Selecteer een pagina
Home > 2D ontwerpen > DraftSight

DraftSight

Met DraftSight teken je in 2D, maar kan je óók bestaande 2D data omzetten in een 3D ontwerp. Designers, engineers en architecten besparen met deze 2D CAD oplossing een hoop tijd, waarbij de kosten laag blijven ten opzichte van andere 2D-CAD software. Op deze pagina laten we je kennis maken met alle mogelijkheden binnen DraftSight en CAD2M.

Maak kennis met DraftSight

Bekijk hieronder de DraftSight omgeving

Een DraftSight licentie kopen mét CAD2M extra’s?

Met DraftSight ben jij in staat om razendsnel 2- en 3D DWG bestanden te openen, te maken én te wijzigen. Tevens kun je met gemak overschakelen van en naar SOLIDWORKS, AutoCAD® of andere vergelijkbare CAD-programma’s. Wil jij gaan werken met de DraftSight software? Bekijk dan de belangrijkste verschillen in functionaliteiten tussen de pakketten Professional en Premium.

We laten je ook kennis maken met de mogelijkheden binnen DraftSight Enterprise, waarmee je ook toegang krijgt tot CAD2M extra’s zoals support en werken via het netwerk.

Vergelijk hier DraftSight Professional & Premium

Waarom kies je voor DraftSight 2D CAD Tekenen?

DraftSight Standard

DraftSight Standard is per 1 september 2021 niet meer te koop. Hier lees je meer over de reden daarachter en wat het opheffen van DraftSight Standard betekent voor jouw organisatie.

Kies voor DraftSight Enterprise

Naast de bovenstaande drie mogelijkheden, kun je ook kiezen voor DraftSight Enterprise of Draftsight Enterprise Plus. Hiermee krijg je het Professional of Premium pakket plus vele extra’s, zodat je nog meer uit je 2D-tekenproces kunt halen. Je kunt bijvoorbeeld met Enterprise Plus via het netwerk tekenen, maar óók 3D ontwerpen. Daarbij staan met DraftSight Enterprise onze CAD2M’ers voor je klaar, via onze helpdesk. Hierdoor sta je nooit stil in je teken- en ontwerpprocessen.

Van 2D tekening naar 3D model

2D tekenen kan nog altijd zeer waardevol zijn binnen ieders ontwerpproces. Met DraftSight kun je door een bestaande 2D bestand te importeren in SOLIDWORKS, ook een 3D ontwerp realiseren op basis van de tekening. Vervolgens kun je met de uitbreidingen van SOLIDWORKS, zoals Simulation, verschillende krachtmetingen op je model toepassen.

De Image Trace functie 

DraftSight gebruikers dienen soms tekeningen in 2D te converteren naar een DWG bestand, omdat er aanpassingen in de tekening nodig zijn.
Het handmatig natrekken van bijvoorbeeld een bouwtekening is een zeer tijdrovend proces. Met DraftSight Professional en DraftSight Premium ben je in het bezit van de Image Trace – functie, waarmee je de lijnen uit de tekening overtrekt zodat je direct een aanpassing in de tekening kan doen.

Dit zijn wij. CAD2M.

Met alleen de beste software ben je er natuurlijk niet. Wij, CAD2M’ers, worden pas echt enthousiast wanneer we jou, met onze maakkennis, kunnen helpen het optimale uit je DraftSight pakket te halen. Waarmee helpen we jou?

Dit wil je vast weten

Antwoord:

Lange tijd was dit zo. Echter, sinds de versie van 2019 is er door Dassault Systèmes besloten om dit te veranderen. Wanneer je een keuze tussen Professional of Premium hebt kunnen maken en op de ‘koop’ knop klikt, vind je de prijs van het pakket dat je kiest. Je kunt ook kiezen voor DraftSight Enterprise, zodat je óók gebruik kunt maken van onze helpdesk en een netwerklicentie. Stel je vraag door contact met ons op te nemen.

Contact met een CAD2M’er >

Antwoord:

Er is niet één pakket voor iedereen, maar er zijn keuzes in wat het best bij jouw product en of bedrijf past. Elk teken- en ontwerp proces is namelijk anders en dat begrijpen we maar al te goed. Kies voor Professional, Premium of Enterprise.

 

Vergelijk de pakketten >

Antwoord:

Ja! Wanneer je kiest voor 3DEXPERIENCE DraftSight, kun je vanuit elke willekeurige internetbrowser ontwerpen in een DraftSight-omgeving. We vertellen je er graag meer over.

Lees meer over werken in de cloud >

Contact CAD2M

Word jij ook een tevreden DraftSight gebruiker?

De mogelijkheden met DraftSight én CAD2M zijn eindeloos. Wij helpen je heel graag ontdekken wat het meest geschikt is voor jou.

Contact met CAD2M'er

Laten we samen alle mogelijkheden bespreken.

Contact met CAD2M'er

Veranderingen binnen de DraftSight software

DraftSight Update

Sinds de lancering van DraftSight 2019 biedt de software je onder meer een volledige 3D DWG functionaliteit en integratie met 3DEXPERIENCE. Vanwege de updates is er sinds 2020 géén gratis DraftSight versie meer.

Lees meer