Selecteer een pagina
DraftSight Enterprise

DraftSight

DraftSight is krachtige en betaalbare 2D CAD software van de makers van SOLIDWORKS, met hoogwaardige 2D CAD functionaliteiten die voldoen aan de behoeften van engineers en ontwerpers. Vergelijk hier de verschillende DraftSight pakketten en vind de beste oplossing voor jouw situatie.

Contact met CAD2M'er

DraftSight software

Wil je tweedimensionale tekeningen maken in een professioneel en gebruiksvriendelijk 2D tekenpakket? En ben je op zoek naar een oplossing die betaalbaarder is dan andere 2D CAD software? Zoek dan niet verder, want DraftSight zit vol mogelijkheden voor het maken van hoogwaardige 2D CAD tekeningen. Met DraftSight maak je eenvoudig en snel 2D ontwerpen, die je vervolgens kunt omzetten in 3D modellen.

Mechanical DraftSight

De premium variant van deze betaalbare 2D CAD oplossing heeft naast krachtige 2D functionaliteiten ook uitgebreide 3D ontwerpmogelijkheden. De interface is gebruiksvriendelijk en daarnaast kan de software naadloos worden geïntegreerd met SOLIDWORKS 3D CAD.

Vergelijk hier DraftSight Professional, Premium en Mechanical

DraftSight is verkrijgbaar in een Professional en Premium uitvoering. Tot 1 september 2021 kon je tevens kiezen voor DraftSight Standard, maar deze optie is niet meer beschikbaar. Andere opties waar je uit kunt kiezen zijn DraftSight Mechanical en DraftSight Enterprise (Plus). Vergelijk de verschillende opties hieronder.

DraftSight Enterprise

DraftSight Enterprise is de network license variant van DraftSight. Hiermee kunnen meerdere gebruikers binnen het netwerk de software gebruiken. Naast network license mogelijkheden krijg je met de Enterprise optie ook toegang tot technische support van onze helpdesk. DraftSight Enterprise bevat alle functionaliteiten uit DraftSight Professional. Wil je alle functionaliteiten uit DraftSight Premium? Kies dan voor DraftSight Enterprise Plus.

Lees hier meer over DraftSight Enterprise (Plus) >

Voordelen van DraftSight

Veel engineers en ontwerpers kiezen voor DraftSight vanwege de betaalbare prijs en de gebruiksvriendelijke interface. Vergeleken met andere 2D CAD software, is DraftSight een betaalbare optie. DraftSight heeft een intuïtieve gebruikersinterface die vergelijkbaar is met andere CAD software, waardoor het gemakkelijk is om over te stappen en de leercurve minimaal is.

Dankzij de verschillende licentieopties is er voor iedere situatie een geschikte oplossing te vinden. De software ondersteunt verschillende bestandsindelingen en beschikt over een breed scala aan 2D CAD functies. Kies je voor DraftSight Premium? Dan krijg je bovendien toegang tot uitgebreide 3D ontwerpmogelijkheden. Zo zet je jouw 2D tekeningen eenvoudig en snel om in 3D modellen. Ook is er een naadloze integratie mogelijk met SOLIDWORKS 3D CAD.

DraftSight

proberen?

Trial aanvragen

De voordelen van DraftSight zelf ervaren?

Wil je de software eerst uitproberen, voordat je tot de aanschaf van een DraftSight licentie overgaat? Met de DraftSight trial probeer je de software 30 dagen lang kosteloos uit. Vraag de trial hier aan.

*Je ontvangt een trial voor DraftSight Premium.

DraftSight

proberen?

Trial aanvragen

3DEXPERIENCE® DraftSight

Tot nu toe hebben we alleen de on-premise DraftSight oplossingen behandeld. Maar wist je dat je ook kunt kiezen voor 3DEXPERIENCE DraftSight? Deze oplossing combineert DraftSight en het 3DEXPERIENCE cloud platform, zodat je profiteert van de voordelen van werken in de cloud.

Wil je ook graag 2D ontwerpen in je webbrowser maken? Lees hier meer over 3DEXPERIENCE DraftSight >

3DEXPERIENCE

DraftSight bij CAD2M

CAD2M is al meer dan 30 jaar reseller van ontwerpsoftware. Wij zijn een betrouwbare partner met uitgebreide kennis van de maakindustrie. Met onze expertise en persoonlijk advies helpen wij bij het kiezen van de juiste DraftSight oplossing, zodat jij jouw ontwerpprocessen kunt optimaliseren en succesvol kunt zijn in de dynamische wereld van de maakindustrie.

Contact Taco CAD2M

Dat doen we bij CAD2M graag meteen vanaf het begin.

consult

Voor een zorgeloze start en ondersteuning bij de eerste stappen.

Contact CAD2M

Wij lossen alles op, zodat je nooit stilstaat in je ontwerpproces.

CAD2M Training werkplek

Om je te blijven uitdagen en optimaal gebruik te maken van de software.

Dit wil je vast weten over DraftSight

Zijn er specifieke sectoren of industrieën waar DraftSight het meest geschikt voor is?

DraftSight wordt binnen uiteenlopende industrieën gebruikt, maar is vooral geschikt voor specifieke sectoren als engineering, constructie, productie en ontwerp.

Kan ik bestanden delen die zijn gemaakt in DraftSight met andere CAD-programma's?

Ja, het is over het algemeen mogelijk om bestanden die zijn gemaakt in DraftSight te delen met andere CAD-programma’s, vooral als het gaat om veelgebruikte bestandsindelingen zoals DWG en DXF.

Kan ik DraftSight op Mac-computers gebruiken?

Ja, DraftSight is beschikbaar voor gebruik op Mac-computers. Er is namelijk een versie van DraftSight beschikbaar die speciaal voor macOS is geoptimaliseerd. Deze versie is ontwikkeld om naadloos te werken op Mac-besturingssystemen en maakt het mogelijk om 2D tekeningen te maken, bekijken en bewerken op Mac-computers.

Ondersteunt DraftSight bij het maken van 3D-ontwerp?

Ja, de 2D tekeningen die je binnen DraftSight maakt kunnen als solide basis dienen voor het maken van complexe 3D ontwerpen. Met DraftSight kun je door een bestaand 2D bestand te importeren in SOLIDWORKS, ook een 3D ontwerp realiseren op basis van de tekening. DraftSight Premium biedt daarnaast uitgebreide 3D ontwerpmogelijkheden.

Zijn er trainingsmogelijkheden voor DraftSight?

Ja, bij CAD2M bieden we verschillende soorten trainingen aan, waaronder de training ‘DraftSight Essentials’. Tijdens deze training leer je alle essentiële zaken van DraftSight. Denk aan het maken van nieuwe onderdelen, het toevoegen van opmerkingen en meer. Lees hier meer over deze training >

Taco Willemsen

Persoonlijk advies ontvangen van een CAD2M’er?

Heb je nog vragen over DraftSight of wil je persoonlijk advies ontvangen van een CAD2M’er? Neem contact met ons op en wij vertellen je graag meer.
Contact met CAD2M'er