Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Heb je SOLIDWORKS Standard, Professional of Premium nodig?

Heb je SOLIDWORKS Standard, Professional of Premium nodig?

11/12/2019

De software SOLIDWORKS 3D CAD is beschikbaar in drie verschillende pakketten: Standard, Professional en Premium. Lees op deze een aantal belangrijke verschillen.
Welk SOLIDWORKS pakket heb je nodig j

SOLIDWORKS 3D CAD is beschikbaar in drie verschillende pakketten, die in functionaliteit uiteenlopen van basis naar geavanceerd. Welk pakket je kiest is afhankelijk van de werkzaamheden én wat je nodig hebt van de software. Op deze pagina vind je een kort overzicht van de belangrijkste functies per pakket, om je op weg te helpen bij het maken van de juiste keuze.

SOLIDWORKS Standard

In SOLIDWORKS Standard vind je alle basismogelijkheden voor het ontwerpen in 3D: parts en assemblies, onderdelen en samenstellingen. Een handige functie hierbij is de interferentiecheck. Door een snelle inspectie van het ontwerp laat je direct zien of alle onderdelen binnen de samenstellingen goed in elkaar passen en samen functioneren. Als het ontwerp klaar is, kun je de 2D werktekening genereren zodat de afdeling productie of assemblage direct aan de slag kan.

Photoview

SOLIDWORKS Professional

SOLIDWORKS Professional is er voor de CAD-gebruiker die meer eisen stelt aan zijn software. Het is een veelgekozen pakket vanwege de Toolbox: een bibliotheek met standaard materialen zoals bouten en moeren, die je direct in je ontwerpen kunt toepassen. Ook Photoview is een onderdeel van Professional. Dit programma gebruik je voor het maken van een fotorealistische rendering van een ontwerp, ten behoeve van andere afdelingen zoals sales, marketing en webdesign.

eDrawings Professional is een communicatie tool, die je in staat om documenten te delen met niet-CAD gebruikers binnen of buiten je organisatie.

Een bijzonder waardevolle tool in SOLIDWORKS Professional is Product Data Management. PDM Standaard is een databeheer oplossing, die je functionaliteiten als versie- en revisiebeheer, workflow management en het hergebruiken van data biedt.

Ten slotte vind je in dit pakket tools voor kostenanalyse, reverse engineering en de tolerantieanalyse.

SOLIDWORKS Premium

In deze meest uitgebreide CAD licentie vind je de geavanceerde Simulation software, voor het virtueel testen van je ontwerpen. In tegenstelling tot SimulationXpress, inbegrepen in Standard en Professional, waarmee je alleen onderdelen of parts kunt testen, biedt de Simulation in Premium je de mogelijkheid om de complete samenstelling door te testen. Zo kun je in een vroeg stadium eventuele fouten in je samenstelling identificeren en verhelpen.

Ook de Routing en Piping Module is een veelgebruikte functie, waarmee je bijvoorbeeld elektrische bedrading of buizen automatisch door de samenstelling kunt leiden.

SOLIDWORKS Simulation

SOLIDWORKS Subscription

Waarom kiezen voor onderhoud?

In aanvulling op de hierboven genoemde functies zijn er twee extra programma’s die je tot je beschikking krijgt wanneer je kiest voor onderhoud. SOLIDWORKS CAM Standard, voor het programmeren van 2.5 freesbewerkingen, is inbegrepen in Standard Onderhoud. Kies je voor Professional of Premium met onderhoud, dan ontvang je Visualize Standard: een programma waarmee je je ontwerp fotorealistisch kunt visualiseren, om het uiterlijk van je ontwerp te kunnen beoordelen al voordat het gemaakt is.

Een SOLIDWORKS Subscription is een lopend abonnement op de software. Je hebt altijd toegang tot updates en upgrades, kunt met je supportvragen terecht bij CAD2M en kunt inloggen in je persoonlijke MySolidWorks omgeving vol tutorials en productinformatie. Als je niet kiest voor onderhoud kunt je gebruik blijven maken van je licentie wanneer deze veroudert en een nieuwe licentie aanschaffen wanneer je wilt upgraden naar de nieuwste versie.

Hulp nodig bij je keuze?

Natuurlijk is vooral van belang wat uw behoeftes zijn. Welke functionaliteiten heb je nodig van het CAD pakket? Daarnaast is het goed om te weten dat er allerlei aanvullende pakketten verkrijgbaar zijn, bijvoorbeeld voor elektrotechnisch ontwerp of het creëren van handleidingen en documentatie. Bekijk in onderstaande pakketmatrix alle functies per pakket.

We adviseren je graag bij de keuze voor het perfecte pakket voor jouw situatie. Neem gerust contact met ons op, om de mogelijkheden te bespreken.

Wij helpen je graag met design- & engineering

De mogelijkheden met CAD2M zijn eindeloos en geen vraag is ons te gek. Neem contact op en we leggen je alles uit. 

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant