Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Hoe werkt het 3DEXPERIENCE® Platform?

Hoe werkt het 3DEXPERIENCE® Platform?

24/06/2021

3DEXPERIENCE interface 

Ben jij al bekend met het nieuwe engineeren? Dit gebeurt volledig in de cloud in één omgeving, de 3DEXPERIENCE® omgeving. Wij laten je op deze pagina graag zien hoe je ontwerpt, simuleert en samenwerkt vanuit één platform en welke voordelen dit op kan leveren. Laat je informeren en zorg dat ook jij klaar bent voor de cloud-toekomst.

Bekijk de video of lees alles over het 3DEXPERIENCE® platform onder de video.

Optimaliseer jouw ontwikkelproces

Het 3DEXPERIENCE® platform is een online omgeving waarin engineers en andere makers in ontwerpen, simuleren en samenwerken. Het is ontwikkeld om ontwerp- en ontwikkelingsprocessen naar een volgend niveau te tillen. Dit wordt gedaan door de productlevenscyclus te stroomlijnen aan de hand van een aantal apps in een online dashboard. Dit dashboard is volledig naar eigen wens samen te stellen, zodat de apps jou en jouw collega’s ook echt helpen de processen te verbeteren.

dddrop & 3DEXPERIENCE®

We nemen een kijkje in het ontwikkelproces van dddrop 3D printers. Het vraagstuk voor hen was: ‘Kunnen wij een industriële 3D printer bouwen die aan de verwachting van de engineers in de markt voldoet?’ Een 3D printer is een erg complex product, met veel onderdelen die aan elkaar moeten aansluiten. Een nauwe samenwerking en strakke deadlines stellen is hierbij essentieel. Je raadt het al, hierbij komt het 3DEXPERIENCE® om de hoek kijken. Dit platform geeft je toegang tot je ontwerp en de planning daar rondom, wanneer je maar wilt, waar ter wereld je ook maar bent en op welk apparaat je ook maar werkt. Zo kun je eigenlijk 24 uur per dag de regie in handen houden. En is iedereen die betrokken is bij het ontwikkelproces op de hoogte van de status.

Apps en rollen in 3DEXPERIENCE®

We lichten een aantal apps en rollen uit om je een beter beeld te geven. Ieder project begint met een team en een goede planning zodat alle teamleden weten wat er van hem of haar verwacht wordt. Met de rollen Collaborative Business Innovator (CBI) en projectplanner wordt werken in teams heel efficiënt. Taken en deadlines creëren en deze verdelen over de verschillende teamleden is heel eenvoudig.

3D Swimm app

De 3D Swimm app is een online community. Hier worden ideeën uitgewisseld, worden die ideeën voorzien van likes en comments. Hier kunnen updates worden gegeven en ieders werk kan worden bekeken en voorzien van feedback.

Social business analyst

Voordat de vorm en functie van de 3D printer wordt vastgesteld moet onderzocht worden waar de behoefte in de markt ligt. Dit kon snel en duidelijk in kaart worden gebracht met de rol Social Business Analyst.

3D ontwerpen

Het 3DEXPERIENCE® platform geeft de mogelijkheid om ook op andere manieren te ontwerpen. Met 3D Sculptor ontworp dddrop doormiddel van Sub-D modeling bepaalde onderdelen. Met de naadloze koppeling naar de bestaande SOLIDWORKS omgeving werden de overige onderdelen van de 3D printer uitgewerkt.

Structural Mechanical Engineer

Voor de meest optimale prestaties tijdens het 3D printen moest worden vastgesteld hoe de temperatuur continu gereguleerd kon worden. Met de Structural Mechanical Engineer rol kon snel en duidelijk worden vastgesteld dat hiervoor een watergekoelde printkop de beste oplossing was.

Verkorten van de productlevenscyclus

In drie maanden tijd is op deze manier een nieuwe printer volledig ontwikkeld. Ze merkten bij dddrop 3D printers dat de productlevenscyclus ingekort is door 3DEXPERIENCE®, dit in vergelijking met eerdere ontwikkelingsprocessen.

De gebruiksvriendelijkheid, de mogelijkheid om samen te werken en alle apps en rollen die bijdragen aan de ontwikkeling van het product hebben de nieuwe dddrop 3D printer naar een zeer hoog niveau gebracht.

Taco Willemsen

Wil jij starten met onder andere engineeren in de cloud?

CAD2M helpt je graag richting toekomstbestendig engineeren. Neem contact op en we vertellen je alles over 3DEXPERIENCE®.

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant

Imagine 3DEXPERIENCE World 2023
3DEXPERIENCE World 2023

3DEXPERIENCE World 2023

Met een aantal CAD2M’ers zijn we afgereisd naar 3DEXPERIENCE World 2023 in Nashville, Tennessee. Onze leverancier Dassault Systèmes informeert én inspireert ons over alle ontwikkelingen binnen Design & Engineering, Cloud en Manufacturing.