Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Het verschil tussen SOLIDWORKS PDM Standard & PDM Professional

Het verschil tussen SOLIDWORKS PDM Standard & PDM Professional

17/08/2018

SOLIDWORKS PDM kent twee opties: PDM Standard en PDM Professional. Ontdek meer over de verschillen tussen deze twee oplossingen.
PDM-systeem-scherm

Met SOLIDWORK PDM ben je als organisatie in staat om teams beter en sneller te laten samenwerken aan de ontwikkeling van producten. Deze oplossing helpt je om al je product data beter te beheren. De on premise oplossing SOLIDWORKS PDM kent twee opties: PDM Standard en PDM Professional. Maar wat is nu het verschil tussen deze twee pakketten? En welke variant is geschikt voor welk type bedrijf?

SOLIDWORKS PDM (Product Data Management) is een programma voor het beheren van je (engineerings)bestanden. Het is voornamelijk ontwikkeld voor 3D CAD bestanden, maar kan ook gebruikt worden voor andere bestandstypes. SOLIDWORKS PDM is geïntegreerd in de Windows verkenner waardoor de omgeving herkenbaar en laagdrempelig is.

SOLIDWORKS PDM Standard

SOLIDWORKS PDM Standard is een instapmodel van een Product Data Management oplossing. Je beheert hiermee je 3D CAD Data, zodat het productontwikkelingsproces beter ingericht kan worden. Je maakt kosteloos gebruik van SOLIDWORKS PDM Standard wanneer je in het bezit bent van SOLIDWORKS 3D CAD Professional of SOLIDWORKS 3D CAD Premium.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om extra viewers aan te schaffen voor productiedoelen.

SOLIDWORKS PDM Professional

SOLIDWORKS PDM Professional is een volledige PDM oplossing. Met deze oplossing automatiseer je de afdeling engineering en maak je meerdere workflows. Tevens kun je PDM Professional integreren met andere applicaties zoals ERP en Microsoft Office.

De verschillen tussen Standard en Professional

PDM Professional is interessant voor organisaties die processen meer willen automatiseren. Denk hierbij aan automatische exports en ERP-koppelingen.

Tevens is PDM Professional aan te bevelen voor bedrijven die vanaf meerdere locaties werken, bijvoorbeeld vanuit het buitenland. Door het repliceren en synchroniseren van servers zijn ze altijd up-to-date, houdt PDM de referenties in de gaten én is de snelheid optimaal.

Heb je meerdere of geautomatiseerde workflows nodig? Oók dan is PDM Professional het meest geschikt, doordat deze een onbeperkt aantal workflows en automatische & parallelle transitiestappen biedt.

Met PDM Standard kun je slechts één workflow maken, met maximaal tien statussen. Dit beperkt de mogelijkheden voor het aangeven van bijvoorbeeld een prototypestatus of kwaliteitscontrole.

PDM-verschil-standard-en-professional
De belangrijkste verschillen tussen SOLIDWORKS PDM Standard en PDM Professional

Welke oplossing voor jouw organisatie?

PDM Professional is de beste keuze voor bedrijven die hun processen willen automatiseren. Tevens heb je PDM Professional nodig wanneer je behoefte hebt aan:

  • web interface;
  • meerdere locaties;
  • automatische serienummering;
  • mogelijkheid tot ERP koppeling.

Is hier geen behoefte aan? Dan is SOLIDWORKS PDM Standard voldoende.

Heb je vragen over Design & Engineering?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant

Product lifecycle management CAD2M
Wat is een Bill of Material (BOM)?

Wat is een Bill of Material (BOM)?

In de maakindustrie kunnen we niet om de Bill of Material heen. Want voor ieder product dat je om je heen ziet, bestaat er een stuklijst, zoals we de Bill of Material ook wel noemen. Hierin staat alles wat je nodig hebt om het product te kunnen maken. Het kan dus gaan over de grondstoffen, maar ook over welke machines in welke volgorde nodig zijn om tot het eindproduct te komen.