Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Bespaar tijd met SolidCAM Smart Faces

Bespaar tijd met SolidCAM Smart Faces

18/07/2018

Smart vlakken SolidCAM

In SolidCAM 2017 is de nieuwe functie ‘smart faces’ toegevoegd. Deze ligt in het verlengde van de opties ‘Constant Z vervolgen’ en ‘Tangent Z vervolgen’ uit SolidCAM 2016. Deze features leverden al een flinke tijdsbesparing op, door automatisch de omtrek van een vlak te herkennen na het selecteren van een contour.

Smart faces gaan verder dan het herkennen van de omtrek van een oppervlak. Met het gebruik van Smart faces hoef je alleen een oppervlak te selecteren en SolidCAM herkent automatische alle geometrieën. SolidCAM ziet daarmee ook de open en gesloten geometrieën en eilanden in het oppervlak. Door de intelligentie in de software kan SolidCAM goed inschatten welke contouren je wil volgen.

Met deze verbetering zijn er veel minder muisklikken nodig om een bewerking op te zetten. De optie Smart faces zal je dan ook een flinke tijdsbesparing opleveren, zeker als je ingewikkelde geometrieën gebruikt.

Smart vlakken SolidCAM

Meer weten over SolidCAM Smart faces?

Ben je benieuwd naar SolidCAM en/of de Smart faces functie? Bekijk onze pagina SolidCAM en neem contact op voor een vrijblijvende demo.

Wat CAD2M voor jouw manufacturing kan betekenen?

Van CAM oplossing, tot consultancy en het ontwikkelen van de juiste post processor. Neem contact op en we vertellen je alles. 

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant