. Je kunt bij het sturen van de offerte al in details laten zien hoe het eindproduct eruit gaat zien in een bepaalde omgeving.”
“Je dient echter wél bereid te zijn om tijd te investeren in de presentatie van het product. Met Visualize zijn er ontzettend veel opties en mogelijkheden”, vult Youri aan.

Voorbeeld

Wanneer een bedrijf sloten ontwikkelt voor verschillende hekwerken, en het heeft 1000 verschillende producten, kan men SOLIDWORKS Visualize gebruiken door telkens een nieuwe render te maken na een kleine wijziging in het CAD model.

Men kan er ook voor kiezen om Ieder product apart op de foto zetten. Maar dan moet iedere foto worden nabewerkt en geupload. Dat kost dan veel meer tijd.
Hidde vult aan: “Voor mij als Marketing Manager speelt budget natuurlijk ook een rol. De meeste maakbedrijven maken gebruik van een 3D CAD oplossing als SOLIDWORKS. Waarom zou men een ander (vaak duur) pakket aanschaffen voor het renderen van 3D CAD bestanden? Of het inschakelen van een fotograaf?”
SOLIDWORKS Visualize

Ontdek de voordelen

“Het grote voordeel van een oplossing als Visualize, is dat afbeeldingen vanuit het renderen direct te beschikbaar zijn voor commerciële doeleinden. Je exporteert het bestand met één muisklik in .png of .pdf.”, sluit Youri af.
Hidde neemt het laatste woord: “Exact, en wanneer je als bedrijf al gebruik maakt van SOLIDWORKS 3D CAD Professional of Premium ben je al in het bezit van de Visualize basis functionaliteiten. Instappen is dus zo gedaan.”

Lees hier meer over de onderwerpen…

Taco Willemsen

Wat CAD2M voor jou kan betekenen?

We helpen je graag met jouw design- & engineering of (additive) manufacturing vraagstukken. Neem contact op en we leggen je alles uit.

Contact met CAD2M'er

Bekijk hier al onze praktijk verhalen