Selecteer een pagina
DW vergelijking

DriveWorks

Je ontwikkelt een product dat in essentie altijd hetzelfde is, maar zo nu en dan is dat ene onderdeel net even iets anders. Dan is het goed om te onderzoeken welke onderdelen van je product te standaardiseren zijn, zodat je delen in je ontwerpproces automatiseert. DriveWorks biedt hierin verschillende mogelijkheden, voor zowel engineers als verkoopmedewerkers.
Contact met CAD2M'er

DriveWorks software

DriveWorks scharen we onder de zogeheten Design Automation software. Het is dus een oplossing die je helpt om je ontwerpproces te automatiseren. Het kan dus voorkomen dat je voor iedere order een nieuw 3D ontwerp moet maken, terwijl delen van je eindproduct altijd hetzelfde zijn, of bijvoorbeeld alleen een andere kleur hebben. DriveWorks helpt je bij het definiëren en standaardiseren van (delen van) je product.

sales configurator van driveworks

Maar DriveWorks scharen we ook onder de zogeheten CPQ software. Dit betekent Configure, Price, Quote en is gericht op het stroomlijnen van het verkoopproces. Bedrijven zijn in staat om snel en nauwkeurig offertes te configureren, prijzen te berekenen en voorstellen te genereren.

Ben je in het bezit van SOLIDWORKS 3D CAD? Dan beschik je al over de basisoplossing van DriveWorks: DriveWorks Xpress. Dat is meteen één van de voordelen van DriveWorks. Deze software is naadloos geïntegreerd in SOLIDWORKS. Na installatie gebruik je de oplossing als add in in de voor jou bekende 3D CAD omgeving.

Vergelijk hier DriveWorks Xpress, Solo & Pro

Naast DriveWorks Xpress, is er ook DriveWorks Solo en DriveWorks Pro. Alle drie de mogelijkheden hebben zo hun eigen voordelen.

Livestream: Hoe configureer ik mijn product?

Doorloop samen met ons de processen die komen kijken bij het bouwen van een product configurator. En ontdek de extra voordelen van een sales configurator.

Bekijk hier de livestream >

Hoe configureer ik mijn product?

Voordelen van DriveWorks

Zoals eerder besproken is één van de grote voordelen van DriveWorks dat er een integratie is met SOLIDWORKS. Je voert verschillende variabelen in en genereert met één druk op de knop complete SOLIDWORKS bestanden.

DriveWorks onderscheidt zich verder ten opzichte van andere aanbieders met de mogelijkheid om webgebaseerde configurators te bouwen, die volledig naar eigen wens ingericht worden. Dit zorgt voor een verbeterde klantervaring, maar ook voor het automatiseren van verkoop- en productie documentatie, zoals offertes en werktekeningen.

Of je nou een configurator bouwt voor het automatiseren van je ontwerpproces, of voor het verkoopproces, met behulp van DriveWorks verhoog je de efficiëntie, verminder je de kans op fouten en zorg je voor een soepele overgang van verkoop naar productie.

DriveWorks

proberen?

Trial aanvragen

De voordelen van DriveWorks zelf ervaren?

Ontdek alle functionaliteiten van DriveWorks Solo met de gratis trial!

Klik op de button om je trial aan te vragen en probeer DriveWorks voor maar liefst 30 dagen gratis.

DriveWorks

proberen?

Trial aanvragen

DriveWorks bij CAD2M

CAD2M is geautoriseerde reseller van DriveWorks Design Automation en CPQ software. Wij zijn een betrouwbare partner met uitgebreide kennis van de maakindustrie. Met onze expertise en persoonlijk advies helpen wij bij het kiezen van de juiste oplossing, zodat jij jouw ontwerpprocessen kunt automatiseren en optimaliseren.

Contact Taco CAD2M

Dat doen we bij CAD2M graag meteen vanaf het begin.

consult

Voor een zorgeloze start en ondersteuning bij de eerste stappen.

Contact CAD2M

Wij lossen alles op, zodat je nooit stilstaat in je ontwerpproces.

CAD2M Training werkplek

Om je te blijven uitdagen en optimaal gebruik te maken van de software.

