Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Exporteer documenten met Task Scheduler in SOLIDWORKS

Exporteer documenten met Task Scheduler in SOLIDWORKS

01/03/2017

Kenniscentrum

Een veelvoorkomend proces is het exporteren van een 3D CAD tekening naar PDF bestand, zodat je beter kunt communiceren met niet-CAD gebruikers. Dit kan een tijdrovende en behoorlijk saaie taak zijn. SOLIDWORKS PDM Professional biedt geautomatiseerde taken aan die dit voor je doen. En degene die geen gebruik maken van SOLIDWORKS PDM? Daarvoor bestaat de SOLIDWORKS Task Scheduler, een tool die je helpt om verschillende taken te automatiseren. Op deze pagina leggen we de focus op export mogelijkheden.

Waar vind je SOLIDWORKS Task Scheduler?

De Task Scheduler is een losstaande toepassing en moet geopend worden vanuit het Windows Start menu. Je hoeft dus niet te zoeken in de SOLIDWORKS omgeving.

Ga naar All Programs > SOLIDWORKS <versie> SOLIDWORKS Tools > SOLIDWORKS Task Scheduler.

Wat kun je met SOLIDWORKS Task Scheduler?

De Task Scheduler geeft de mogelijkheid om taken in te stellen die op een later tijdstip worden uitgevoerd. Je kunt met iedere SOLIDWORKS documenten omzetten naar de laatste SOLIDWORKS versie. Voor de overige taken heb je SOLIDWORKS Professional of Premium nodig.

De lijst die je rechts ziet, geeft een overzicht van een aantal mogelijkheden met SOLIDWORKS Task Scheduler.

 

SOLIDWORKS Task Scheduler

Export Files Task: Hoe werkt het?

Stap 1: Allereerst moet je de Export Files taak selecteren in de sidebar. Het volgende scherm zal verschijnen. Lees hieronder meer over hoe Export Files werkt.

Stap 2: Onder Task Title kun je een nieuwe titel voor de taak typen of de default laten staan.

Stap 3: Selecteer het gewenste bestand type onder Export file type. De volgende documenttypes zijn beschikbaar.

  • Dxf (*.dxf)
  • Dwg (*.dwg)
  • IGES (*.igs)
  • Adobe Portable Document Format (*.pdf)
  • STEP AP203 (*.step)
  • STEP AP214 (*.step)
  • JPEG (*.jpg)
SOLIDWORKS Task Scheduler
Stap 4: Selecteer de bestanden of folders die je wilt exporteren:

  • Om bestanden te selecteren:
   • Onder Task Files of folders, klik Add File.
   • Selecteer het te exporteren bestandtype in Files of Type. Beschikbare selecties voor DXF, DWG en PDF documenten zijn tekeningen (*drw, *.slddrw). Beschikbare selecties voor IGES en STEP documenten zijn onderdelen (*.prt, * .sldprt) en assemblies (*.Asm, *.sldasm).
   • Browse naar het bestand dat je wilt exporteren en klik Open.
   • Herhaal de stappen hierboven om extra bestanden te selecteren.
  • Om folders te selecteren:
   • Onder Task files or folders, klik Add folder.
   • Browse naar de folder waar het te exporteren bestand staat en klik Select Folder.
   • Onder File Name or Type, klik in de rij met de zojuist toegevoegde folder en selecteer het type bestand om te exporteren.
   • Herhaal de stappen hierboven om aanvullende folders te selecteren.
   • Als je geen subfolder wilt toevoegen, vink Include subfolder uit.

Stap 5: Onder Task output folder:

   • Selecteer Same as original file om de geëxporteerde bestanden op dezelfde plek op te slaan als de originele bestanden.
   • Of selecteer This folder om een andere locatie te selecteren waar je de geëxporteerde bestanden wilt opslaan.

Stap 6: Onder Task schedule kun je specificeren hoe vaak je de taak wil uitvoeren (eenmalig, dagelijks, wekelijks of maandelijks). Gebruik Start time en Start date om de start van de taak te bepalen.

Stap 7: Klik Options om de exportopties in te stellen. Opmerking: deze opties zijn anders voor elk geselecteerde Export bestandstype.

Stap 8: Klik Advanced als je de taakopties wilt veranderen, bijvoorbeeld de Task working folder en de duur van de Time-out.

Stap 9: Als alles naar wens is, klik je op Finish.

De taak en zijn titel, ingestelde tijd, ingestelde date en status verschijnen in de Tasks Panel. De status van de taak is Scheduled.

SOLIDWORKS Task Scheduler

Om de taak uit te voeren, moet je computer op de ingestelde starttijd aanstaan. Het SOLIDWORKS Task Scheduler scherm hoeft niet geopend te zijn. Als je computer uitgeschakeld is op de ingestelde starttijd, zal de taak beginnen op het moment dat je je computer opstart. Op de ingestelde starttijd, wordt de taak geïniteerd. Als de taak uitgevoerd wordt op meerdere bestanden, wordt er een sub-task gegenereerd voor elk bestand. Als de taak is uitgevoerd, verandert de status naar Completed.

Conclusie

We hebben gezien hoe SOLIDWORKS Task Scheduler het leven makkelijker kan maken door het automatiseren van saaie exporttaken. In deze techblog heb ik alleen de export file task toegelicht, maar ik wil je ook graag aanmoedigen om naar alle andere beschikbare taken te kijken!

Heb je vragen over Design & Engineering?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant

Product lifecycle management CAD2M
Wat is een Bill of Material (BOM)?

Wat is een Bill of Material (BOM)?

In de maakindustrie kunnen we niet om de Bill of Material heen. Want voor ieder product dat je om je heen ziet, bestaat er een stuklijst, zoals we de Bill of Material ook wel noemen. Hierin staat alles wat je nodig hebt om het product te kunnen maken. Het kan dus gaan over de grondstoffen, maar ook over welke machines in welke volgorde nodig zijn om tot het eindproduct te komen.