Selecteer een pagina
Electrisch ontwerpen met CAD2M

Elektrisch ontwerpen

Wanneer je een product ontwikkeld waar elektrische systemen deel uitmaken van het totale product, is het bevorderlijk voor het ontwikkelproces om zeer gestructureerd en met de juiste tools te werken. Met software oplossingen die gericht zijn op elektrisch ontwerpen, ontwerp je de elektrische schema’s, om deze vervolgens in het ontwerp van je product passend te maken.

Elektrische producten ontwikkelen

De ontwikkeling van elektrische producten ligt wat complexer dan doorsnee producten. Het elektrische systeem dat in het product zit, dient namelijk bedacht, ontworpen, geïnstalleerd, beheerd en continue verbeterd te worden.

Vóórdat het elektrische systeem wordt gemaakt, wordt het bedacht. Het gaat dan vaak om het bedenken van aandrijftechnieken, zoals motoren. Ook het bedenken van regelsystemen, zoals hydraulische installaties en thermodynamische installaties, zoals koelinstallaties worden bedacht en geanalyseerd voordat het uiteindelijke product gemaakt wordt.

Elektrisch ontwerpen met CAD2M
Elektrische schema's maken

Elektrische schema’s 

Een elektrisch systeem, wordt uitgewerkt en weergegeven in een schema, waarbij gebruik gemaakt wordt van elektrische symbolen en verbindingen. In het elektrisch schema worden componenten, verbindingen en de bedieningen vastgelegd. Het elektrisch schema staat vol met symbolen die verwijzen naar leidingen, elektrische toestellen en soort stroom.

Een engineer bouwt vervolgens het elektrische systeem op basis van wat er in het schema staat weergegeven.

SOLIDWORKS Electrical

Elektrische systemen

Het ontwerpen van elektrische systemen doe je dus op basis van het elektrische schema. Je werkt het uit in een 3D CAD model, waarbij je ook de kabelbomen plaatst en draadlengtes uitwerkt. Je ontwerpt het systeem zodat het ook in je uiteindelijke product past. Je gebruikt hiervoor een CAD oplossing die over de juiste functionaliteiten beschikt.

Elektrische schema's maken
Electrical ontwerpen met de juiste software

Elektrisch ontwerpen met de juiste software

Een geschikte CAD oplossing voor elektrisch ontwerpen is SOLIDWORKS Electrical. Deze oplossing zorgt voor een gestroomlijnde samenwerking tussen de elektrische- en mechanische engineer. Je kunt namelijk gelijktijdig aan hetzelfde project werken. Daarbij genereert de oplossing de bijbehorende documentatie. Het productontwikkelingsproces krijgt een flinke impuls door de samenwerking en functionaliteiten, waarbij minder fouten en sneller ontwerpen de realiteit wordt.

Op zoek naar de juiste elektrisch ontwerpen software?

Met SOLIDWORKS Electrical ontwerp je de elektrische systemen voor je product, maar  je kunt óók de elektrische systemen ontwerpen door de schema’s te ontwerpen.

Meer over SOLIDWORKS Electrical

Zo ga je aan de slag

Bij CAD2M zijn we er van overtuigd dat het ontwikkelen van een product succesvol werkt met de juiste oplossingen en kennis. Hieronder vind je diverse manieren waarop wij op het vlak van elektrisch ontwerpen werken.

Taco Willemsen

Wil je meer weten over elektrisch ontwerpen?

Wij helpen je graag ontdekken wat je nodig hebt voor het ontwikkelen van je product. Neem gerust contact met onze experts op.

Contact met CAD2M'er

SOLIDWORKS bij I.F. Adamas

Een betrouwbare 3D printer

Binnen een product als een 3D printer is een goed ontwerp van het elektrische systeem zeer belangrijk. Door het elektrische systeem te modelleren, te ontwerpen en de engineers te trainen in het gebruik van SOLIDWORKS Electrical wordt de brug geslagen van idee naar product.

Bekijk de video