Dit wil je vast weten over DriveWorks

Voor welke bedrijfstakken of sectoren is DriveWorks het meest geschikt?

DriveWorks is veelzijdig en is geschikt voor verschillende bedrijfstakken of sectoren. Denk aan de automotive industrie, machinebouw en mechanische apparatuur. Het gaat ook niet zozeer om de bedrijfstak of sector waarvoor DriveWorks geschikt is, maar het bedrijf zelf. DriveWorks is geschikt voor bedrijven die een product ontwikkelen en zijn gericht op het efficiënt inrichten van hun maakprocessen.

De kracht van DriveWorks ligt namelijk in het reduceren van tijd en kosten die gepaard gaan met het ontwerpen van op maat gemaakte producten, terwijl tegelijkertijd de nauwkeurigheid en klanttevredenheid worden verhoogd.

Binnen CAD2M hebben we DriveWorks geïmplementeerd bij Vogel’s en bij gevelproducent MHB. Beide actief in een andere bedrijfstak.

Kan ik bestanden die zijn gemaakt in DriveWorks delen met andere CAD programma's?

Ja! Bestanden die zijn gemaakt in DriveWorks kunnen gedeeld worden met andere CAD-programma’s. In eerste instantie genereert DriveWorks bestanden die rechtstreeks compatibel zijn met SOLIDWORKS. Echter zijn er voor het delen met andere CAD oplossingen andere mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld universele bestandsformaten genereren, zoals STEP-files. Deze worden breed ondersteund door andere oplossingen. Importeer ze in de CAD oplossing die jij gebruikt, en je kunt verder.

Ondersteunt DriveWorks bij het maken van 3D ontwerpen?

Ja, nadat je een configurator hebt gebouwd, voer je een aantal variabelen in. Op basis van deze variabelen genereert de configurator onder andere je 3D ontwerpen. Wil je hier vervolgens aanpassingen aan doen voor bijvoorbeeld een order waarbij maatwerk vereist is? Dat kan! Een configurator maakt het ontwerpproces niet alleen efficiënter door het reduceren van herhalende handmatige handelingen. Het helpt ook bij het verminderen van fouten en het waarborgen van de consistentie.

Zijn er trainingsmogelijkheden beschikbaar voor DriveWorks?

Ja, bij CAD2M is het trainingsportfolio uitgebreid. We leren je graag om zo optimaal mogelijk met DriveWorks te werken. Een DriveWorks training blijft niet bij het delen van theorie. Samen met de trainer ga je stap voor stap door de processen heen van product configuratie.

Wil je in eerste instantie leren welke stappen er exact nodig zijn om tot een product configurator te komen? Na de ééndaagse Training DriveWorks Solo heb jij je eerste DriveWorks project afgerond en ben je er klaar voor om je eigen product te configureren.

Wil je meer ontdekken over het optimaliseren van je verkoopproces? Ontdek dan de Training DriveWorks Pro Sales Configurator, waarbij verkoopmedewerkers leren om de sales configurator van DriveWorks naar hun hand te zetten en deze te gebruiken als verkoopmiddel.

Kan ik DriveWorks integreren met andere bedrijfssystemen?

Ja, DriveWorks kan geïntegreerd worden met andere bedrijfssystemen, zoals CRM en ERP. DriveWorks biedt namelijk een API tool aan die het mogelijk maakt om verbinding te maken met andere systemen.

Bij CAD2M hebben we tevens tools ontwikkeld die koppelingen tussen verschillende software mogelijk maken.

Taco Willemsen

Persoonlijk advies ontvangen van een CAD2M’er?

We voorzien je graag van persoonlijk advies bij het kiezen van de juiste configuratie oplossing. Samen ontdekken we welk pakket bij jou past.

Contact met CAD2M'er

DriveWorks bij Vogel’s Products

Kostenreductie bij Vogel's

CAD2M’er Arno gaat bij Vogel’s langs, om te praten over de product- en sales configurator van DriveWorks. Wat heeft deze oplossing hen opgeleverd? En hoe is de implementatie verlopen?

Bekijk de video