Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Is de thumbnail niet goed zichtbaar in de verkenner? Zo los je het op

Is de thumbnail niet goed zichtbaar in de verkenner? Zo los je het op

09/01/2024

Soms kun je de thumbnail van het SOLIDWORKS bestand niet zien. In dit artikel lees je wat je kunt doen om dit probleem op te lossen.
thumbnail in windows verkenner
De kleine afbeeldingen die we in Windows Verkenner zien wanneer we een bestand selecteren noemen we thumbnails. Ze zijn erg handig omdat ze je kunnen helpen bij het zoeken naar het gewenste bestand. Maar soms kun je de thumbnail van het SOLIDWORKS bestand niet zien. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om dit probleem op te lossen.

De general options aanpassen.

Begin met het checken van de general options in SOLIDWORKS zelf. Navigeer naar ‘Tools’ > ‘Options’ > ‘System Options tab’ > ‘General’ > ‘Show thumbnail graphics in Windows Explorer‘ en bekijk of de optie is ingeschakeld. Ook moeten bestanden vervolgens geopend en opgeslagen worden in SOLIDWORKS om de schermafbeelding voor de thumbnail te kunnen zien.

Windows mappen opties

Je kunt ook eens kijken naar de instellingen van je mappen. Navigeer naar het ’Windows Configuratiescherm’ en klik vervolgens op ‘Vormgeving en persoonlijke instellingen’. Dubbelklik in het dialoogvenster Vormgeving en persoonlijke instellingen op ‘Mapopties’.
Selecteer het tabblad ‘Weergave’ bovenaan het venster en vink de optie ‘Toon altijd pictogrammen, nooit miniaturen’ aan. Vink tevens de optie ‘Voorbeeld weergeven in voorbeeldvenster’ aan (scroll naar beneden om deze optie te vinden).
Mocht je er nog niet uitkomen, dan heeft het wellicht te maken met je .dll bestanden. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Heb je vragen over Design & Engineering?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant

Product lifecycle management CAD2M
Wat is een Bill of Material (BOM)?

Wat is een Bill of Material (BOM)?

In de maakindustrie kunnen we niet om de Bill of Material heen. Want voor ieder product dat je om je heen ziet, bestaat er een stuklijst, zoals we de Bill of Material ook wel noemen. Hierin staat alles wat je nodig hebt om het product te kunnen maken. Het kan dus gaan over de grondstoffen, maar ook over welke machines in welke volgorde nodig zijn om tot het eindproduct te komen.