Home > Kenniscentrum > SOLIDWORKS Standard, Professional of Premium. Welke heb ik nodig?

SOLIDWORKS Standard, Professional of Premium. Welke heb ik nodig?

29/08/2023

Of je SOLIDWORKS Standard, Professional of Premium nodig hebt, hangt af van de features die jij nodig hebt. De drie pakketten lopen namelijk in functionaliteiten uiteen van basis naar geavanceerd. Ontdek hier welk pakket het beste aansluit bij jouw wensen.
Wanneer je voor SOLIDWORKS Professional kiest, ontvang je meer functionaliteiten dan met SOLIDWORKS Standard. Hetzelfde geldt voor SOLIDWORKS Premium ten opzichte van SOLIDWORKS Professional. Bepaal aan de hand van dit artikel welke optie het beste aan jouw eisen en wensen voldoet.

SOLIDWORKS Standard, Professional en Premium licenties

SOLIDWORKS 3D CAD is krachtige, geavanceerde en gebruiksvriendelijke 3D CAD ontwerpsoftware. De software is beschikbaar in drie verschillende pakketten met uiteenlopende functionaliteiten. Bij de aanschaf van een SOLIDWORKS licentie kun je kiezen voor Standard, Professional of Premium. In de tabel hieronder lees je meer over de verschillen tussen bovengenoemde opties.

Sinds 1 juli krijg je bij je SOLIDWORKS licentie standaard drie 3DEXPERIENCE® rollen. Met deze rollen maak je kennis met werken in de cloud. Zo zorgt Collaborative Designer for SOLIDWORKS voor de koppeling tussen SOLIDWORKS 3D CAD en het 3DEXPERIENCE® platform. 3DSwymer geeft je toegang tot dit platform en Collaborative Industry Innovator is een rol voor samenwerken en het delen van data en bestanden in de cloud.

PDM op laptop

Werken in de cloud met 3DEXPERIENCE®

Cloud heeft de toekomst. Werken in de cloud biedt verschillende voordelen, zoals locatieonafhankelijk (samen)werken en toegang tot al je ontwerpen, waar je je ook bevindt. Ben je op zoek naar een 3D CAD oplossing met meer functionaliteiten in de cloud dan SOLIDWORKS te bieden heeft? Bekijk dan eens de mogelijkheden en opties van 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS. Dit is SOLIDWORKS zoals je gewend bent, maar dan met nog meer cloud-functionaliteiten, zodat je klaar bent voor de toekomst.

Verschil SOLIDWORKS Standard en Professional

Hoewel SOLIDWORKS Standard al over veel verschillende functionaliteiten voor het maken van geavanceerde 3D ontwerpen beschikt, kan het zijn dat SOLIDWORKS Professional beter bij je past. Bijvoorbeeld omdat je fotorealistische 3D renders wilt kunnen maken of omdat je de productiekosten eenvoudig wilt kunnen monitoren. Daarnaast is SOLIDWORKS Professional een interessante upgrade vanwege de Toolbox. Hiermee upload je met slechts één klik veelgebruikte basiscomponenten vanuit de CAD bibliotheek en hoef je deze dus niet zelf te ontwerpen.
PDM op laptop
PDM op laptop

Verschil SOLIDWORKS Professional en Premium

Premium is het uitgebreidste SOLIDWORKS 3D CAD pakket. Met SOLIDWORKS Premium krijg je toegang tot alle functionaliteiten die SOLIDWORKS te bieden heeft. Deze optie is dus interessant wanneer je het maximale uit de software wilt halen. Voer statische krachtberekeningen en bewegingsanalyses uit met Simulation en gebruik Surface flattening om 3D modellen om te zetten naar platte 2D oppervlakken. Wil je leiding- en buizenwerk en elektrische bekabeling aan je ontwerpen toevoegen? Ook dan biedt SOLIDWORKS Premium alles wat je nodig hebt.

Welke SOLIDWORKS licentie heb ik nodig?

Kies voor een Standard licentie wanneer je op een gebruiksvriendelijke manier wilt 3D ontwerpen en daarbij voldoende hebt aan de basisfunctionaliteiten. Professional wordt interessant wanneer je tijd wilt besparen met het inladen van standaard onderdelen en realistische renders moet maken. Tot slot is SOLIDWORKS Premium dé software voor jou wanneer je toegang wilt hebben tot alle functionaliteiten, waaronder Simulation en Surface flattening.

Heb je hulp nodig bij je keuze? Neem contact op met een CAD2M’er.
Wil je SOLIDWORKS eerst gratis uitproberen? Vraag een trial aan en probeer SOLIDWORKS Premium 30 dagen lang.

Wij helpen je graag met design- & engineering

De mogelijkheden met CAD2M zijn eindeloos en geen vraag is ons te gek. Neem contact op en we leggen je alles uit. 

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant