Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > De drie 3DEXPERIENCE rollen uitgelegd

De drie 3DEXPERIENCE rollen uitgelegd

06/06/2023

Per 1 juli neem je standaard bij een SOLIDWORKS licentie een drietal 3DEXPERIENCE rollen af. Maar wat kun je met deze drie rollen? In dit artikel vertellen we er meer over en lichten we ze stuk voor stuk uit.
Laptop 3DEXPERIENCE

Nu je standaard bij een nieuwe SOLIDWORKS licentie een drietal 3DEXPERIENCE®  rollen afneemt. Kunnen we ons voorstellen dat je benieuwd bent welke rollen dat precies zijn en wat je er mee kunt. Het gaat om de rollen; 3DSwymer, Collaborative Industry Innovator en Collaborative Designer for SOLIDWORKS. In dit artikel lichten we ze stuk voor stuk uit.

3DSwymer

Met de 3DSwymer rol werk je echt samen aan de ontwikkeling van je product vanuit èèn overkoepelend platform; het 3DEXPERIENCE®  Platform. Jouw directe collega’s, maar ook leveranciers en eventueel consumenten en klanten zijn digitaal met elkaar verbonden door middel van virtuele communities die je zelf creëert. In deze communities wissel je ideeën en kennis uit en stel je vragen over ontwerpen of voorstellen indien nodig. 

samenwerken met 3dexperience

Je verzamelt en evalueert meteen waardevolle feedback vanuit alle processen rondom de ontwikkeling van het product. Niet vanuit (verouderde) rapporten aan het eind van je ontwikkelproces, of verdwaalde e-mails met feedback, maar direct vanuit het platform. Hierdoor maak je betere beslissingen en treedt je uiteindelijk sneller toe tot de markt.

Iedereen werkt vanuit een zelf samen te stellen dashboard.

Bestands- en revisiebeheer met 3DEXPERIENCE

Collaborative Industry Innovator

De Collaborative Industry Innovator rol binnen het 3DEXPERIENCE® platform maakt het mogelijk om structuur aan te brengen in het opslaan van bestanden en revisies. Dit is voor engineering teams essentieel voor een veilige en gestructureerde samenwerking tijdens het ontwikkelen van een product.

Waarom? Omdat je voorkomt dat je elkaars werk overschrijft of een verkeerde bestandsnaam gebruikt, wat het moeilijk maakt om het bestand snel terug te vinden. Met de Collaborative Industry Innovator versnel je de oplevering van een project door taken en wijzigingen te organiseren, te bekijken en bij te houden gedurende het volledige productontwikkelproces. Oftewel: van eerste schets tot het genereren van een stuklijst.

Collaborative Designer for SOLIDWORKS

Zoals de naam al zegt, zorgt de Collaborative Designer for SOLIDWORKS rol ervoor dat je de perfecte koppeling realiseert tussen je vertrouwde SOLIDWORKS ‘on premise’ licenties én het 3DEXPERIENCE® Platform. Je verbindt 3D CAD modellen met het 3DEXPERIENCE®  platform, waardoor al deze data toegankelijk is voor al je collega-engineers.

3D Ontwerpen
Door deze verbinding met de cloud kunnen engineers blijven werken met de vertrouwde SOLIDWORKS CAD oplossing terwijl ze in één omgeving samenwerken. Hierdoor benut je de expertise van het volledige engineering team. Dit resulteert in snellere doorlooptijden. 3D ontwerpen, werktekeningen of andere data zijn altijd binnen handbereik. Zolang je maar een apparaat en een internetverbinding in de buurt hebt.

3DEXPERIENCE activeren

Koop je binnenkort een SOLIDWORKS licentie en ben je standaard in het bezit van de bovenstaande 3DEXPERIENCE® rollen? Dan dien je het platform vervolgens nog wel te installeren. Daarom hebben we een installatie handleiding in PDF en een instructievideo gemaakt, zodat je direct aan de slag kunt.

Bekijk hier CAD2M’s installatiehandleiding van 3DEXPERIENCE® >

Taco Willemsen

Wil jij starten met onder andere engineeren in de cloud?

CAD2M helpt je graag richting toekomstbestendig engineeren. Neem contact op en we vertellen je alles over 3DEXPERIENCE®.

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant

Imagine 3DEXPERIENCE World 2023
3DEXPERIENCE World 2023

3DEXPERIENCE World 2023

Met een aantal CAD2M’ers zijn we afgereisd naar 3DEXPERIENCE World 2023 in Nashville, Tennessee. Onze leverancier Dassault Systèmes informeert én inspireert ons over alle ontwikkelingen binnen Design & Engineering, Cloud en Manufacturing.